Osmaniye’de geziden dönen öğrencileri taşıyan otobüs sulama kanalına uçtu

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
Osmaniye’de geziden dönen öğrencileri taşıyan otobüs, sürücüsünün direksiyon kabileyitini yitirmesi sonucu Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalına devrildi. Kazada 6'sı öğrenci 14 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda öğrenci de yaralandı.


İŞTE KAZA ANI!


http://www.mynet.com/tv/14-kisinin-hayatini-kaybettigi-kazanin-goruntuleri-ortaya-cikti-vid-3795462/


Hatay’dan gezi için Osmaniye’deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’na gelen öğrencilerin içinde bulunduğu otobüs, dönüş yolunda kaza yaptı. Cevdediye Kasabası yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs sulama kanalına devrildi. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesilirken, 14 kişinin cesedine ulaşıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2’si hayatını kaybetti.


ÖLÜ SAYISI 14’E YÜKSELDİ


Kazadan sonra ekiplerin sulama kanalında yaptıkları araştırmada 1 cesede daha ulaşıldı. Bununla birlikte kazada ölü sayısı 14’e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi. Ölenlerden 3’ünün kız, 3’ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


VELİLERİN KENDİ ARALARINDA DÜZENLEDİĞİ GEZİ


Osmaniye Valisi Kerem Al gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Gezinin 5 Temmuz İlkokulu’nun resmi bir etkinliği olmadığını kaydeden Vali Al, öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti.


Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil’i arayarak yardım istedikleri belirtti.


Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik olay yerine gelerek AFAD ve itfaiye ekiplerininin çalışmaları konusunda bilgi aldılar.


SON KİŞİNİN DE KİMLİĞİ BELİRLENDİ


Hayatını kaybedenlerden arasında kimliği belirlenememiş olan kişinin Müzeyyen Keskin olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden 14 kişinin yaşları henüz açıklanmazken, Beritan Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Merve Gül Pembe, Baver Geyik ve Umut Ayas’ın çocuk, Hayriye Nur Seviner, Sevgi Ayas, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Feruşah Esen (midibüs şoförü) ve Müzeyyen Keskin’in ise yetişkin olduğu bildirildi.


Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı’nın Osmaniye Devlet Hastanesi Morgu’nda yaptığı incelemenin tamamlanmasının ardından Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne götürülecek.


OTOMOBİL İLE ÇARPIŞTIKTAN SONRA SULAMA KANALINA DEVRİLMİŞ


Osmaniye Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklamada, midibüste kaç kişinin bulunduğu tam olarak bilinmediği için sulama kanalında arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.


Bu arada midibüsün, plakası ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan bir otomobil ile çarpıştıktan sonra kontroldan çıkarak sulama kanalına devrildiği belirtildi. Hatay Valisi Ercan Topaca da Osmaniye’ye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


KAZA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI


14 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı kaza, bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülürde, kavşakta önünde bekleyen TIR’ı sollayan Ferruhşan Esen’in kullandığı 31 KLY 69 palakalı midibüs, bu sırada kavşakta sağ taraftan gelen bir otomobil ile çarpışıp, kontrolden çıkarak sulama kanalına devriliyor. Kazayla ilgili soruşma devam ediyor.
 

*Renault9

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eki 2010
Mesajlar
8,212
Tepki puanı
225
Puanları
0
Yaş
34
Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar dilerim.
 

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
Allah Rahmet eylesin... Hayatımız Pamuk İpliği gibi herşey bir anda oluyor.
 
Üst