Megane 2 Sanzıman Yağ Kaçağı ve Çatlak Sorunu

mindminer34

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Herkese iyi günler. 2004 1.6 16v aracım var. Yağını değiştirmek için sanayiye gittim. Aracın sanzıman kapağında çatlaklar ve yağ kaçağı tespit ettim. Pek anlamadığımdan size danışmak istedim. İlk aracım olduğun bilgisizim ve endişeliyim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

2a06Vv.jpg

dBVvAV.jpg
 
Son düzenleme:

mdamat

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
59
Tepki puanı
0
Puanları
0
Öncelikle iyimser yaklaşarak fikir vermek isterim; Onlar çatlak değil kalıntı haline gelmiş kuruyup yapışmış yağ kalıntılıarı olabilir mi? Balata spreyi alıp resimdeki bölgeyi güzelce temizleyin. Bir süre kullanın ve tekrar kontrol edin. Çatlak izlerinin olduğu yerde yağ akıntısı izleri belirmiş mi? Bu görüntüdeki yağlanmanın bir sebebi de motor bölümünde aklınıza yağ ile çalışan ne geliyorsa gerek contaları, gerek keçeleri gerekse de tapaları doğru şekilde yerinde ve sağlam mı? Çünkü bunlarda hafif kusurlar varsa terleme denilen bir şekilde ısınan yağın buhar şeklinde dışarıya çıkması söz konusu.

Gelelim kötü tabloya. Yukarıda yazığımız gibi kontrol yaptınız ve eğer sonucunda çatlaklar var ise: Aracınızın bakım geçmişi, aldığı hasar (altının vurulması veya kaza gibi), yanlış yada düşük seviyede kullanılan yağ veya bunlara benzer sebepler bu tarz soruna sebep olmuştur. Dolgu kaynak diye birşeyler duymuştum çatlaklar için uygulanan. Bu sizin sorununuzu çözecektir. Tabi maliyeti göz önüne alıp, parça değişimi daha da isabetli olur.
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba yeni aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin cümlemize .
2. Resimde çatlağı bende fark ettim yağ eksiltme zarar verecek kadar yoksa böyle devam edilebilir . Bunun için şanzıman yağı tamamlanır araç bir kaç ay kullanılır eksiltme gözlemlenir.
 

mindminer34

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Üstünden uzun zaman geçti ama yine de bilgilendirme amaçlı yazmak istedim. Dediğiniz gibi kontrol ettim. Çatlak değilmis onlar yağ birikintisiymiş. Yağ kaçağinı da ustaya sordum. Türbin ile şanzıman arasında kaçırıyor dedi. Keçeden herhalde. 1den 2ye geçerken de vuruntu yapıyordu. Servise sordum. Baski balatasından dedi. Şaşirdım ama baskı balata varmış. O değişecekmiş. 3500 tl dedi. Yaptıramadım.
 
Üst