Clioların istop etme sorunu gaz yememe sorunu, çözüm.

gokahnslm

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Tem 2011
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
merhaba, clio 2 hb aracımın daha önce burada da yazdığım gibi rölanti durumunda istop etme ve gaz yememe sorunu vardı. Yaklaşık iki aydır bu işlerle uğraşıyorum ve olayın sadece cliolara has değil renault ların genel sorunu olduğunu öğrendiğim için buraya nasıl çözüldüğünü yazayım dedim. Aynı sorunlarla karşılaşan biri olursa basamakları sırayla takip edebilir.

1- Araç ilk önce rölanti durumunda (ışıklarda beklerken vs.) devir zıplamaları devir düzensizliği ve istop etme yapmaya başladı
2- Bu düzensizlikler ve istop etmeler sıklaştı
3- Aracın göstergesinde şu meşhur ön ısıtma arızası ikaz lambası (yay gibi olan) ve yanındaki lamba ile stop lambası yanmaya başladı.
4- Bu olay iyice sıklaşınca ve artık iyice can sıkmaya başlayınca araçı servise götürüldü ve macera burada başladı.
5- Servis aracı makinaya bağladı ve sorunun enjektörlerde olduğunu söyledi enjektörlerin değişeceğini söyledi. (tanıdık vardı bilgisayar öyle gösteriyor öyle yapmak zorundayız değiştiririz belki başka bişe daha çıkar dedi )
6- Sonra araç merter de sanayi ye götürüldü aracı aldığımız kişinin tavsiyesi üzerine, burada enjektörlerin sağlam olduğu söylendi konum sesnsörü değiştirlidi çünkü araç saçma sapan basınç değerleri veriyordu.
7- Araç ilk gün mükemmel çalıştı, hiç istop etme devir zıplaması yapmadı, ikinci gün yine ışıklarda beklerken pat araç istop etti. Konum sensörünün değişmesi devir dengesizliğini gidermiş ancak araç yine istop ediyordu, üstelik devir oynamadan istop ettiği için istop ettiği çok zor anlaşılıyordu.
8- Sonra araç her zaman giittiğimiz servise götürüldü ikitellide, ordaki usta da konum sensöründen olduğunu düşündü merter de araca çıkma parça takıldığı için sağlam olduğunu bildiği parçayı taktı bir de böyle dene dedi.
9- Araç aynı şekilde ilk gün hiç sorun çıkarmadı ikinci gün istop etmeye başladı.
10- Sonra araçda daha önce hiç karşılaşılmayan gaz yememe sorunu ortaya çıktı. 90 100 km hızla giderken gaz pedalı birden boşa çıkıyor araç gaz yemiyordu istop da etmiyordu. vites değiştirilse de gaz yemiyordu. kontağı o hızda giderken kapatıp açıınca araç yine gaz yemeye devam ediyordu.
11- İkitellideki ustaya tekrar gittim ve aracı komple aldı yaklaşım 5 gün boyunca onda kaldı araba ben zaman zaman gidip neler yapılıyor baktım.
12- Önce aracın basınç değerleri ile ilgili tüm sensörleri değişti araç düzelmişti fakat kenarda çalışırken yine kendi kendine istop etti
13- Bu sefer pompaya girildi, pompa çıkartıldı içersindeki tüm parçalar sıfırlandı aynı zamanda tesisata da girildi tüm kablolar kontrol edildi bağlantılar yenilendi bantlı falan olanlar sökülüp yenisi takıldı pompa da getirilip bu temiz tesisata bağlandı. Bu sırada enjektörler benzer motorlu bir araçta denendi daha ömrünün olduğu görüldü.
14 Araç sorunsuz tıkır tıkır çalışır durumda yaklaşım bir ay oldu.

Renault ların bu kronik arızasını nasıl çözüldüğünü olabildiğince kısa anlatmaya çalıştım. Benim size uyarım bu tip bi arızayla sanayiye gittiğinizde hemen enjektörü değiştirebilirler (kolaydır çünkü) veya başlarından savmak için sorun beyinde beyinciye git diyebilirler dikkatli olun. enjektör başka bi araçta denenip çalışıp çalışmadığı kolayca kontrol edilebilir (aynı motor olması lazım allahtan zibilyon tane renault var piyasada) boşu boşuna 2 bin lira verirsiniz.
 

Black_Pearl

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Tem 2011
Mesajlar
37
Tepki puanı
0
Puanları
0
devir dalgalanıosa ilk önce akla gelen Rolanti valfinde sıkıntı vardır daha sonra tek tek diğer parçalar sıralanır eğer sorun rolantı valfındeyse evet clıolarda kronık sorunlardan bırıdır k4m lerde valla cogu kısı bu durumdan muzdarıp ama kımı ızole edıyo kımı farklı seyler yapıo kımı artık bıkmıs sureklı torpıdoda yedeklı gezıo falan. ( Boğaz - yakıt pompası - bobın - bujı vs. diye sıralaman mumkun bı donem ona benzer bı sıkıntı bende cekmıstım bujıler felc bobınler 90+3 ü oynuyodu ondan cıktı sorun )
 

burakdemirel

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Ağu 2011
Mesajlar
0
Tepki puanı
11
Puanları
0
Sorunu halletmene sevindim :)
Bugün araçı yıkamak için indim elleri kolları sıvadım ve aracı yola çıkardım daha rahat yıkamak için neyse çalıştırdım bir devir tuhaftı düşüp geldi falan sonra toparladı kendini ve stop etmedi. Çalışıyken olması normal mı. ?
 

gokahnslm

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Tem 2011
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
teşekkürler:) abi normal şartlarda devir zıplamamsı lazım belki soğuk arabayı yeni çalıştırınca başlarda yapması normal ama çalışan arabada veya sıcak arabada yapması iyi bir şey değil. hemen panik yapmamak lazım ama dikkatli de olmak gerekli es geçme devamlı oluyorsa bir baktır mutlaka, çok fazla şey var buna neden olabilecek benim belam olmuştu bu baya bi öğrendim bütün nedenlerini :) benzin aldığın yer yüzünden bile olabilir o kadar söyleyeyim sana. umarım artık yapmıyordur
 

ArMy

Yasaklı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Kas 2010
Mesajlar
1,129
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
O kadar çok şey sök tak yapmışsınız ki ben anlamadım çözüm hangisinde.Sorun tam olarak nerdeymiş.Nokta atış kısmı neresi?
 

onurtekin41

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Eki 2011
Mesajlar
24
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Arkadaşlar hepinize merhabalar.2001 CLİO 1.4 RTA marka aracımda 2 yıldır ATİKER marka lpg sistemi mevcut.Geçenlerde kırmızı ışıkta dururken araç boşta iken devir 1500 ila 0 devir arasında iki üç kere gidip geldi ve stop etti.Benzinde bu olay yaşanmıyor fakat gaza geçince tekrarlıyor.Atikere götürdüğümde bilgisayar bağlantısı sonucu bişey olmadığını söylediler.Ama aradan 2 gün geçti aynı şeyi tekrar yaptı.Bu konu hakkında düşünceleri olan benimle paylaşırsa mutlu olurum....Saygı ve sevgiler RENAULTFANCLUB AİLESİNE....​
 

cliohprxt

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Nis 2012
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
mrb arkadaşlar bende clio hp rxt 2000 model araç var arabamda çalışmama sorunu var döş taraftaki kırmızı ikaz lambası kontağı açınca ikaz şeklinde yanıp sönüyo arabam marş basıyor ama çalışmıyor bu neden olabilir neyapmam lazım...?
 

ebubekir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Nis 2012
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
benim aracımda da benzer sorun vardı araç rolantide stop ediyordu hareket halindeyken boşa atınca debriyaja basıncada aynı şekilde servisede dışarıda özel servisede gittim istanbul silivride araç kalsın bakalım dediler araç bir hafta hiç yapmadığı gibi bazen günde bir kaç kezde yapıyordu ustalar alışmışlar yok şu valf yok bu devre değişimi kolay ve ücreti iyi yazın bursa orhangaziye tatile geldim sanayide ustaya gittim arızayı anlattım (diğerlerine anlattığım gibi) hemen gaz kelebeğindendir dedi yüzde doksan odur onu bir temizleyelim bakarız dedi ve temizledi ikibuçuk sene oldu bir defa bile teklemedi 4 civata ile yerine tutturulması lazım gelen kelebeği 3 civata ile sıkmışlar onuda halletti kendisine çok teşekkür ederim
 

minikclio

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Nis 2012
Mesajlar
33
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
bende de 2001 hb var istop etme olayları soğukken devri fazla yükselttiğim zaman ustalar bulamadılar neden olduğunu en sonunda bir usta anladı motor ısı müşirimi neymiş değiştirdi hiç sıkıntı kalmadı .
 

Bulutbulut

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2012
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Clio 2001 rxt

Merhaba arkadaşlar, bende 2001 rxt hb clio otomatik var araba ışıkta beklerken stop ediyor.ve bazen calışırken zor çalışıyor.aracı 5000 km önce komple bakım yaptırdım.bı ara benzını full den almıştım yaklasık 2-3 depo bununla ilgisi olurmu.normalde shell kullanırım.
 
Üst