Başlatılan bu kampanyaya sakın inanmayın

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
[h=2]Çocuklar üzerinden iğrenç tuzak. Para için bunu da yaptılar...[/h]
losemi_cocuklarinizi_yaninda_aglamayin13401071760_h893331.jpg



Dünyanın en büyük onkoloji kuruluşu olan Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) başı, son günlerde duygu simsarlarıyla dertte. Lösemi hastası çocukların üzerinden simsarlık yapan bazı kişiler, sosyal paylaşım siteleri üzerinden tedavi sırasında saçları dökülen minikler için peruk yapımında kullanılacak saçların toplandığını duyurdu.

'SAÇIMIZ ZATEN UZUYOR'


Duyuruyu gören birçok hayırsever vatandaş saçlarını kestirip vakfa getirdi. Ancak, LÖSEV, kemoterapi sırasında bağışıklık sistemi zayıflayan çocukların enfeksiyon kapma riski nedeniyle saç ve peruk bağışı kabul etmiyordu. Vakıf, konuyla ilgili Bilişim Suçları Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak. Sosyal paylaşım sitelerindeki duyuruların kesinlikle LÖSEV'e ait olmadığını bildiren vakıf yetkilileri "Gerek psikolojik faktörler gerekse hijyenik sebeplerden dolayı vakfımızın bu yönde bir çalışması bulunmamakta olup önümüzdeki dönem planlarımız arasında da böyle bir proje yoktur. Çocuklarımızın yoğun kemoterapi ilçaları nedeniyle bağışıklık sistemi düşmekte, bu nedenle enfeksiyona açık bir hale gelmektedirler. Bu nedenle olabildiğince steril kalmaları gerekir" dedi.
LÖSEV'in internet sitesinde çocuklar da bu duyuruya şöyle yanıt veriyor: "Saçlarınızı 20 cm daha uzatıp LÖSEV'e bağışlayabilirsiniz diyorlar. Benim ihtiyacım yok. Zaten tedavisi tamamlanan kardeşlerimizin saçları hemen uzuyor."
Kaynak: Sabah
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Bir çok arkadaş bu haberi profilinde paylaşmıştı,duygusal bir millet olduğumuzdan bu tarz aldatmacalara hemen kanıyoruz maalesef...
 
  • Beğen
Tepkiler: ByTyFn
Üst