EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
mercedes-pickup-2017.jpg


Mercedes Nissan Navara tabanlı bir pick up model üreteceğini duyurdu. Yeni Mercedes Pick Up ‘ın üretiminde Nissan-Renault ortaklığının yardımı alınacak.

Geçtiğimiz yıl yapılan basın açıklamasında 2020 yılından önce yeni bir pick up modelinin üretileceği duyurulmuş ancak detayları verilmemişti. Mercedes-Benz bu seferki basın bülteniyle aracın Nissan Navara modelini esas alacağını ve 2017 yılında yollarda olmasının planlandığını duyurdu.

Modeli sıfırdan geliştirmek pahalı olduğundan halihazırda rüştünü ispatlamış bir modelin tasarımını esas almak Alman markasına daha ucuza mal olacak. Daha önce konsept çalışmalarda Toyota Tundra modelini de deneyen Mercedes-Benz aradığını Navara’da bulmuş görünüyor.

Daha önce Volkswagen ve Fiat tarafından da pick up üretme girişiminde bulunulduysa da Avrupa kökenli otomobil üreticileri bu segmentte diğer dallardaki kadar büyük bir başarı elde edemediler.

Öncelikli olarak Avrupa, Avustralya Güney Afrika ve Latin Amerika ülkelerini hedef alacak model Barselona/İspanya ve Cordoba/Arjantin’de üretilecek. Aracın Plug-in hibrit bir versiyonunun da olması bekleniyor.
 

Aykut Karabulut

,
Başkan
35-İzmir
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,080
Tepki puanı
729
Puanları
113
Yaş
59
Otomotiv sektörüne hayırlı olsun.:eyv
 

cagatay52

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 May 2011
Mesajlar
2,690
Tepki puanı
41
Puanları
0
Yaş
35
Yakında mercedes logosu renault logosuna benzer bir değişime uğrar :)
 
Üst