Yakıt Pompa Arızası

xolcaytox

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Eyl 2015
Mesajlar
15
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bugün yakıt pompasını değiştirttim. Bir süredir sabahları çalıştırdığımda motot tekleme yaparak çalışıyordu sonra tüpe geçinde sıkıntı olmuyordu. Ancak dün hiç çalışmayınca sorunun yakıt pompasından meydana geldiği tespit edildi ve değişimini yaptırdım. Ancak şimdi ıslık gibi bir ses geliyor. Yakıt pompasından gelen bu ses zamanlar gider mi?

Saygılarımla Harun,
 

xolcaytox

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Eyl 2015
Mesajlar
15
Tepki puanı
0
Puanları
0
Evet şimdi ilgili arıza ve süreci hakkında bilgi paylaşmak istiyorum.

Yakıt pompası değiştirdiğim ustama tekrar gittim, ve şikayetimi belirttim. Ustam beni parçayı aldığım malzemeciye geri gönderdi. Oradaki üstada baksın duruma göre yeni parça verirler dedi. İyi ok atladık arabaya gittik dükkanın kapısına. Dedim şu usta aradı malzemede sıkıntı olabilir miş sesi dinler misin dedim. Kendi arabaya bindi ve sesin çok yüksek geldiğini söyledi, bir de usta baksın dedi usta geldi. (Zaten adamın tipinden belli ne diyeceği.) Çalıştırdım arabayı dııııııtt diye ıslik sesi var. Sağa sola baktı bu belki başka yerden geliyordur dedi (ne!!!) dedim kulağını yaklaştır pompaya anlarsın zaten dedim. Sonra indi arabadan. Buna birşey yok ses normal, abi dedim şaka mı sesten durulmuyor neredeyse. Neyse ben dükkana tekrar gittim senin ustan böyle böyle diyor dedim. iyi ozaman birsey yokmuş demez mi. Ben sinirimden elim ayağım titriyor. Adamlar resmen üçkağıtçı, yalancı. Israr edince getir ozaman parçayı dedi. Sinirden bindim arabama geriye marşa bastım yine o ses. Ustayı çağırıyorum, kornaya basıyorum gel diye. Suçunu bilen adam gelir mi!! Sonra indim arabadan nasıl duyamazsın sesi arabanın dışından bile geliyor dedim. Usta " ben o işlere bakmıyorum zaten, " demez mi. Anlamıyorsan ne diye bakıyorsun, yorum yapıyorsun dedim. Ağız dalaşı yaptık bende çektim geldim eski ustaya. Söktük parçayı, gitti yeni parça alıp geldi.Yeni pompayı taktık. A ses yok :) süper!!! Bu kadar ya. Usta olmuşsun ama adam olamamışsın be kardeşim. Allah eline düşürmesin inşallah.
Yani ne diyeyim, ısrar etmesek. Gezecez itfayiye arabasıyla :) yok abi ya güven kalmadı kimseye.......her zaman kendi bildiğin yoldan şaşmayacaksın..... Allah herkesi kötü niyetli/yalancı/düzenbaz ustadan korusun. Amin
 
Üst