Megane II Digital klima hakkında...

RoBoCoP

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 May 2017
Mesajlar
159
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Merhabalar;
Bayram öncesi başıma gelen bir olayı anlatmak isterim. Belki bir arkadaşımıza yardımı olur diye umuyorum.
2 hafta önce ailece haftasonu memlekete düğüne gittik öğlen sıcağıydı haliyle klima açtık. Sonrasında kapattım camları açtık bir müddet sonra tekrar camları kapatıp klimayı açtık falan derken klima soğuk üflememeye başladı. O an için önemsemedim durumu. dönüşte motordan değişik sesler gelmeye başladı. Sanayide ki devamlı gittiğim motor ustasına gittim. Usta dinledi sesi Abi bu ses motordan değil sen bir oto elektrikçiye git klima motorundan gibi geldi bana dedi. Neyse efendim uzatmayayım fazla sonuçta klima kompresörü,klima tüpü, klima radyatörü değişti ustalık dahil 1350 TL ödedim.
Oto elektrikçi ustama sordum neden olmuş bu ne yapmışım ben ne yapmayayım da tekrar başıma gelmesin bu iş.Ustamın cevabı şu oldu: Araba yüksek devirdeyken klimayı aç-kapa aç-kapa yapmışsın ondan olmuş. Bu na dikkat edersen kolay kolay sıkıntı çıkarmaz dedi. Artık daha dikkat ediyorum. Başına gelmemiş olan arkadaşım varsa bu konuya dikkat etmesini öneririm. Ben klima kompresörünü 2nci el çıkma aldığım için 1350 TL ile kurtardım. Yoksa fiyat çok çok daha pahalı. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. İyi forumlar herkese.
 

cool_ive45

Kayıtlı Üye
45-Manisa
Katılım
13 Tem 2019
Mesajlar
82
Tepki puanı
0
Puanları
6
Bende marka model fark etmez klima açıp kapayacağım zaman ayağımı gazdan çekerim açtıktan yada kapadıktan sonra gaz veririm.
 
Üst