Renault avrupa’da ford'u geçmeyi başardi

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
[h=1]RENAULT AVRUPA’DA FORD'U GEÇMEYİ BAŞARDI[/h]
2016 yılının ilk yarısında, Avrupa’nın en çok satan otomobil markalarında Ford üçüncü sıraya düşerken Renault ikinci sıraya yerleşti. Volkswagen ise birinciliğini koruyor.

renault-avrupa-da-fordu-gecmeyi-basardi.jpg
ACEA (Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği) tarafından yayınlanan rakamlara göre, Renault 2016 yılının ilk yarısında Avrupa’da geçen yılın aynı dönemine oranla %14.2 büyüdü ve Ford’u geride bıraktı. Her iki marka da hala Volkswagen’in gerisinde. Üçüncü sıraya düşmesine rağmen Ford 2015’e kıyasla bu yılın ilk yarısında %4.8 büyümeyi başardı. Firma 2016 yılının ilk yarısında 527 bin 502 otomobil satarken, Renault 561 bin 238 adet satış ile öne geçti. Bir yıl öncesinde ise Ford, Renault’ya kıyasla 11 bin adet daha fazla satış yapmıştı. Renault’nun büyümesi genişleyen model serisine bağlanabilir, firma Kadjar dahil bir dizi yeni ürün çıkarttı ve rekabetin en zorlu olduğu segmentlerde satışlarını arttırıyor.
[FONT=&quot]
[FONT=&quot]İkinci sıra için yarış Ford’un yeni ürünleriyle önümüzdeki aylarda da devam edecek. Büyük Edge SUV, piyasada Renault’nun yeni Koleos modeli ile rekabete hazırlanırken, yeni Megane ise Focus satışlarını tehdit ediyor. Yarışı daha da kızıştırmak için yeni bir Ford Fiesta da yolda.
ford-edge.jpg
İngiltere’de Renault’nun yeni kayıtları geçen yıla oranla bu yılın ilk yarısında %21 büyüdü ancak Temmuz ayında %31’lik keskin bir düşüş yaşadı. Ford da 2016 Temmuz ayında geçen yıla kıyasla %7.75’lik düşüşle karşılaştı.

Sektör yorumcularının bazıları bunu İngiltere’de Eylül’de yürürlüğe girecek yeni plaka sistemine bağlarken, bazıları da İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasının müşterilerde yarattığı tedirginliğe bağlıyor.

Bu arada, Volkswagen en üstteki yerini koruyor. Firma sadece %0.1 büyüse de 850 bin adet satışla yılın ilk yarısında Ford ve Renault’yu geride bıraktı.

Verilen rakamlar sadece Renault markasını kapsıyor ve Dacia satışları bu rakamlara dahil.

Avrupa pazarındaki bu sıralama ülkemizde de benzer şekilde devam ediyor. Ocak - Temmuz döneminde Volkswagen 68.386 adet ile birincilik koltuğunda yer alırken, Renault 65.068 adet ile onu yakından izliyor. Ford ise 57.347 adetlik satış rakamı ile ülkemizde en çok satılan üçüncü marka olarak karşımıza çıkıyor.
[/FONT]
[/FONT]
 
Üst