Yeni renault megane rs 4x4 300 hp üzerinde güçle geliyor

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
YENİ RENAULT MEGANE RS 4X4 300 HP ÜZERİNDE GÜÇLE GELİYOR


Megane Renaultsport sadece beş kapılı olarak piyasaya sürülecek, 300 bhp üzeri çıkış gücü ile Ford Focus RS ile rekabet edecek.

enault-megane-rs-4x4-300-hp-uzerinde-gucle-geliyor.jpg

Yeni Renault Megane RS’nin geliştirme süreci devam ediyor ve modelin 345 hp gücündeki Ford Focus RS ile rekabet edebilir olması gerekiyor. Modelde 4 çekişli veya arkadan çekişli sürüş sistemleri ve 300 hp üzeri çıkış gücü ile sunulacak. Renaultsport içerisinden yeni projenin parçası olan bir kaynak markanın yeni Megane RS üzerinde aralıksız çalıştığını belirtti. İsmini vermek istemeyen kaynağın ifadeleri şu şekilde: “Tork yönlendirme, arkadan çekiş ve dört çekişe sahipseniz ve otomobilin belli bir şekilde davranmasını istiyorsanız global bir şasi kontrol sisteminiz olması gerek. Focus RS gibi otomobilleri gördüğünüzde Renaultsport’un bu konuda bir şey yapmak zorunda olduğunu hissedebiliyorsunuz”.

Firma 2018’de çıkması beklenen yeni Megane’ı geliştirirken Focus RS’yi çok yakından takip ediyor. Model sadece beş kapılı olacak, yeni Megane’da coupe gövde stili sunulmayacak ve fiyatı Avrupa'da 27 bin Euro civarı olacak.
Renault_Megane_RS_2017_render-unik_01_800_600.jpg

Fotoğrafta da görüldüğü gibi RS Megane’ın özgün tasarım özelliklerini koruyacak, model standart modelden daha kaba görünümlü tekerlek bombeleri, yeniden şekillendirilmiş tamponları ve büyük alaşım jantları ile ayrılacak.

Ford ile rekabet etmek için Megane’ın şu anki modelin 271 hp motor gücünün üzerine çıkması gerekiyor. Bunun için 300 hp üzeri çıkış gücüne sahip 2.0 litre dört silindirli turbo motor kullanılması bekleniyor.

Renaultsport patronu Patrice Ratti RS’nin manuel vites ve Clio RS’den alınan EDC çift debriyajlı vites ile çıkabileceğini belirtiyor. Ratti bu konuda “EDC vites otomobilin Japonya ve Avustralya gibi yeni piyasalara açılmasını sağlayacak ancak bir manuel vites seçeneği de sunmak istiyoruz” diyor.
Renault_Megane_RS_2017_render-unik_02_800_600.jpg

Megane GT, Renaultsport ile ortak geliştirilmişti ve RS’de de yer alması beklenen arkadan çekişli sürüş sistemine sahipti. Bu tasarım düşük hızlarda mobiliteyi geliştirirken yüksek hızlarda da stabiliteyi koruyor.

Yeni Megane RS’nin geliştirilmesine standart modelin yanı sıra başlandı. Firma içerisinden adını vermek istemeyen kaynağın söylediğine göre Renault bundan sonra Renaultsport’a daha fazla ağırlık verecek. Şu anda RS, Alpine ve Clio üzerinde çalışılıyor. Bu kapsamda daha fazla hibrit ve elektrikli model de geliştirilecek.
Renault_Megane_RS_2017_render-unik_03_800_600.jpg

Adını vermek istemeyen şirket içerisindeki kaynağın açıklamaları şöyle: “Bu sadece başlangıç. Bir hibrit proje üzerinde çalışıyoruz. Renault bununla ilgilendiği için biz de dahil olmak zorundayız. Mimari, bataryaların otomobilde nerede konumlandırılacağı gibi önemli kararlara dahil olmaya çalışıyoruz. Dört çekişli sürüş sistemlerimiz varsa bunları daha keyifli sürülebilir hale getirmek için daha fazla performans elde edecek çözümler geliştirmeliyiz”.

 
Üst