Scenic II ön sunroof camı.

Esen34

Bayan Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Ara 2014
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Scenik II ön sunroof camımı kırdılar... Uygun bir cama ihtiyacım var.. Yardımcı olur musunuz??
 

Aykut Karabulut

,
Başkan
35-İzmir
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
12,080
Tepki puanı
729
Puanları
113
Yaş
59

Esen34

Bayan Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Ara 2014
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Formu dolduramıyorum bir türlü. ama burdan yazayım.
Esen Acabey
yaş: 36
İstanbul
Renauld scecic II 2004
Meslek: Kimyager
Tavsiye eden: Yusuf29
 

yusuf29

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Eyl 2011
Mesajlar
684
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
46
Esen hanım merhaba, Nasılsınız diye soracağım fakat bu üzücü olaydan sonra nasıl olur insan. Öncelikle geçmiş olsun. Hakikaten üzüldüm. Keşke kaskonuz olsaydı. Mesajınızı saat 23:00 itibari ile okudum. bu saatten sonra rahatsız etmeyeyim diye aramadım. ben detaylı özelden mesaj yazdım. Lütfen mesaj bölümüne bakarmısınız? Sunroof tahminime göre serviste takım fiyatı 2500tl civarı olmalı. Dolayısıyla kazalı diye tabir edilen ÇIKMACILARDAN temin etmemiz gerekiyor. İnternet üzerinde yaptığım araştırmalara göre 750-1500tl arası. Şu an sahibinden de (http://www.sahibinden.com/ilan/yede...avan-sunroof-perdeleri-takimi-185735091/detay) Konyada satılan ürün dikkatli resimleri incelendiğinde çok temiz. Esen hanım bu ürünü maddi durum elveriyorsa kaçırmayın derim. Sıkı pazarlıkla tahminim 650-700tl ye alınabilir. İşin diğer boyutu da alınan ürünün montajı. Çünkü sunroof değişimi kolay iş değil. Benimde sunroof perdeleri eski aracımda dağıldığı için kendim sökmüştüm. Oldukça zor. Öncelikle araç iç direklerdeki döşemeler sökülür. Sonra araç iç tavan döşemesi sunroof perde tarafından aralanıp döşeme ile tavan arasında sabit tutmayı sağlayan Amerikan fermuar diye tabir edilen cırtcırtlar ayrılır. Bu işemi çok sakin ve mümkünse 2-3 kişi ile beraber yapmak gerekiyor. Çünkü tavan döşemesi bir tarafı açılıp ağırlığı ile aşağı dengesiz sarktığında tavan bezinde kırılma çizgileri oluyor ve hoş görünmüyor. O yüzden mümkün olduğunca sakin ve dengeli bir şekilde tavan bezi sökülmeli. Ben eski aracımda (2004 scenic II 2.0 privilege ) tek başıma sökmüştüm. Oldukça yorucuydu. 1 günde söküp taktım ama iyi de yorulmuştum. Hani ilkbahar yada yaz ayında olsaydık inanın Ankaraya aracınız gelseydi ben bu değişme işini yapardım. ( Zaten ücretle değil tamamıyle gönül işi ile ölmüşlerime dua edilmesi niyetiyle Sadece scenic II .ci kasa ile ilğili bildiğim ve elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışırım ). Tekrar geçmiş olsun. Saygılarımla
 

yusuf29

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Eyl 2011
Mesajlar
684
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
46
Değerli arkadaşlar http://www.sahibinden.com/ilan/yede...avan-sunroof-perdeleri-takimi-185735091/detay bu likteki sunroof büyültülüp dikkatli incelendiğinde bahsettiğim Amerikan cırtcırtların oturdukları yerler görülüyor. Resimdeki sunroofun altındaki mavi ve sarı bant gibi görülen yerler işte bahsettiğim cırt cırtlar bunlar. dikkat edilmesi gereken tavan bezini aşağı bastırmıyoruz. çünkü bu cırcırtlar kuvvetli olduğundan erkek ve dişisi ayrılmadan direkt yerinden bütün olarak kopabiliyor. o yüzden cırtcırt'ın her ikisi (erkek dişi ) arasına uzun ince bir düz tornavida yardımıyla ikisinin arasından ayrılır. ve ayrılan kısma tekrar iş yaparken cırtcırt yapışmasın diye araya karton, bant v.s konur. Takarken bu bant, karton sökülür.
 

gokhantanes

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Nis 2014
Mesajlar
82
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yusuf abi yine hızır gibi yetişmişsin herkesin yardımına sen yazdıkça okuyasım geliyor forumdaki bütün yazılarını :D :D :D ellerine sağlık abicim.
 

cebelli

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Haz 2014
Mesajlar
214
Tepki puanı
0
Puanları
0
maşallah dökürmüşsün yine yusuf abi :) Ama sanruf konusuna gelirsek eğer. Mağdur arkadaşımızın o sanrufu kaçırmamasını tavsiye ederim.
 

yusuf29

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Eyl 2011
Mesajlar
684
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
46
Sevgili dostlar her nerde Scenic varsa gönlümüzde orda. Hiç bir sceniğin en ufak bir problem yaşamasını istemem. İnanın demir yığını ama bu araçları çok seviyorum. Hani bir insana çuval dolusu para versenizde bana sadece ALLAH c.c RAZI OLSUN DİYECEKSİN desenizde kalpten candan olmayınca istediğinizi verin. Esen hanımı da kaza yaptığım 2004 privilege aracımdan kalan 3-5 parça vardı. bir ara bodrum kattaki malzeme hırdavat dolaplarımı düzenlerken bu malzemeler den 2 tanesini satışa verdim. ( orijinal privilege bez paspas ve otomatik vites butonu ) Maksat bir scenic çi arkadaşımın ufak meblağda işini görmesiydi. Esen hanım İstanbuldan bu malzemelere talip oldu ve kendisine gönderdim. Özellikle otomatik vitesin butonunu takarken kırılır diye korkuyordum. takılışını tarif ettim. Derken scenicten konu açılınca hani hiçte anlamayız ya :) tanışıp konuşmuştuk. Geçtiğimiz gün de Esen hanım maalesef bu üzücü olayı yaşayınca sagolsun bir arkadaş/ dost / kardeş olarak camı nasıl ve nerden temin edebirim diye mesaj gönderdi. İnterneti altüst ettim. Fiyatlar nelerdir ? 2.el varmı ? varsa nerelerde diye. En son konyada ki 2.el çok temiz ve bence uygun fiyattı. Kendisine bunu tavsiye ettim. Bilmiyorum ne yaptılar. Bu ürünü aldılar mı ? Mesela aracında (bu arada aracı kızım diye tabir ettiği :) 2004 scenic 1.6 otomatik Privilege imiş) cd changer da cd sıkışmış çıkmıyor. İşlem basit ama aracın bana gelmesi lazım. Çünkü önceki aracımda bende yaşamıştım. Velhasıl kelam SCENİC CANDIR , KANDIR. Herkese bilğim becerim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. birbirimizi görmesekte gönülllerde scenic var.
 

Esen34

Bayan Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Ara 2014
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
teşekkürler

Yusuf bey
Öncelikle alakanız ve samimiyetinize teşekkür etmek istiyorum. Sanroof'um büyük ihtimalle önümüzdeki hafta başı gelecek. Bulgaristandan bir tanıdık vasıtasıyla buldum. sıfır gelecek sadece cam olarak. 350 tl 'ya anlaştık. 100-150 de takma bedeli vericem İNŞALLAH böylece halledicem. bir aksilik olursa yine yardımlarınıza baş vururum.

Vites butonunu da taktım. çok güzel oldu :cool:

CD sıkışmasını da bir tığ ve tornavida yardımıyla kendi kendime hallettim. :)) Artık CD changer'ım çalışıyor. Ama sizden aldığım paspasları henüz kullanmaya kıyamıyorum. :masallah Malum havalar karlı çamurlu. bahar gelsin o zaman kullanacağım. İnşallah.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür etmek istiyorum.
 

Htmakina

Hakkı TAM, ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
9,332
Tepki puanı
527
Puanları
0
Yaş
58
Hayırlı olsun şimdiden.
 
Üst