Microsoft'tan Google'ı Kızdıracak Şaka

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
Sanırız Microsoft, gizliden gizliye Google'ı kızdırmanın derdinde. Hem de bu sefer yaptıkları şey oldukça komik.
microsoft-tan-google-i-kizdiracak-saka-705x290.jpg


Şu sıralar teknoloji sektöründe odak, dev isim Google'ın bünyesi altına girdiği, ''ana şirketi'' Alphabet. Bu ana şirket olayı yine yeni bir yapılanma altına giren Google, olumlu tepkiler aldığı kadar, eleştirilerin de odak noktası olmuş durumda. İşte bu durumdan faydalanmak, biraz da eğlenmek isteyen Microsoft, Google'ı biraz kızdırabilecek bir şakanın altına imza atmış.

Aslında bu şakanın bizzat Microsoft tarafından yapılıp yapılmadığı konusu henüz kesin değil. Ancak haberi okuduğunuzda, sizde bu işin içinde Microsoft'un dolaylı da olsa parmağını arayacaksınız.
google-alphabet-01.jpg

Daha önceden Google'a komik takma isimler takan (özellikle Scroogle ismi çok tutulmuştu) Microsoft, bu sefer Alphabet'e yüklenmiş. Bilindiği üzere yeni şirket Alphabet'in resmi web sitesiabc.xyz şeklinde. Bu siteye girdiğinizde, Google'ın yeni yapılanması hakkında bilgi verdiği basın açıklamasını okuyabiliyorsunuz.

Ancak, Alphabet'in web adresine oldukça benzeyen, bir nevi göndermede bulunan ABC.WTFsayfasına girdiğinizde ise, Microsoft'un arama motoru Bing'e yönlendiriliyorsunuz (wtf'yi bilmeyenler için bkz: What the Fuck). Olayın patlak vermesi üzerine CNet, bir Microsoft yetkilisi ile görüşme yapmış, fakat görüşmeye göre Microsoft'un bu alan adıyla herhangi bir ilgisinin olmadığı söylenmiş.

bac.png

Bir diğer taraftan, benzer bir alan adı olan ABC.FAIL adresi de yine Bing'in arama sayfasına yönlendirmekte. Yani ortada Google'ın Alphabet hamlesiyle ilgili büyük bir dalga geçme var ve kapılar dolaylı olarak Microsoft'a çıkıyor. Microsoft'un da daha önceden Google'a yönelik yaptığı bazı kızdırıcı hamleler, alan adlarının ya bir Microsoft çalışanı, ya da sağlam bir Microsoft fanı tarafından yapıldığına işaret etmekte.

Bakalım bu ve benzer şakaların sahibi ortaya çıkacak mı? Ve Google'dan bu şakalara bir karşı hamle gelecek mi?
 
Üst