Vites kutusu hatasi

Toebusta

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Kas 2014
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Merhaba arkadaslar.2012model fluance otomatik-dizel aracim var.3ay once vites kutusu hatasi verdi.vites gecisleri bozuldu arac hic gaz yemiyodu otomatik viteste.servise goturdum sadece program attilar duzeldi.ayni seyi gecen ay yine yapti.vites kutusu arizasinin ardindan egzos emisyon kontrolu yaptirin ikazi verdi.izmir maise goturdum.akuyle alakali oldugunu soylediler.tamam degistirin dedim.sorun duzeldi.dun arac ayni sorunu yine yapti.iki gundur serviste sorunu ariyoruz dediler.en son baski-balatadan kaynakli onun degismesi lazim dendi.simdi sorum daha once boyle bi sorun yasayan arkadaslar varmi?varsa nasil duzeldi?ayrica bu islem icin istanbulda servis 5-6bin civari bi masrafi olur dedi.bu sorunu yasayanlar ne yapti nasil cozdu merak ediyorum.cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.uzun yazdim biraz kusurabakmayin.
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,489
Tepki puanı
1,661
Puanları
113
Yaş
55
Araçta sonradan atılmış yazılım varsa bu tip arızalar verebiliyor, chiptuning yaptırmadığını farzedersek servisin attığı programdan sonra arızanın düzelmesi aracındaki sıkıntının yazılımsal olduğunu gösteriyor, baskı balata ile bu işi çözeceklerini zannetmiyorum.
Aracın garanti dışıysa konuyu MAİS'e bildirerek masrafın onlar tarafından karşılanmasını veya masrafa ortak olmalarını isteyebilirsin, bunun içinde aracının servis bakımlı olması gerekiyor...
 

Toebusta

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Kas 2014
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
cvp için teşekkürler.,,bugün servise gidip aracı geri aldım. ikaz lambaları sönmüş ve hatalar gitmişti.yine programlamayla çözüldü ama tabi bu geçici çözüm.servis elemanı debriyaj baskı balatasının sökülüp bakılması,gerekirse değişmesini söylüyor.ordan olabileceğini ama kesin olmadığını söylüyor ayrıca garantiden değişmeyeceğini söyledi.bende sordum arıza tespit için sök tak yapmalarında benden neden para talep ediyorlar.araç garantili çünkü.diyelimki değiştiler (6bin TL gibi bi rakam çıkıyor) sorun yine tekrar ederse verdiğim para ne olacak ?otomatik vites arabada ben bu baskı balatayı nasıl bozmuş olabilirim ki garantiden değiştirmiyorlar.servis elemanına sordum cevap veremedi.bu sorunu yaşayan başka kullanıcılar var mı merak ediyorum.2 senelik araçta başımıza gelenlere bak ya.
 

ms52

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Nis 2015
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Acaba sorununuz düzeldi mi, benim aracimda da otomatik vites benzinli tüplü, esp kontrol ettiriniz ve vites kutusunu kontrol ettiriniz uyarisi veriyor. Bazen araçta sanki birşey düşermiş gibi oluyor...
 

lazoglu28

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ağu 2012
Mesajlar
74
Tepki puanı
0
Puanları
0
öncelikle geçmiş olsun. bende lpg li 2010 dinamic bva şanzuman fluence var, vites geçişleri dengesiz di ve özellikle şanzuman soğukken sanki bir parça kırmışçasına bir ses çıkartıp vites kutusunu kontrol ettiriniz yazısı çıkıyordu, bu yazı çıkınca vites yüksek bir vitese geçiyor (koruma vitesi 3. vitese geçiyormuş) kesinlikle vites değiştiremiyordum. aracı stop edip yeniden çalıştırınca arıza gidiyor sıkıntı geçici süreliğine geçiyordu. artvinde servis olmadığı için rize servisine götürdüm sadece bilgisayara bağlayıp arıza yok dediler. trabzon servisi aracınızda lpg var bakamayız dedi. araştırırken bir komşum ankarada aydoğmuşlar şanzuman diye bir yerden söz etti ve çok memnun olduğunu söyleyince telefon açtım arızayı anlattım, bana anlattıklarıma göre arızanın şanzuman basınç kaptörlerinden olduğunu ve şanzuman yağıyla beraber değiştirilmesi gerektiğini söylediler. bir iş için nisanın başında ankaraya gitmişken uğradım ve değiştirdiler. şu an hiçbir sıkıntı yok ve gayet memnunum.
 
Son düzenleme:
Üst