hangi durumda hangi mod u kullanıyorsunuz

ayhan1154

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Ara 2016
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
arkadaşlar 5 yıl megane 3 kullandaım ve 2 gün önce megane 4 hb nasip etti rabbim herkese kazasız belasız kullanmayı nasip ettin allah.
3 le 4 arasında çok fark var özellikle teknoloji anlamında bu yüzden her özelliği için ayrı konu açıp kimin nasıl kullandığını paylaşırsak yeni kullanıcalara ve herkese faydalı olur diye düşünüyorum çünkü bazen acaba böyle kullanıyorum ama doğrumu yapıyorum tereddütleri var.
mesela hangi durumlarda hangi modu kullanıyorsunuz uzun yolda kısa yolda hangi mod iyidir ve perso modunu kendinize göre nasıl kişselleştirdiniz hangi ayarları yaptınız mesela ben şehir içinde 80 90 hıza kadar olan durumlarda eco moddayım doğrumudur saygılar
 

greybeard

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Ara 2018
Mesajlar
27
Tepki puanı
0
Puanları
0
Sorunuza cevap veren kimse olmamış. Siz zaten kendi tecrübelerinizi edinmişsinizdir. Yazım aracını yeni almış veya almayı düşünenler için olsun. Ben de yaklaşık 6 aydır 2016 dizel otomatik 1.5 Icon Hb kullanıcısıyım. Arabamla yaklaşık 7bin km şehir içi sürüş yaptım. Ben genelde arabamı eco modunda kullanıyorum. Orta ekranda eco bilgilerini veren kısımdaki puanım 68. Eco modu sizi biraz daha tasarruflu kullanmaya teşvik ediyor bence. Benden çok iş yerine gidip gelen eşim kullanıyor haftaiçi günleri. Şu an ortalama hızım 30.0, yakıt tüketimi ise 6.0lt görünüyor. Kış lastiklerimi taktırmadan önce 5.8-5.9 civarında idi. Eşimin kısa mesafe iş yerine gidip gelmesi zannımca yakıt tüketimini arttırıyor. Aynı araca sahip fakat daha uzun yollardan iş yerine ulaşan arkadaşımda 5.2lt idi ortalama tüketimi. Ortalama hızı ise daha yüksekti tabii.
Ani hızlanmam gerektiği veya klimamdan daha hızlı soğutma / ısınma almak istediğim zamanlarda normal moda alıyorum aracı. Eco modda en fazla 3. seviyede çalışıyor klima ve ısınma / soğumanız daha uzun sürebiliyor. Nadiren de sürüş sırasında sıkıldığım zamanlarda sport modda kullanıyorum. Araç daha atik oluyor. Benim açımdan genel kullanımlar bu şekilde. Perso modunu ayarlamış olmama rağmen hiç kullanmıyor gibiyim.
 

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
4,375
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Bir donem modu olan captur kullandim. Genelde oto modda kullandim. Eco hiç kullanmadim zaten eco sehir disi kullanimda daha çok gosteriyor kendini sehir ici kullanimda pek faydasi olmadigi bilinen bir gercek. Tavsiyem sehir ici normal modda kullanirsaniz eco ile arasinda daglar gibi fark olmaz. Fakat asil eco farki uzun yolda ortaya cikiyor. Diger yandan megane 4 sizinde soylediginiz gibi gerek kalite gerek teknoloji anlaminda bir onceki nesline göre bir kac adim daha farkli. Megane 4 onceki neslini kullananlar için yabanci olmayan fakat barindirdigi teknolojiler ile onceki nesilden farkli bir çok donanimi bulunan bir arac. Dolayisi ile alismak zaman alabliyor. Perso kullanimi herkese göre ark edebilir fakat ben olsam yumusak direksiyon spor sanziman olarak tercih ederdim.


“Hızlı yanıt alabilmek için alıntı yaparak cevaplayın”

İnstagram: @flu_e_nce
Twitter : @tanseler
İmessage : tanseler@me.com
 

mstctp

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 May 2012
Mesajlar
301
Tepki puanı
10
Puanları
18
genelde comfort modda kullanıyorum havalandırma vb kısılmasını sevmiyorum eco moddaki bir de araç performansının çok da törpülenmesini istemiyorum ancak araç yakıtından tasarruf etmek adına eco modu da tercih edebilirsiniz. bunun dışında seri kullanacağım zaman sport moda geçiyorum araçtan tam performansı alabilmek için. zaten kullandığım 2 mod direk multisense de ön tanımlı ayarlar.
 

Laguna16

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Ocak 2011
Mesajlar
297
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
32
Eco modun tek artisi duzlukte. 33binde icon dizel hb aracim hep sport modda kullaniyorum sehirici hep sikistiriyorum 6litre yakiyor. Uzun yolda da sport mod 5litre eco mod 5.1litre. Eco da rampa cikarken sport modun fazlasini yakiyor arac cekmedigi icin. Eco mod yerine neutral comfort sport kullanin sollamalarda atik olun..
 

sedurmaz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Nis 2019
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Ben 0.9 tce sportourer kullanıyorum. Zaten kullanım tarzım sakin olduğu için eğer yokuş yoksa eco mod şehiriçinde de avantajlı. Normal modda 7 litrenin altına düşmüyor ama eco modda yokuş falan tırmanmazsam, özellikle boş saatlerde trafiksiz zamanlarda 6 litre civarı geziyorum, gayet de memnunum

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

CSB

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eki 2017
Mesajlar
17
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
ECO modunu kullanmanızı tavsiye etmem. Motor gücünü kısarak motoru biraz boğuyor. Ayrıca şehiriçi 70 km/s hızlara kadar ECO modu kullanmak tavsiye ediliyor. Şehirdışı yollarda ECO modu kullanımı gereksiz yere motorunuzun gücünü kesecektir daha fazla bile yakabilir bu durumda. Benim tavsiyem motorun daha güzel ve verimli çalışması için ECO moduna hiç bulaşmayın. Diğer modlar arasında zevkinize göre hareket edin.
 

dewaz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Tem 2019
Mesajlar
37
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Arkadaşlar yararlı paylaşımlarınız için teşekkür ederim...
 
Üst