Mobil EDS Göz Açtırmıyor

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
[h=2]İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri tarafından geliştirilen Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) İstanbul'da, trafik kurallarını ihlal eden çok sayıda sürücüyü tespit etti.[/h]İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri tarafından geliştirilen Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) İstanbul'da, trafik kurallarını ihlal eden çok sayıda sürücüyü tespit etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli çalışmaları kapsamında, 11 Mobil EDS aracı, park, duraklama, emniyet şeridi ve hız ihlallerini belirlemek için şehir içinde dolaşıyor.

450636978397.jpg

Mobil EDS ile tespit edilen ihlaller, kablosuz haberleşme aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü Kontrol Merkezine iletiliyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de ihlalleri belgeleyerek, ceza tutanaklarını sürücülere gönderiyor.
"6 bin 538 ihlal tespit edildi"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürü Yunus Emre Ayözen, Mobil EDS ile 6 bin 538 kural ihlali tespit edildiğini söyledi.
Artık İstanbul trafiğinde yeni bir dönem başladığını ve sistem sayesinde trafik ihlallerinin önüne geçilerek olası kazaların önleneceğini aktaran Ayözen, "Akıllı gözlükler ile dar sokaklar gibi çevresel etkiler nedeniyle Mobil EDS'nin ulaşamadığı noktalardaki ihlalleri tespit ediyoruz" diye konuştu.
 

YiGitalp

ID=04, R5 Coupe,
Genel Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
856
Tepki puanı
42
Puanları
28
Yaş
29
Trafikte Dikkatli Olmakta Fayda Var
 

Aykut_25

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
1,352
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Keşke adaletli davransalar. Çakar lambalı trafik teröristlerinede yazsalar. Başta kendini sivil insandan ayrı gören meslektaşları mesela...
 

darkelf

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Kas 2014
Mesajlar
70
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Ya atıyorum arabamın içindeyim. Arkadaşım da eczaneye girdi ilaç alıyor. Park etmiş gibi kabul ediliyorum sanki...
TV den gördüğüm kadarıyla yanından geçerken çakıyor cezayı.

(Ömrümde 2 kez ceza yedim 2 si de hatalı park tan. Sanki adam gibi park yeri var da biz girmiyoruz...):asabi
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Saraylara para lazım...
 

alfa-xxx

F1 Bölüm Sorumlusu,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Eki 2010
Mesajlar
1,019
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
44
Çook güzel bir uygulama ,yurtdışında bunların yol kenarlarına çöp kutusu gibi konulan modelleri var otomatik resim çekip ceza yazıyor hemde herhangi bir cadde kenarında vs yerde..

Ayrıca yurt dışında bizdeki gibi radar levhası koymadan gizlenerek radar uygulaması yapılıyor.

Yurt dışındakiler neden kurallara uyuyor sanıyorsunuz çünkü sıkı denetim var ve her hataya ceza kesiliyor.Bizdeki gibi de polis görevini yapınca çorba parası ,devlete para lazım denmiyor :) devlet tarafından suistimal edenler yok mu var ama bir yerlerden başlamak gerek onlara da sıra gelir polislere de ceza yazılıyor.Milletvekillerine yazılmaması ise tam bir saçmalık çook yanlış.

Ben bu tip uygulamaların yaygınlaşmasını diliyorum.Kayseride de whats up hattı kurulmuş pilot uygulama başlamış vatandaşın çekip whatsup dan gönderdiği görüntülere ceza kesiliyormuş çok iyi sonuç alınmış.Yakında o da yaygınlaşacak.
 

Htmakina

Hakkı TAM, ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9,332
Tepki puanı
527
Puanları
0
Yaş
58
Saraylara para lazım...

Aslında bu paraları MHP ye aktarsalar daha iyi olacak değil mi Usta. Yoksa pkknin altında yok olup gidecek.
 

or_by

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2014
Mesajlar
1,411
Tepki puanı
0
Puanları
0
sıkı denetimden çok bilinçli birey olmak gerekir bence. evet denetimlerle de desteklenmeli.

hadi avrupa bizden konum olarak ta koordinat olarakta batıda... gel gelelim bizimle aynı coğrafyada bulunan aynı havayı soluyan aynı yaklaşık koordinatlarda bulunan bir yer varki onlar yapabiliyorsa biz niye yapamıyoruz demeden geçemiyorum.

en basit örneği kıbrıs... ingiliz esintisi trafiği olsada her birey çok saygılı. lefkoşa kavşağı gibi bir yerde en önemli ana yolların kesişme noktası olan adanın doğu,batı, kuzey bölgelerininkesişme yerinde trafik ışığı yok!!! hiç bir sıkıntıda yaşanmıyor her araç sağından gelene yol vermekle yükümlü olduğundan sistematik ilerliyor. ve kıbrıstaki trafik ışığı sayısı o kadar az ki bilenler bilir.

onun dışında bazı kavşaklarda radarlar mevcut kutu şeklinde ingilizlerin klasik radarı. ama onun dışında yol boyunca radar yok denecek kadar az. düz yolda istediğin kadar bas ama kavşağa girerken yavaşla diyor adamlar. birde kavşakların yapısıda çok güzel 2 yol arasına değil bizdeki gibi 2 yol kavşağın yanına yapılıyor yani düm düz giden 2 yol arasına küçücük bir adacık yerine büyük bir adacık yapıyorlar yollar bu adacığın etrafından geçiyor radar olmasa bile mecbur yavaşlamak zorundasın yolun yapısı gereği. işte önemli olan bu kültürü aşılayabilmek yaşata bilmek.
 
Üst