Aman dikkat!!!

khakans

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 May 2015
Mesajlar
367
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar geçenlerde arabamı satmaya karar verip sahibinden.com'da ilana koydum. Ertesi gün bir vatandaş aradı ve kısa ve küçük bir pazarlıktan sonra cumartesi arabamı görmeye geleceklerini söyledi. Cumartesi günü geldiler. Arabayı gördüler beğendiler. Hoş sohbetten sonra adını koyalım bari deyip 100TL kaparo verdiler ve ilanı da yayından kaldırmamı rica ettiler. Ben de kırmadım kaldırdım. Bu esnada arabayı yakın sevdikleri bir bankacı dostları için alacaklarını, onun tanıdığı servise gösterebilmek için de İstanbul/Avrupa yakasına gelmemi rica etiler. Hiç adetim olmadığı halde ona da eyvallah dedim. Neyse çektiler gittiler.

Pazartesi günü yani bugün sözleştiğimiz saatte karşı tarafa geçip adreslerine gittim. Yine hoş sohbetten sonra beyaz bir kağıda SATIŞ SÖZLEŞMESİ başlığı ile yazmaya başladı arkadaş. Hayırdır dedim, bu tarihten önceki OGS,HGS vs. borçlar çıkarsa bana ait olacağını beyan etmek içinmiş. Tabi ona da eyvallah dedim. Hakkı elbette. Ama dikkatimi çeken bu bahsettiği şeyleri yazdıktan sonra taa sayfanın alt kısmına adlarımızı yazarak imzalamam istedi. Ben de o boşluk kısmına iptal çizgisi çekip imzaladım.

Sonra benden ruhsatı istedi verdim. Sonuçta şasi no filan bakacak. Bu arada devri alacak arkadaşı yok ortada. Onu sordum, işleri çok yoğunmuş onun yerine bu arkadaş devri alıp sonra ona devredecekmiş. Ona da eyvallah. Sonuçta bana ödemeyi kim yaparsa ona devrederim. Benim açımdan sorun yok.

Neyse beraber çıktık önce arabanın yanına geldik. Benden kapıları açmak için arabanın anahtarını istedi. Allah'tan eller serbest özelliği var yanına gelince araba açıldı. Neyse arkadaş üstün körü içne dışına filan şöyle bir baktı ve hadi notere gidelim dedi. Ben hani para dedim? Noterde imza aşamasında hesabıma havale edeceğini söyledi. Mantıklı tabi. Ona da eyvallah ve notere gittik. Evraklar hazırlandı ve satışta bir sorun olmadığı tarafımıza noterce söylendi. Arkadaşımız muhasebecini oaradan telefonla aradı ve hesap numarama anlaştığımız bedeli göndermesini istedi. Birkaç dakika sonra gönderdik onayını aldı ve bana tamam para hesaba gitti imzalayalım dedi. Ben hemen cep telefonumdan internet şubesine girip hesabı kontrol ettim, para yok. Ha bir yanlışlık olmuştur deyip benim cep telefonuma Whatsup'dan dekont görüntsünü yolladı. Görüntüde banka adı yok. Ve ismim de eksik yazılmış. Onu iptal ettirip yeniden göndermelerini söyledi. Bu arada işlem uzun sürer diye aşağıda çaycıda oturalım dedi. Neyse indik çaycıya. Bu arada muhasebecisi gene aradı ve para gitti dedi, sonra beni isteyip paranızı yolladık sistemler yavaş hesaba geç geçer sıkıntı yok dedi. Ve yine dekont fotokopisi gönderdi. Tabi ben yine kontrol ettim hesabı para yok ortada. Bunun üzerine sistemler yavaş bugünlerde, o nedenle geç geçer, bizde söz ağızdan çıkar milyonun olsa kalmaz muhabetleri devam. Zaten daha önceden uzun uzun sohbetlerde bir akraba çıkmadığımız kalmıştı. O derece..

Neyse tabi ben parayı hesapta görmeden kardeşim olsa imza atmam, yanlış anlama prensip meselesi deyince bu bozuldu. Tabi ben bunca olan bitenden sonra artık iyice kumpasa geldiğimi anladım. Aradan bir 15 dk daha geçti yine kontrol ettik yine para yok. Bu arada 2. dekontta da her şey doğru. İsim, hesap no vs. yani paranın hesaba geçmemesi için hiç bir neden yok.

Neyse uzatmayalım arkadaş o zaman yarına filan bırakalım deyince ben yok kardeşim bu işte hayır yok anlaşılan hep aksilik oluyor vaz geçelim dedim. Aldığım 100 TL sini geri verdim. O hemen acele işim var deyip parasını alıp çekip gitti. Ben de notere çıkıp paramı alamadığım için işlemlerin iptal ettim ve evin yolunu tuttum.

Siz siz olun sakın parayı almadan dostluğu, muhabbeti ne kadar ilerletirseniz ilerletin imza atmayın. Hele satış tutanağı filan diye kağıt hazırlayıp size imzalatmaya kalkarsa arada boşluk filan bırakmadan imzalayın. Sonradan keyfe keder doldurulabilir. Ve mutlaka bir örneğini kendinize alın.

Ardından yeni aracı alacağım bayideki satış temsilcisini arayıp durumu anlattım ve mecburen alımdan vazgeçtiğimi bildirdim. O da arabayı Bursa'dan sipariş için benden onay bekliyordu. Meğer buna benzer olay başka bir müşterisinin de başına gelmiş ve parayı almadan güvenerek noter satışı yapmışlar. Ne yazık ki o vatandaşın arabası gitmiş. Resmi satış olduğu için kurtaramamışlar.

AMAN DİKKAT!!!
 
Son düzenleme:

AŞiKaR

Reşit Karataş , 2013 Fluence dCi,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Nis 2014
Mesajlar
551
Tepki puanı
0
Puanları
0
Geçmiş Olsun Abi...
 

ANILLORD

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 May 2016
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Puanları
0
geçmiş olsun abi
 

Aykut_25

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
1,352
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
37
Vay düzenbazlar. Adiler... Ne hale geldik ya yaziklar olsun..
 

EndSpeed

Erdem,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Eyl 2014
Mesajlar
2,979
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bu yöntem basit kafa karıştırıcı en basit güzel yöntem dolandırıcılar için. Şayet seni kafalarına takdıysalar daha sonra geliştirilmiş yöntem ile başka karakterlerle yine gelebilir kapını çalabilirler. Adamlar geçici büro açıp kendilerinin tanındık esnaf olduğunu söyleyip aynı arabayı birden fazla kişiye sattıklarıda oluyor haberlerde gördük... başınızdan geçen olay için geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış ki! İnterner bankacılığı teknolojisi ile hemen müdahale etmişsiniz. Yırtmışsınız bilgilendirme içinde ayrıca tşkler.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
3,465
Tepki puanı
61
Puanları
48
Yaş
38
Valla ben bir öğretmenden aldım arabayı adam imzaladı noterde sonra evine gittik parasını verdim yani kaçmaya niyetim olsa kaçabilirdim de güven meselesi.

Ama siz uyanıklık yapıp iyi ki telefondan kontrol etmişsiniz teknolojinin gözünü seveyim iyi yanları işte bu.

Keşke giderken yanınızda bir arkadaşınızı götürseydiniz ne olur ne olmaz etraf pislik insanlarla dolu.. Keşke polise gidip şikayetçi olsaydınız.. Siz kurtulmuşsunuz ama başka bir vatandaşı kandırabilir.
 

albaykadir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Mar 2016
Mesajlar
606
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Gecmis olsun . foruma ve buyuklerime saygimdan ağzımı bozmuyorum uc kurus alinterimizle kazandigimiz degerlerimize göz dikenlerin .........

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

selim_ugur

Selim Uğur ŞAHİNTÜRK,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
4,686
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Geçmiş olsun....

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

thetuzla

Güray GÜRBÜZ Captur Outdoor 1.5 Dci EDC ,
Süper Moderator
34-İstanbul
Katılım
26 Ara 2014
Mesajlar
3,328
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
46
Geçmiş olsun.Allah yardımcınız olmuş.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

mehmet_ozturk05

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ara 2014
Mesajlar
5,048
Tepki puanı
0
Puanları
0
Geçmiş olsun iyi kurtulmuşunuz . Allah başkalarınada yaşatmaz inşallah. bu hileli işi yapanlarada Allah fırsat vermesin.
 
Üst