Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Clio İlk Marş ile Çalışmıyor (Fren+Start)

  1. #1
    quartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haziran.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    113
    Teşekkür / Beğen

    Clio İlk Marş ile Çalışmıyor (Fren+Start)

     
    Merhaba, aracıma binip fren(ayağımın ucuyla) ve start butonuna bastığımda aracım anında çalışırdı. Ancak 2 gündür bu durum biraz farklı!

    Fren+start yaptığımda önce araç çalışmadan yol bilgisayarı vs. açılıyor sonra tekrar fren+start yapıyorum ondan sonra çalışıyor.

    Daha önceleri bu durumla arıza ışığı yandığı zamanlarda karşılaşmıştım şu an bir arıza durumu da yok. Sorunun kaynağı ne olabilir acaba?

  2. #2
    maninwar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Eylül.2016
    Yaş
    37
    Mesajlar
    1.345
    Teşekkür / Beğen
    Dizel mı araç?

  3. Teşekkür quartal Mesaja Teşekkür Etti.
  4. #3
    quartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haziran.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    113
    Teşekkür / Beğen
    Benzinli, 0.9 tce.

  5. #4
    emre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Temmuz.2012
    Yaş
    37
    Mesajlar
    27
    Teşekkür / Beğen
    Aynı araçtan bende var depriyaj + fren dip yaparak çalıştırıyorum şubat ayında aldım hep bu şekilde bi problemle karşılaşmadım. Siz tam dip yapmadığınız kaynaklanıyor olabilirmi balatalar azalmıştır belki farazi düşünürek
    Clio 4 0.9 SportTourer SportTourer Icon

  6. Teşekkür quartal Mesaja Teşekkür Etti.
  7. #5
    Mr.Clio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2014
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1.020
    Teşekkür / Beğen
    olma ihtimali var kesin demiyorum ama sorun akü ise çok uyguna çıkma Renault Mutlu EFB li akü var, aracımda ses sistemi olduğundan yerine optima car audio odaklı akü koydum bu şu anda boşta, toplamda 20bin km 8 ay kullanıldı ve şu an boşta şarjı 12.6v göstermekte yani oldukça sağlıklı

  8. Teşekkür quartal Mesaja Teşekkür Etti.
  9. #6
    FBS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mayıs.2016
    Yaş
    55
    Mesajlar
    30
    Teşekkür / Beğen
    Aracınız otomatikse vitesin parkta olması gerekiyor. Değilse benim ustalık burada biter.

  10. Teşekkür quartal Mesaja Teşekkür Etti.
  11. #7
    İSMAİL 54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aralık.2015
    Yaş
    37
    Mesajlar
    655
    Teşekkür / Beğen
    araç manuel ise ve çalıştırma esnasında boşta değilse bunu yapabilir. yani araç boşta ise sadece fren ile çalışır yok boşta değil ise fren +debriyaj yapmak gerekebilir. eğer bu yollarla çözüm olmaz ise arkadaşların da dediği gibi ya akü yada sensör problemi olabilir. ama bence ilk söylediğim ihtimal daha yüksek.

  12. Teşekkür quartal Mesaja Teşekkür Etti.
  13. #8
    quartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haziran.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    113
    Teşekkür / Beğen
    İlginiz için teşekkür ederim. Aracım manuel ve bugüne kadar hep ayağımın ucuyla dokunup start'a bastığımda sorunsuz çalıştı. 1-2 böyle bir tedirginlik yaşadım ancak tekrar eski haline döndü şimdi.

    Bir zaman fren müşüründe sıkıntı olmuştu benzer bir sıkıntı yaşıyordum. Yine arızalanmış olabileceğini düşündüm neyse ki problem çözüldü, teşekkür ederim.

  14. #9
    quartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haziran.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    113
    Teşekkür / Beğen
    Bu arada viteste çalıştırmıyordum aracı. Sıkıntı devam ederse söylediklerinizi tekrar gözden geçireceğim

  15. #10
    İSMAİL 54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aralık.2015
    Yaş
    37
    Mesajlar
    655
    Teşekkür / Beğen
     
    evet viteste iken debriyaj da ister ve uyarı çıkar. muhtemelen gayri ihtiyari basıyordun debriyaja ve çalışıyordu. problem olarak tarif ettiğin zamanlarda da basmamış bulundun.. tekrar olmasını beklemeye gerek yok. istersen söylediğimi deneyerek içini rahatlata bilirsin. araca gittiğinde sadece frene basarak araç viteste iken dene söylediğim gibi olduğunu göreceksin. bende böyle oluyor.

  16. Teşekkür quartal Mesaja Teşekkür Etti.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •