Clio Touch Yardımm..

Srht-Tskn

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2015
Mesajlar
12
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Arkadaşlar Merhaba ;

Aracım hakkinda genel olarak yardıma ihtiyacım var ve bu problemler forumda genel olarak açılmış ama kesin olarak bir sonuca varılmamış yada benim işime yaramadı.

  1. Araç düz yolda giderken her hangi bir ses sağa sola çekmesi yok fakat sol ön tekerden hafif bir kasisten bile geçerken mide bulandırıcak bir ses çıkartıyor daha önce yaşayan ve çözüme giden biri varmi ?
  2. Genel olarak herkesin ortak derdi 90 100 km ile giderken sanki 4 cam açık öyle rüzgar sesi geliyor kesin bir çözümü olan var mi ?
  3. Continental 195/55/16 Marka jant lastiklerim mecvut uzun yolda giderken içeri lastik sesi sanki biraz fazla mi geliyo die duşunuyorum lastiklerim inik falan midir lastiklerin markasından modelinden mi kaynaklaniyor yoksa ben mi paranoyak oldum artık.
  4. Araç otobanda 90/110 ile sehir halinde ilen bir otobus yanından geçerken havalanıyor sanki. Bir çok araçla uzun yol deneyimim var ama bu araç beni biraz urkutuyor gibi.
  5. Araçımı ikinci el aldim kontrollerini yaptırdım tanıdık ve güvendiğim insanlar aracılığınla satın aldım. 38 bin gibi bir km ile .Arac ile uzun yola çıktığını ve çıkmadan bakimlarının tam olarak yapıldığını aktarıldı.Gerekli yerlerde güvenilir işi bilir insanlara kontrollerini yaptırdım ama içimde hala ükte var aracı komple bakima sokmalımıyım ? Yağı filtresi vs vs. Aracım şuan da 42 binde bakima 7 ay kaldığını aktarıyor yol bilgisayarı ve 50 55 bin arası bakima sokulacak diye düşünüyorum. Aracımi almadan kısa zaman önce lpg atılmıştı (Atiker) bu zaman zarfında Tüp ayarlarını bakimini yaptırdım ve balataları mı değiştirdim . Durum bundan ibaret yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleme:

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
1- direksiyon kutusu veya takozlar var onlar değişecek ;) garantisi devam ediyorsa garantiden değişirler

2- kelebek çamlarından dolayı ses geliyor

3-senin takıntın...

4-aracı alırken servise goturup baktırmadın mı???
 

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
ses bunun gibi ise
bunu yapman yeterli
 

or_by

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2014
Mesajlar
1,411
Tepki puanı
0
Puanları
0
1 in cevabı verilmiş zaten.

2 nin cevabı herkesin değil aslında 12-13 model olan herkes daha doğru çünkü 15-16 modellerde bu sorunla karşılan görmedim ben. eski modellerde ıslık sesi var evet yeni modellerde ıslık sesi yok 110 dan sonra her araçtaki normal rüzgar sesi var.

3 senin takıntın bencede aynı lastiği kullanıyorum, sıcak asfaltta yağ gibi kayıp gidiyor eğer içeri çok ses geliyor diyorsan bence mucurlu asfaltta sür önce ve ardından sıcak asfalta geç bakalım bi işte ozaman dünyanın en sessiz lastiği bu dersin hehe

4 o hızlarda ,gene hemen hemen aynı hızlara yakın ,büyük bir aracın yanından geçerken bir şey hissetmedim ben. ama emniyet şeridine çekip yanınızdan büyük bir araç geçince evet epey bir hissediyorsunuz sallanmayı.
 

bambam11

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ara 2015
Mesajlar
807
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Ben de sizinle neredeyse aynı araca sahibim. icon benimki.

aracımın garantiden direksiyon kutusu takozlar değişmiş. belki eski sahibinin sizinki gibi bir problemi varmıştır.

80 geçince gelen rüzgar sesine aylardır reno yu farklı mercilere şikayetim sonucu bu cumartesi çözdüler. servis genelde bir sünger yapıştırıp başka yapacak bir şey yok geçmezse, cevabını veriyor. üsteleyin. ben 3 kere yaptırdım. sonunda çözüldü. kendiniz zaman öldürmeyin. servisin görevi. yapmazlarsa yazın her yere.

araç içine her türlü sesi alıyor. araç dururken yan kapıya vuran kar taneleri bile çok net duyuluyor. sünger lastik taksanız bile içeri gürültü gelecektir. lastiğin suçu yok.

araç ufak rüzgardan etkilenmesi normal. benim araçta esp var aşırı tepkiler veriyor. o da savrulma gibi hissettiriyor bazen. yani araç sağa savrulacak diyelim öyle bir fren koyuyor ki araç sağa gitmesin diye sola çarptıracak. tabii bunlar arge gerektiren şeyler.

aracın hava filtresini yağını bir gözle kontrol edin. aşırı yıpranma ya da yağ eksiltme yoksa ben olsam aldığım kişiye güvenirdim. aracınız sanırım garanti dışı?? değilse servis bakımlıdır bakım bilgilerini öğrenebilirsiniz
 
Üst