Yeni Clio 4 1.2 EDC İCON Sarsma,yığılma ve kararsızlık sorunu

meyhan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Eki 2015
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba Renault ailesi. Ben de foruma yeni katıldım. Yakın zamanda 30.000' de EDC renault clio 4 aldım EDC vites seçeneğiyle. Fakat memnun değilim. Yani klasik Clio 4 de olan sorunların çoğu bunda da var. Ancak onlardan çok beni en çok rahatsız eden, aracın dur kalklarda ayağımı gazdan çektiğimde istop edecek gibi bi ileri bir geri sarsması. Yani kısa vadede sorun değil ama yoğun istanbul trafiğinde çıldıracak gibi oluyorum.

Özellikle 1000 devir in bir üst çizgisinde ayağımı gazdan yavaş da çeksem araba öne yığılıyor. Bu olay dur kalklarda oluyor. Bazen de gaz verdiğimde araç 2-3 sn boyunca gaz almıyor gibi yapıp aniden hiçbirey olmamış gibi gaz alıyor. Birçok araç kullandım ama bu kadar rahatsız bir araç hiç kullanmamıştım. Bostancı Demirkollar' dan aldım aracı. Açıkcası ilgilenmiyorlar araçla. Randevuyla gittiğim halde oldu bittiye getirip birşey yok aracında diyip yolluyorlar. Bu nedenle aracı satmayı bile düşünüyorum. Sizde de bu sıkıntılar var mı yoksa araçtan kaynaklı bir problem mi acaba ? Aracım 1.2 120bg Benzinli EDC İCON. Teşekkürler :r:f:c
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Bahsettiğin sıkıntı normal değil, aracın garanti dahilindeyse başka bir servise göstermelisin...
 

byburak28

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eyl 2012
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
otomatik şanzumanda bahsettiğiniz olay normal performanslı kullandığınızda sorun yapmıyorsa sorun yoktur.
Bahsettiğiniz olay şu sebeble olduğunu düşünüyorum 1.2 motor güç üretebilmek için turboyu açmaya ihtiyaç duyuyor 2-3 sn lik tepkisiz kalma motor turboyu açamıyor yığılıyor daha sonra da şanzuman beyninin kafası karışıyor araç tepki veremiyor. Bir de şöyle deneyin aracı yoğun trafikte manuel'e alın 1.vitesten 2.vitese hemen alma devir yükselsin ama vitesi hemen atmayın. Trafik akmaya başladığında otomatiğe geçirin.
 
Üst