Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Elektrik Aksamında Şasi Var - YARDIM

  1. #1
    Khalasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mart.2016
    Yaş
    29
    Mesajlar
    105
    Teşekkür / Beğen

    Elektrik Aksamında Şasi Var - YARDIM

     
    Merhaba arkadaşlar, aracımda birkaç elektriksel problem var, bir yerden şasi yaptığını düşünüyorum ve bu birçok aydınlatma elemanını etkiliyor.
    1- Sağ arka sinyal ve sağ arka park lambası çok sönük yanıyor ışığı çok az. Solda problem yok, normal çalışıyor.
    2- Arka fren lambaları bazen yanıyor bazen yanmıyor.
    3- Aracın kontak açıkken dörtlü flaşörler yandığı sırada fren pedalına bastığımda aracın gösterge panelindeki tüm göstergeler dörltlüler ile beraber olağan dışı şekilde yanıp sönüyor, benzin ibresi yukarı iniyor çıkıyor.
    4- Sağ sinyaller çalışırken, sağ ön park lambası sinyal ile birlikte çok sönük şekilde sinyal gibi yanıyor. Bu anormal bir durum.
    5- Kısa farlarım LED idi, sol far ömrünü doldurmuş herhalde çalışmıyordu. Halojen osramlar ile değiştirdim onlarda sıkıntı yok, uzunlarda da sıkıntı yok.

    Bu sorunlar neden kaynaklanıyor olabilir, sigorta kutusunu kontrol ettim fren ve sinyaller ile alakalı sigortaları değiştirdim, çıkardım taktım sorun düzelmedi, sigorta kutusundan değil gibi problem. Araçta amerikan park var, montajını kendim yapmıştım güzelce, onu da kontrol ettim, sigortasını söktüm iptal ettim ondan da kaynaklanmıyor gibi gözüküyor problem.
    Elektrik ustasına gitmeden çözmek istiyorum problemi, kendim de anlıyorum az çok, problem nereden kaynaklanıyor olabilir sizce?
    Konu Khalasar tarafından (11.Eylül.2018 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir.
    Clio IV 0.9 TCe

  2. #2
    Reşit Karataş
    2013 Fluence dCi
    AŞiKaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nisan.2014
    Yaş
    34
    Mesajlar
    541
    Teşekkür / Beğen
    Aküyü Ölçtürün Bir...


  3. #3

    Üyelik tarihi
    Eylül.2017
    Yaş
    46
    Mesajlar
    123
    Teşekkür / Beğen
    evet akünüzü kontrol ettirin ölçtürün marş yaparken çökme varmı ( olağandan fazla) sarjda sıkıntı varmı kontrol ettirin
    Bir teşekkür yeter

  4. #4
    Khalasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mart.2016
    Yaş
    29
    Mesajlar
    105
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı MUZOF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet akünüzü kontrol ettirin ölçtürün marş yaparken çökme varmı ( olağandan fazla) sarjda sıkıntı varmı kontrol ettirin
    Akü ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Araçta stop&start var ve stabil çalışıyor, aküde sıkıntı olsa stop&start çalışmaz zaten. İlk marşta falan da sorun olmuyor.

    Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Clio IV 0.9 TCe

  5. #5
    İSMAİL 54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aralık.2015
    Yaş
    37
    Mesajlar
    684
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı Khalasar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar, aracımda birkaç elektriksel problem var, bir yerden şasi yaptığını düşünüyorum ve bu birçok aydınlatma elemanını etkiliyor.
    1- Sağ arka sinyal ve sağ arka park lambası çok sönük yanıyor ışığı çok az. Solda problem yok, normal çalışıyor.
    2- Arka fren lambaları bazen yanıyor bazen yanmıyor.
    3- Aracın kontak açıkken dörtlü flaşörler yandığı sırada fren pedalına bastığımda aracın gösterge panelindeki tüm göstergeler dörltlüler ile beraber olağan dışı şekilde yanıp sönüyor, benzin ibresi yukarı iniyor çıkıyor.
    4- Sağ sinyaller çalışırken, sağ ön park lambası sinyal ile birlikte çok sönük şekilde sinyal gibi yanıyor. Bu anormal bir durum.
    5- Kısa farlarım LED idi, sol far ömrünü doldurmuş herhalde çalışmıyordu. Halojen osramlar ile değiştirdim onlarda sıkıntı yok, uzunlarda da sıkıntı yok.

    Bu sorunlar neden kaynaklanıyor olabilir, sigorta kutusunu kontrol ettim fren ve sinyaller ile alakalı sigortaları değiştirdim, çıkardım taktım sorun düzelmedi, sigorta kutusundan değil gibi problem. Araçta amerikan park var, montajını kendim yapmıştım güzelce, onu da kontrol ettim, sigortasını söktüm iptal ettim ondan da kaynaklanmıyor gibi gözüküyor problem.
    Elektrik ustasına gitmeden çözmek istiyorum problemi, kendim de anlıyorum az çok, problem nereden kaynaklanıyor olabilir sizce?
    şase kesmiş miyerden. yani akü kutup başını düşün artısı var eksisi yok. iyi bir elektirikçi çözer.

  6. #6
    Khalasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mart.2016
    Yaş
    29
    Mesajlar
    105
    Teşekkür / Beğen
     
    Alıntı İSMAİL 54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şase kesmiş miyerden. yani akü kutup başını düşün artısı var eksisi yok. iyi bir elektirikçi çözer.
    Problem çözüldü, fikir beyan eden arkadaşlara teşekkürler.
    Tahmin ettiğim gibi sağ arka farda çıktı sorun, ufak bir problemmiş. Far soketi gevşemiş sadece, 3 ay boyunca taşlı, bozuk köy yollarındaydı araba, sarsıntıdan yerinden oynamış soket. Yerine oturtup sağlam şekilde sabitledim sorun kalmadı.

    Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Clio IV 0.9 TCe

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •