Fiat'ın bir numarasından Aegea'ye övgüler

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
1442218000725.jpg

[h=2]Fiat Chrysler Automobiles CEO'su Sergio Marchionne, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile Bursa'da yeni sedanı test edip, Aegea projesinin nihai üretim onayını verdi... Araca Avrupa'dan da ilgi yoğun.[/h]Tofaş Yönetim Kurulu'nun toplantısı için sessiz sedasız Bursa'ya gelen Fiat Chrysler Automobiles (FCA) CEO'su Sergio Marchionne, burada Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile birlikte Aegea (Ege) proje adıyla tanıtılan yeni kompakt sedanı birlikte test etti. Yeni aracı beğenen Marchionne, 520 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek Aegea'nın nihai üretim onayını da verdi.

Aynı zamanda FCA'nın Avrupa'daki yeni stratejisinin de mimarı olan ve geçtiğimiz günlerde Bursa'ya gelen Marchionne, Mustafa Koç ile birlikte önce Agea'yı denedi. İkili, Tofaş fabrikasının içinde bulunan test pistine çıkarak, aracın son deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Program çerçevesinde Mustafa Koç ile birlikte Tofaş fabrikasını gezen ve Ar-Ge Merkezi'nde de incelemelerde bulunan Sergio Marcihonne, Aegea'nın seri üretimine yönelik olarak "son onayı" verdi. Aracı çok beğendiğini belirten Marchionne, projede görev alan Tofaş çalışanlarıyla da biraraya geldi.

Mustafa Koç, ziyaret ve test sürüşünden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti ve gelinen noktanın gurur verici olduğunu dile getirdi. FCA CEO'su Marchionne de, tüm Tofaş çalışanlarını kutlarken "Yeni kompakt sedan, Tofaş'ın ürün geliştirme ve üretim alanlarında sahip olduğu yüksek yeteneklerinin bir sonucudur" ifadesini kullandı. Marchionne, "Çok iyi bir iş çıkardınız" dedi.

[FONT=pt_sansbold]'BEKLENTİLER ARTTI'

Toplantı ve ziyarette Sergio Marchionne ile Mustafa Koç'a eşlik eden, aynı zamanda Tofaş'ın da eski CEO'larından olan FCA'nın Avrupa ile Afrika ve Ortadoğu Operasyonlardan sorumlu yöneticisi (COO) Alfredo Altavilla, sürpriz şekilde araca Avrupa'dan da büyük ilgi olduğunu belirtti.
Altavilla, "Kasım ayından itibaren Türkiye'den başlayarak kademeli satışa sunulacak Agea proje isimli yeni Fiat kompakt sedanın, ilk aşamada EMEA Bölgesi'ndeki (Avrupa, Ortadoğu, Afrika) 40 ülkede satışa sunulması hedefleniyordu. Ancak, araç henüz yola çıkmadan Avrupa'da beklentilerin daha da arttığını görüyoruz. Mevcut gidişat gösteriyor ki, yeni modelin etki alanı daha da genişleyecek" açıklamasını yaptı.

[FONT=pt_sansbold]ABARTISIZ VE YALIN OLACAK

[/FONT]Tofaş'ın 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa'da üretimine başlamaya hazırlandığı, dünya tanıtımı İstanbul Autoshow 2015'te gerçekleşen yeni B sınıfı sedan Aegea, Fiat'ın yalın ve fonksiyonelliğin ön planda tutulduğu modelleri arasında yerini alacak. Aegea, Tofaş tarafından geliştirilen yeni bir platformla şekillenirken, bu platform, yine Bursa'da üretilecek orta sınıf "hatchback" ve "station wagon" modellerin de temelini oluşturacak. Fiat Marka Şefi Olivier François, geçtiğimiz günlerde bu modeli "IKEA gibi olacak" ifadesiyle nitelemiş ve "Yani müşterilerin ektra para ödemek istemedikleri, abartılı donanımlarla şişirilmiş bir Otomobil olmayacak" demişti. FCA CEO'su Sergio Marchionne, Avrupa'daki Fiat model yelpazesini sadeleştirmiş, pahalı donanımlara sahip olmayan Panda ve duygulara hitap eden, tasarım ağırlıklı 500 ailesine ağırlık vermeyi kararlaştırmıştı.

Aegea ve kardeşlerinin, 2016 Cenevre Fuarı'nda birarada sergilenmesi planlanıyor. Sedan, kasımdan itibaren Türkiye'de satışa çıkacak.[/FONT]
 

bazdu

Batuhan Dursun BAZDU,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eyl 2014
Mesajlar
3,255
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Her yerde goruruz artik :)
 

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
Satar bu hımm


maxresdefault.jpg


fiat-aegea-ege-istanbul-autoshow-2015-te-gorucuye-cikti.jpg
 
Üst