Yerli motor üretene TÜBİTAK destek verecek

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
[h=1]Yerli otomobilde prototip üretme aşamasına gelinirken, TÜBİTAK da yerli araca yönelik elektrik motor ve sürücü sistemleri için düğmeye bastı[/h]yerli_motor_uretene_tubitak_1442645214_9376.jpg

TÜBİTAK ise proje kapsamında elektrik motoru ve sürücü sistemleri üretilmesi amacıyla özel sektöre çağrı yaptı
Akşam'ın haberine göre TÜBİTAK, özel sektörün otomobiller için elektrik motoru ve sürücü sistemleri üretmesi için çağrıya çıktı.
Bu sistemleri üretebilecek firmalara 4 milyon liraya kadar destek sağlanacak. Çağrıyla, elektrikli ve hibrit elektrikli araç tahrik sistemlerinin geliştirilmesi isteniyor. TÜBİTAK, özel sektörün, elektrik motoru-jeneratör ve sürücü sistemlerinin geliştirilmesini bekliyor. Konuya yönelik çağrı duyurusunda, Türkiye'de olan elektrikli araçlara dönük çalışmalara dikkat çekilerek, binek ve ticari araçlara dönük elektrik motor ve sürücü-tahrik sistemlerinin üretim teknolojilerinin geliştirilmesinin istendiğine dikkat çekildi.
KÜÇÜK, GÜÇLÜ VE VERİMLİ
Yapılan çağrıya göre, elektrik motorları, yüksek verimlilik yanında düşük ağırlık ve küçük hacimde olacak. Buna karşın motorun güç yoğunluğunda ve performansında artış isteniyor. Motor ve sürücü sistemleri için hata tanı koyma ve koruma çalışması da yapılacak. Motor, farklı sürüş koşullarında dahi enerji verimli olacak. Motor teknolojisi mıknatıssız olacak. Motor aynı zamanda ISO güvenlik şartlarına da uyacak.
ŞEHİR İÇİ TESTİ ŞARTI
Motor ve sürüş sistemleri, araca yerleşecek biçimde tasarlanacak ve araca entegre edilecek. Çağrıda, araç üzerinde uygulama yapılması da istenirken, verimliliğini, şehir içi çevrim çerçevesinde test edilmesi şartı da getirildi.
LASTİK İÇİN DE ÇAĞRI VAR
TÜBİTAK, ayrıca otomobillerde kullanılan kauçuk esaslı malzeme ve ürünlerin yerli olarak üretimi için de çağrıya çıktı. Buna göre, otomobillerin lastik gibi kauçuk esaslı aksamlarının geliştirilmesi için firmalara 4 milyon liralık destek sağlanacak. Kauçuk aksamların yüzeyleri, toz, kir, yağ ile leke tutmayacak ve antibakteriyel olacak.
 

bazdu

Batuhan Dursun BAZDU,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eyl 2014
Mesajlar
3,255
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Helal olsun
 

ROADFOX

Kerem SAYARI, T.C. Vatandaşı,
Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,738
Tepki puanı
530
Puanları
113
Yaş
55
Eğer isteseydik şu anda babasını yapıyorduk,böylesine pasif,dışa bağımlı,korkak idarelerle anca elin montajını yaparız sonrada kendi fabrikamız v.s diye kendi kendimize seviniriz...maalesef+tübitakmı bıraktılar memlekete ki destek verecek:pislik:pislik:pislik
 
Üst