SCENIC/2000model için çeki demiri hakk.

erar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Şub 2011
Mesajlar
97
Tepki puanı
1
Puanları
0
dostlar selam,

aracımıza çeki demiri ihtiyacımız gündemde ve bu konuda Bursa'da kime?nereye yaptırabiliriz?Montajı sonrası işlemleri nelerdir?bilgi sahibi olanlardan paylaşım rica edebilirmiyim.
Kullanım amacı olarak da,yaklaşık 420 veya 460cm.gibi bir boyda römork yaptırmak ve bu boya kadar olan fiber tabanlı şişme botların sevkinde kullanmak istiyoruz.teşekkürler.
 

excoupe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,183
Tepki puanı
24
Puanları
0
ruhsata işletmeniz gerektiğini biliyorum
 

C.Kaan

Kaan ÖNTAN,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
4,543
Tepki puanı
123
Puanları
0
Çeki demiri ruhsata işlenmeli mi? Aracıma çeki demiri taktırmanın prosedürü ve maliyeti nedir?

Karayolları ve trafik kanunlarına göre karavan ya da römork çekebilmek için aracınızda CE belgeli ve TÜV onaylı markaya ve modele uyumlu çeki demirinin bulunması ve ruhsatta ‘’römork çekebilir’’ ibaresinin bulunması gerekmektedir. Marka ve modele uygun çeki demirinin taktırılması ve en uygun yönlendirme konusunda aracın teknik servisine danışılmalıdır. Çeki demirinin ruhsata işlenebilmesi için onaylı teknik tadilat projesi gereklidir. Proje hazırlamaya makine mühendisleri yetkilidir. Proje işlemleri için trafik müşavirlerinden yardım alınabilir. Proje onaylandıktan sonra muayene süresi dolmamış olsa bile muayeneye girilir ve sonrasında çeki demiri trafik belgesine işlenir.
Günümüz koşullarında bu işlemlerin ortalama maliyeti (çeki demiri ve taktırma maliyeti dahil) yaklaşık 1.000 TL. civarındadır.

750 Kg. ve üzeri çekme karavan için ayrı bir ruhsat çıkarmak zorunlu mudur?

Karayolları ve Trafik kanunlarına göre 750 kg. üstü çekme karavanların çekicisi olan aracın plaka ve ruhsatına vizeli ayrı bir ruhsatının olması gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ileride karavan ya da çekicisi olan araç ayrı ayrı satılmak istendiğinde karavanın vizesini çekicisinden ayırmak için karavanın tip onay belgesinin isteniyor olmasıdır.

750 kg. ve üzeri karavan çekebilmek için ehliyetimi değiştirmem gerekir mi?

Karayolları ve Trafik kanunlarına göre 750 kg. ve üzeri karavan çekebilmek için D sınıfı ehliyet sahibi olmanız gerekir. 28.04.1997 tarihinden önce alınmış E sınıfı ehliyetiniz varsa bununla da kullanabilirsiniz.

Alıntıdır.
 

erar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Şub 2011
Mesajlar
97
Tepki puanı
1
Puanları
0
ok.Burda bir sıknıtı yok,anlaşılmıştır.İşin teknik kısmını Bursa'da çözebileceğimiz,bildiğiniz-güvenebileceğimiz bir servis öneriside rica edebilirmiyim.hoşçakalın
 
Üst