Bİr dÖnem kapandi....

KaRaHaN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
7,127
Tepki puanı
442
Puanları
0
Yaş
43
ABD hükümeti, 2008 finansal kriz döneminde kurtarmak için devraldığı General Motors şirketinin, elindeki son hisselerini de dün sattı.

Bu gelişmeyle kuşaklar boyunca ülkenin endüstriyel gücünün sembolü olarak görülen GM için bir dönem kapanmış oldu. ABD hükümeti şirketi kurtarmak için 2009 ylında 10 milyar dolar harcamıştı.

1386687443_ABD%20Hazine%20Bakan%C4%B1%20Jack%20Lew.jpg

ABD Hazine Bakanı Jack Lew,


"Ulusumuzun tarihindeki bu önemli bölüm artık kapandı" dedi.

Otomotiv Araştırmaları Merkezi'nin yaptığı bir çalışmaya göre, kriz döneminde devlet tarafından sağlanan destekler sayesinde 1.5 milyon kişi işini kaybetmekten kurtulurken ferdi sigorta ve sosyal sigorta vergilerinden de 105.3 milyar dolar eld edilmesi sağlandı.

GM Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dan Akerson yaptığı yazılı açıklamada,
"Bize tanınan ikinci fırsat için her zaman minnettar olacağız ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

563036301050.jpg
[h=1]Chevrolet Avrupa'da Kepenk Kapatıyor[/h][h=2]Otomotiv sektörü öyle dinamik öyle hareketli ki, bazı çok büyük markalar bile rekabet edemez hale geliyor. Tıpkı geçtiğimiz yıl Türkiye’de 18.492 adet satan Chevrolet markasının Türkiye dahil 31 ülkeden çekilmesi gibi…[/h]General Motors bünyesinin önemli markalarından biri olan Chevrolet, şok bir kararla, içlerinde Türkiye'nin de bulunduğu 31 ülkeden çekilme kararı aldı. Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinden çekilerek yüzünü Amerika'ya dönecek markanın bu kararı Türkiye'de de soğuk duş etkisi yarattı. Özellikle bu haberin duyulmasının ardından yakın dönemde Chevrolet otomobil alan veya almayı planlayan müşterilerin neler düşündüğü merak konusu.
Türkiye'de Blok Muafiyeti Kanunu kapsamında, 2016 yılına kadar Türkiye'de satış yapmaya devam edecek olan Chevrolet, bu senenin ardından 10 yıl boyunda GM çatısı altında servis ve yedek parça hizmeti verecek. Rusya, Avrupa'dan bağımsız regülasyonlara sahip olduğundan ötürü marka bu pazardaki varlığını sürdürecek. Türkiye ise bu ülkenin regülasyonlarına bağlı olmadığından Rusya'ya entegre olması pek mümkün gözükmüyor. Bu yılın ilk 11 ayında 10.874 adetlik satış yakalayan Chevrolet'nin bugünden sonraki süreci, gerek müşteriler gerekse bu şok haberi basınla birlikte aynı gün "e-posta" yoluyla öğrenen ve bu işe milyonlar yatıran bayiler nezdinde merak konusu.




 
Üst