Mercedes-Benz Türk, IT Merkezi oluyor

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mercedes-Benz Türk'ün ana şirketi Daimler, İstanbul'da "Küresel IT Hizmetleri Merkezi" kurdu.


Yapılan basın toplantısı ile "Küresel IT Hizmetleri Merkezi" hakkında bilgiler verildi. Buna göre İstanbul'da kurulan IT Hizmetleri Merkezi Türkiye'de bilgi teknolojileri alanında yapılan en kapsamlı yatırımlar arasında yer alıyor. Daimler'in İstanbul'daki merkeze yapacağı yatırımın 13 milyon Euro'nun üzerinde olması bekleniyor. Yetişmiş IT uzmanlarının istihdam edileceği merkezde görev alacak Türkiyeli mühendislerin sayısının iki yıl içerisinde 200'ü bulması hedefleniyor.



GENES: "TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİNE GÜVENİYORUZ"



Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Türkiye'deki mevcut eğitimli ve yetenekli iş gücü göz önünde bulundurularak İstanbul'da "Küresel IT Hizmetleri Merkezi" açma kararı verdiklerini belirterek, "Yeni Küresel IT Hizmetleri Merkezi'nin İstanbul'da kurulmasından ötürü son derece gururluyuz. Türkiye, ana şirketimiz Daimler için önemli ve büyüyen bir pazar konumunda. İleri bilgi seviyesi ve yetenek gerektiren bu yeni istihdam fırsatlarının Türkiye'ye getirilmesiyle, ülkenin potansiyeline duyduğumuz güveni bir kez daha kanıtladığımıza inanıyoruz" dedi.



13 MİLYON YATIRIM, 200 KİŞİLİK İSTİHDAM



İstanbul'da kurulan IT Hizmetleri Merkezi, 13 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yapmayı hedefliyor. Yetişmiş IT uzmanlarının istihdam edileceği merkez, aynı zamanda beyin gücünün Türkiye'de kalması açısından önem arz ediyor. Marmara Üniversitesi ile işbirliği içerinde olduklarını belirten Daimler AG Bilgi Teknolojileri Başkanı (CIO) Dr. Michael Gorriz, Küresel IT Hizmetleri Merkezi'nde görev alacak Türkiyeli mühendislerin sayısının iki yıl içerisinde 200'ü bulmasını hedeflediklerini söyledi. Gorriz, "Mercedes-Benz Türk'te IT alanındaki uzmanlık bilgimizi yine kendi şirketimize uluslararası destek olarak aktarıyoruz. Bu doğrultuda belli konulardaki teknik bilgi ve uzmanlığımızı daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz. İleride, şirketimiz dışındaki paydaşlar süreçlerimize daha az dahil olacak, Türkiye'de kurduğumuz Kürsel IT Hizmetleri Merkezleri sayesinde çok daha güçlü ve global bir IT yapısına sahip olacağız" dedi.



TÜRKİYE'NİN ARDINDAN HİNDİSTAN VE ABD'DE DE IT HİZMET MERKEZLERİ KURULACAK



Daimler'in yeni "Küresel IT Hizmetleri Merkezi" geliştirme çalışmalarında Türkiye küresel IT ağının öncüsü konumunda bulunuyor. Türkiye'deki merkezin ardından Hindistan ve ABD'de de IT hizmet lokasyonları kurulması planlanıyor. Kurulan merkezler ile tüm dünyada SAP hizmet sunumları bu bölgelerdeki IT merkezleri tarafından uygulanacak. Daimler IT merkezlerinin geliştirilmesi ile sinerjilerden faydalanmayı ve en iyi uygulamaların karşılıklı desteklenmesini amaçlıyor.


http://www.sabah.com.tr/Otomobil/2013/11/07/mercedesbenz-turk-it-merkezi-oluyor
 
Üst