Sorunu anlayamadım, sizce ne olabilir?

WOC

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2019
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Merhabalar, 2001 model Clio 2 1.4 16V Otomatik vites aracımı yeni aldım. Aracı alırken ilk etapta gayet memnundum fakat şuan bir ton sorunu çıktığı için psikolojim bozuldu, benzin döküp yakıcam üstüne en sonunda o olacak.

Araçta ilk başta sorun yoktu, ne olduysa orta süreli kullanımda oldu. Aracı aldığımda kilometresi 164 bindeydi. Aracı 300-500 km kullandıktan sonra, hava filtresi, balata, yağ değişimi, hava filtresi, yakıt filtresi değişimine götürdüm. Ustanın koyduğu yağ "Castrol 10-40" ilk olarak bunda bir sorun var mı? Bu araca bu yağ mı konulmalı? Sonrasında ise uzun bir süre problem yaşamadım taaki 166 bin km'ye gelene kadar. Araçta ilk etapta vuruntu sorunu olmaya başladı. Arabayı çalıştırıp yola çıktığımda şehir içinde sorun yok ancak, uzun yola çıktığımda 4. vitesten 5. vitese geçerken araçta birden vuruntu oluyor, bir şey takılıyor, vites geçmiyor ve devir birden fırlıyor, gösterge panelinde de "AUTO" lambası yanıyor. Müsait bir yer bulup, sağa çekiyorum. Kontak kapatıp açtığımda, AUTO ışığı sönüyor ve devam ettiğimde bu sefer vites geçişinde sorun olmuyor. Ama araç soğukken ya da 6-7 saat kullanmayıp, tekrar kullanmaya kalktığımda bu sorunu yapıyor, kontak açıp kapattığımda ise düzeliyor.

Bir diğer sorun ise 166 bin km'den sonra SERV ışığı yanmaya başladı. Kontak açtığımda, araçta SERV ışığı yanıyor ve gösterge panelinde bazen "Oil OK - - - - - - - ya da 0 0 0 0 0 0 0 0 " yazıyor ya da "Oil - - - - - - - - veya 0 0 0 0 0 0 0" yazıyor. Bu sorunu da her zaman yapmıyor, aracın keyfine göre. Bazen yapıyor, bazen yapmıyor. Ayrıca bu sorunu yaptığında araç kalkışta sanki 2. 3. viteste kalkıyor, seri gidiyor. Benzinli araç olduğundan ayağımı gazdan çektiğimde şehir içinde düşük süratte gidiyorum ama bu SERV ışığı yanarken ayağımı gazdan çektiğimde sanki ayağım gazdaymış da orta süratte gidiyormuşum gibi. Aracı bilgisayara dahi bağladım, hiçbir arıza çıkmadı. Çıldırmak üzereyim, lütfen rica ediyorum fikri olan yardımcı olursa çok sevinirim. Bu sorunları neden yapar? Çözümü ne olabilir?

İlk etapta size soruyorum, direkt sanayiye gitmiyorum çünkü her usta işi çok iyi bildiğini zannedip kafasına göre bir şeyler söylüyor, sorun şurda değil burda diyor, parçayı değiştiriyorsun, bi ton para veriyorsun, yarın oluyor sorun gene aynı, sen verdiğin para ve sağlam parçayı değiştirdiğin ile kalıyorsun. Lütfen yardımcı olun.
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Öncelikle hoşgeldiniz
10w40 yağda kullanılabilir tavsiyem 5w40 dır .
Şanzıman sorunu var gibi otomatik şanzıman tamiri yapan yerler ile görüşün aracı kontrol edip size sorunu anlatırlar içinize sinen yere gerekli onarım/bakımı yaptırırsınız
 
Üst