Tablet, dizüstü ve masaüstü tek bir cihazda

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Tablet-diz%C3%BCst%C3%BC-ve-masa%C3%BCst%C3%BC-tek-bir-cihazda.jpg





Android Tablet, Windows 8’li dizüstü sistemi ve bu da yetmiyormuş gibi aynı zamanda da bir masaüstü bilgisayar.

Olmaz demeyin. Asus Transformer Book TX201 tüm bu özellikleri tek bir cihazda birleştirmeyi başardı.

Asus Transformer Book, üç cihazı tek bir yapıda toplayan ve ergonomisi ile ilgi çeken bir ürün. Uzaktan bakıldığında bir dizüstü sistemine benzeyen bu ürün, klavyeden ayrılarak bir Tablet’e dönüşüyor. İşin ilginç tarafı dizüstü görünümde tek bir tuş ile hem Android hem de Windows 8 arasında geçiş yapabilmesi, Tablet modunda da sadece Android işletim sistemini çalıştırması. Tabi ki ürünün marifeti bununla sınırlı değil. Klavye olarak adlandırdığımız parça aslında bir masaüstü sistemi. Bu cihaz sahip olduğu Intel Core i5 işlemci, 4 GB bellek ve 500 GB diski ile bağımsız olarak çalışabiliyor. Yapmanız gereken tek şey HDMI çıkışına bir monitör bağlamak.

İki İşlemciye Sahip

Asus Transformer Book, hem Intel Atom Z2560 hem de Intel Core i5 işlemcisine sahip. Atom işlemcisi ile Adroid işletimini çalıştıran Asus, Intel Core i5 ile Windows 8 işletimini aynı anda hazır hale getirebiliyor. Bu ürünün günümüzün dizüstü sistemleri ile kıyasladığımızda özellikle Windows 8 modunda biraz daha yavaş çalıştığını söylemeliyiz. Bunun en büyük nedeni ise SSD teknolojisinin kullanılmaması. Buna karşın Android modunda durum çok farklı. Burada ürünün yüksek performansını anında hissedebiliyorsunuz.

11.6 inç büyüklüğündeki Full HD çözünürlüklü ekranın oldukça keskin ve renkleri doygun olarak verdiğini söylemeliyiz. Asus Transformer Book, Windows 8 modunda yaklaşık 6 saat kesintisiz çalışabiliyor. Bu oldukça iyi bir süre. Fakat Android modunda 3 saatlik bir çalışma tam bir hayal kırıklığı. Buna ek olarak yük altında soğutucu fanların ses çıkartması da zaman zaman sinir bozucu olabiliyor.

Asus’un bu ürün ile oldukça sıra dışı bir konsept oluşturduğunu söylemeliyiz. Fakat bu konsept birbirleriyle tam uyumlu olarak çalışmıyor. SSD yerine klasik bir disk kullanılması performansı önemli ölçüde etkiliyor. Dizüstü modunda Windows ile Android geçişleri arasında zaman zaman sorun yaşadığımızı söylemeden edemeyeceğiz. Buna ek olarak Tablet modunda Windows 8 işletim sistemini de kullanmayı çok isterdik.


http://www.theworldline.com/tablet-dizustu-ve-masaustu-tek-bir-cihazda/


 
Üst