Oyak-Renault ve Kalite

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Kalite, Oyak-Renault üretim sisteminin merkezinde yer alıyor

Oyak-Renault, Renault Grubu fabrikaları içerisinde ürettiği modellerin, çalışanlarının, imalatçılarının ve yönetim sisteminin kalitesi ile en üst sıralarda yer alıyor.

Renault, Türkiye’deki 40 yıllık geçmişinde pek çok konuda olduğu gibi Kalite Güvence Sistemini de ISO 9001 belgesiyle onaylatarak sektöründe öncülük etmişti. UTAC* (Otomobil, Motosiklet ve Bisiklet Teknik Birliği) tarafından 1996 yılında yapılan denetim sonucu, Oyak-Renault gerek “tasarım” gerekse “üretim” açısından yeterliliği simgeleyen ISO 9001 belgesini almaya hak kazanmıştı. 1999, 2002, 2004 ve 2007 yıllarında ise bu belgeyi yenilemişti. ISO 9001 Kalite Sistem Güvencesi Belgesi’nin geçerliliğini sürdürmesi için 2009 yılında UTAC tarafından gerçekleştirilen denetim sonucu Oyak-Renault, bir kez daha ISO 9001 belgesini yeniledi.

ISO 9001; ürüne değil üreticiye ait bir nitelik olup; üretilen otomobillerin kalite seviyesinin tesadüflere ve şansa değil, sistemli ve düzenli çalışmaya bağlı ve süreklilik gösterdiğini belirtiyor. Oyak-Renault’nun üretim ve ihracat performansı ile liderliğinin arkasında da kalite seviyesinin yüksekliği ve sürekliliği yatıyor.

Renault Üretim Sisteminin süreç yaklaşımı müşteri memnuniyetine odaklı. Müşteriyi merkeze alan bu Kalite anlayışı Oyak-Renault Üretim Sisteminin tüm süreçleri için temel zorunluluk olarak kabul ediliyor. Oyak-Renault ekiplerinin tamamı ve her bir bireyi süreç ve metodlar çerçevesinde farklı kalite sorumlulukları alıyor.

Oyak-Renault kalite çalışmaları sıfır kilometre aracın kalitesine olduğu kadar kullanım süresince güvenilir, onbinlerce kilometreyi sorunsuz aşabilen otomobil üretimine de odaklı. Bu çalışmalar farklı pazarlardaki çok çeşitli müşteri beklentileri ile beğenilerine uygun, değişik yol, altyapı, iklim koşullarına adapte edilmiş araçların üretimini ve müşterilerin araçlarını uzun yıllar sorunsuz kullanmalarını mümkün kılıyor. Üretim sürecinin her safhasında, müşterilerden satış şebekesi aracılığı ile gelen bütün bilgiler anında dikkate alınarak kalite iyileştirme çalışmalarını besliyorlar.

Üretilen araçların nihai kalitesi Nissan ile ortak referans sistemi “AVES**” değerlendirmesi” ismi verilen ve yaklaşık 500 kriter içeren titiz bir değerlendirme seansı sonucunda onaylanıyor. Oyak-Renault Kalite Yönetim Sistemi, Çevre, Ergonomi, İş sağlığı ve Güvenliği, Yaratıcılık ve İnisiyatif Alma Yönetim Sistemleriyle de sürekli olarak destekleniyor. Tüm bu sistemlerle müşteri memnuniyetini sürekli kılmak hedefleniyor.

* UTAC: Union Technique de l’Automobile, du Motocycle et du Cycle (Otomobil, Motosiklet ve Bisiklet Teknik Birliği), Uluslararası Endüstriyel Otomobil Federasyonu’nun teknik kuruluşudur. Fransız Akreditasyon Komitesi COFRAC tarafından da tanınan UTAC, ISO (International Organisation for Standardisation – Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu) belgelerini vermeye yetkili, uluslararası bağımsız bir kuruluştur.

UTAC, ISO 9001 denetimi, 23 prosesi içeren Kalite Yönetim Sistemi Değerlendirme kriterlerinden oluşuyor. Bu denetim, ürünü, üretim sürecini, ürün onay dosyaları ile organ ve araç proje yönetimini, bütün üretim proseslerinin kalite yönetim sistemini, Türkiye ve Avrupa yan sanayi kuruluşlarından parça ve donanım satın alımını, müşteri talep ve sorunlarına cevap verebilmeyi kapsıyor.

** AVES: Alliance Vehicle Evaluation Standard



Kalite Politikasına ulaşmak için tıklayınız.

asset_00000320_1.jpg
 
Üst