Renault laguna 2.0 8v motor rektefiye

master35

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2014
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar. 1996 model 2.0 rxe sahibiyim. Aracım sürekli su eksiltiyor bir türlü çare bulamadık. Araçta hararet sıkıntısı yok çekişte problem yok sabah ilk çalıştırmada sorun yok tek marşta araç çalışıyor rolanti düzensizliği vs yok. Araçta yağ eksiltme çok çok az fakat bugün aracın yağını kontrol ettiğimde yağın rengi çok koyu geldi neredeyse siyaha yakın bir renkti. Acaba yağa su karışmış olabilir mi ? Açıkçası bu araçtan korkar oldum aldığımdan beri sürekli sorun çıkarttı en sonunda herşeyini düzelttim derken şimdide bu sorun var. Yağa su karışması durumunda yağın tahin rengine dönüştüğü söyleniyor. Benim yağda baya koyu renkti fakat siyaha yakın bir renk. Eğer bu araç yağa su karıştırıyorsa bunun bana maliyeti aşağı yukarı ne olur ? Conta değişimi ile kurtarabilirmiyim ?
 

KaRaHaN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
7,127
Tepki puanı
442
Puanları
0
Yaş
43
Motorun elden geçmesi hem yaş itibari ile hemde km olarak bakımdan geçmesi aşikar bir durum. Bence herşeyini düzelttiğini aracınınzın son sorununa da el atarak noktayı koyup keyifle binmenize bir adım kalmış bu konuda yetkili servis önersem de maliyet bakımında sizi zorlayacaktır ancak oturduğunuz yerde ustanız var ise gerekli parçaları RFC üyesi olarak Oto Ahmetten Taylan bey ile konuşursanız uygun fiyata temin ederek maliyetinizi düzeltir ve aracınıza keyifle bineceğinize inanıyorum.
 

master35

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2014
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Hocam ilginiz için teşekkürler. Şuanda ki durum sadece şüphe. Araçta yağ eksiltme yok performans sorunu yok çalışmasında bir sorun yok. Ama sanki yağa su karışmış gibi bir şüphe doğdu içime. Tamircime telefon ettim birazdan götürücem aracı. Bu aracın rektefe işlemi 5000 tl tutar gibi söylentiler var blog değiştirmeden piston segman değiştiremessin diyenlerde var. Gerçekten durum bu mudur ?
 

master35

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2014
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Evet ustanın yanına gittim motor yağı kontrol edildi su falan karışmamış. Motor suyuna da baktı herhangi bir sorun yok fakat eksilme var. Sağ olsun benden önceki sahibi kalorifer hortumunda işlem yaptırmış hortumu bi yerinden kesip araya bi parça takıp kelepçe ile sıkmışlar. Büyük ihtimalle oradan kaynaklı bi eksilme var. Bu kalorifer hortumu kaç tl acaba ? Biraz olsun içim rahatladı biraz fazla şüpheci olmaya başladım bu araç yüzünden :)
 

Gustavvv

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Eyl 2013
Mesajlar
58
Tepki puanı
14
Puanları
0
Yaş
38
Aynı sorun bende de var laguna 1 rxe 2.0 8v su eksiliyor pedalların orda sıcak su damlacıkları geliyor kalorifer açtığımda .Sanırım kalorifer peteğini değiştirmem gerekiyor birde boruları iyi bir kontrolden geçirdikmi sorun kalmaz inşallah



Sabahları sarj dinomasından cıyak cıyak :D ses geliyor umarım sarj dinomasını yakmayız :D ne yapmalıyım bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim ...
 
Üst