Sıcak Klima Acınca Gelen Ses

jarni

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Kas 2013
Mesajlar
35
Tepki puanı
7
Puanları
0
Arkadaşlar merhaba 2012 Kasım çıkışlı 1.2 Joy aracım var. aracım 38bin kmde .

Şükür su ana kadar rüzgar sesi haricinde hiç sorun cıkarmadı.

Ancak 2 gundur manuel klimanın sıcak üflemesi için kademeyi 1 e aldıgımda kaput altından ve içeride rahat duyulacak sekilde çıt diye bi ses geliyor daha once ses duyulmuyordu su anda duyulacak seviyede kaputu acıp dinlemek istedim kademeyi 1 e aldıgımızda ses geliyor kapatınca yada diger seviyelerde bi ugultu ses yok yani klima on konumunda cıkarıyor sesi.

Bazende çıt sesinde sonra içeride sıcak havayı üfleten fanın ilk çalışma anında ugultu inleme yaptıgını ve sonra calıstıgını duyuyorum bu esnada motor devrinde de 900den 1000 devire çıkıp inme gorunuyor.

Şu ana kadar fan pervanesi ölmeye basladı yada calıstıran röle yada herneyse o sıkıntılıdır dıye dusunuyordm ancak bugun olan durum bunlara ek olarak sıcak kademesi max seviyedeyken elimi önüne koyamayacak kadar asırı bir sıcak basıyor aracın içine yani nerdeyse petekleri eriticek dedim. resmen elimi yaktı.

Sanki bu sıkıntıya ne sebep olduysa içeri verilen sıcak havanın degeri bozuldu gibime geldi motorun tüm sıcagı arabanın içine üflemeye basladı sıcak kademesini calıstırsam bi dert calıstırmasam bi dert yani..

İşi bilen yada durumu anlayan varsa oncelikle sizden bilgi beklliyorum duruma göre servise goturucem zaten bakım zamanıda geldi.. yağ filtre falan...
 
Üst