Klima Rezistans Sorunu

oatilgan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Eyl 2015
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Merhaba

Klima soğuk üflemiyordu. Tavsiye üzerine bir klimacıya gittim. Usta arızayı buldu halletti. Ama klima da bulunan rezistansı bozuk dedi. Bu parça bozuk olunca ilk fan devreye girmiyor. Sürekli ikinci devirde çalışıyormuş. Zararı olur mu dedim. Basıncı kontrol etti. Sıkıntı yapmaz dedi. Bir ara getir parçayı onarmaya çalışayım dedi. Koleos'un parçalarını bulmak zor. Bulunsa bile yüksek fiyatlar söz konusu.

Bu parçayı onartmalı mıyım? Yenisini mi almalıyım? Yoksa ustanın dediği gibi bu şekilde kullanmalı mıyım?

Teşekkürler
 

oatilgan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Eyl 2015
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Konuyu kendim açtım yine cevabını yazayım belki başkalarının da işine yarar.
Aslında hikayeyi baştan almakta fayda var.
Aracı aldığımda klimasında sıkıntı yoktu. (Ya da sıkıntı vardı farkedemedik bilemiyorum) Aracı aldıktan sonra normal kullandım klimayı. 1 ay sonra yetkili servise bakıma götürdüm. O sırada klimada çok randıman vermiyor dedim, onuda kontrol eder misiniz dedim. Yetkili serviste kalorifer kutusunda kaçak olduğunu söylediler. 2015 de 4500 tl gibi bir fiyat çıkardılar. Fiyat çok yüksek olunca yaptırmadım. Maslakta bir klimacıya götürdüm. Kaçak yok dedi. Gaz bastık. 2-3 gün sonra tekrar soğutmamaya başladı. Bu sefer soruşturarak Göztepe Köprüsünün ordaki eski sanayide bir usta buldum. Ustaya serviste söylenenleri ilettim. Zannetmiyorum oradan kaçırdığını dedi. Kontrollere başladıktan sonra (parçanın ismini tam hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam) kalorifer komprasörünün tıpasından kaçırıyor dedi. Hatta parçanın etrafı yağlamış. Tıpayı değiştirdi. Rezistans mevzusunu da bu usta söyledi. Sökme takma, gaz derken 350 tl verdim. 5-6 ay gayet performanslı bir şekilde kullandım, bir sıkıntı çıkmadı. Rezistans da bir sıkıntı çıkarmadı.
Yaz başlangıcında klimada sıkıntı yokken bir anda yeniden soğutmamaya başladı. Yine aynı ustaya götürdüm. Bu sefer de radyatörde bir delik olabilir dedi. Alete bağladı. Bir iki delik olabilir, söküp bakmak lazım eğer 1-2 delik varsa tamir ederim ama radyatör çürüdüyse değiştirmek gerekir dedi. Radyatör tamiri, işçilik ve bozuk olan rezistansın tamiri dahil 750 Tl olur dedi.
Daha götürüp yaptırmadım. Hala kafamda soru işaretlerim var :)
Tekrar aynı ustaya mı götürmeliyim yoksa başka bir ustaya daha göstermeli miyim kararsızım. Radyatörden çıkmazsa yetkili servisin dediği parçadan sorun çıkarsa ustayla papaz olmak istemiyorum.
 

Befe

Süper Moderator
41-Kocaeli
Katılım
4 Şub 2016
Mesajlar
5,107
Tepki puanı
44
Puanları
48
Geçmiş olsun.
 

kadirbilir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eki 2016
Mesajlar
42
Tepki puanı
0
Puanları
0
öncelikle geçmiş olsun, koleos gibi ikinci eli zayıf araçların genel problemi, herhangi bir arızada çok kolay çözüm bulunamıyor olması, ya yetkili servislere mahkum olacaksın ya da sizin yaptığınız gibi sanayide işin ehli usta bulana kadar dolaşacaksın. aslında bu forumlar, bu konudaki eksiği kapatmak anlamında fayda sağlıyor. o yüzden önemsiz görmeden her sorunu ve bu sorun için bulunan çözümleri paylaşmak kullanıcıların yararına olacaktır.
paylaşımınız için teşekkürler, inşallah en kısa sürede ve en düşük maliyetle diğer sorunu da çözersiniz.
 
Üst