Renault 2022’de Tüm Modellerde Motor Değişimine Gidiyor!

dacar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Tem 2016
Mesajlar
82
Tepki puanı
0
Puanları
0
Renault, tarihin yakıt sistemlerine geçiş için kesin kararını bildirdi. Renault'da Land Rover, Mercedes ve Jaguar kervanına katılıyor. İşte detaylar...

llll-min-687x400.jpg

Renault’da elektriklenen arabalar furyasına katılıyor. Akıl ermeyen bir hızda geçiş yapılan hibrit ve full elektrikli arabalar daha dün hayalken şimdi inanılmaz derecede çok satan ürün haline geldi. Artık, tamamen dönüşü olmayan bir yola girildi. Volvo, Land Rover, VW ve Mercedes’in aldığı benzinli ve dizel araçlara yönelik kararları şu an Renault firması da almış durumda.

Yani tüm ülke firmalarının ortak bir tarihte buluştuğu 2022 yılında Fransız temsilcinin tüm modelleri elektrikli motorlarla beraber üretilecek.

Renault bu önem arz eden strateji adımlarını Nissan ve Mitsubishi ile atacağını duyurdu.

lin-motorlarini-degistiriyor-farkli-40-arac-otonom.jpg

Planların diğer yüzünde markanın otonom sürüş teknolojisi var. Kendi kendine gidebilen farklı 40 model araç da Renault’un 2022 planları içerisinde.

n-motorlarini-degistiriyor-12-model-elektrik-motor.jpg

Elektrik motorlar üzerine çalışma başlatan Renault, pil maliyeti ve şarj sürelerine ilişkin büyük bir Ar-Ge ekibinin görevde olduğunu bildirdi.

modelin-motorlarini-degistiriyor-renault-ceo-karar.jpg

Hangi firmanın nasıl ilerlediğine bakacak olursak; hibrit dünyası için Toyota‘nın tüm ürün yelpazesinin çoğunu elektrik motorlara çevirmesi, yaşadığımız yıllara göre büyük bir atak diyebiliriz. Çünkü Land Rover ve bağlı olduğu Jaguar, bu değişimleri ileri bir tarihte uygulayacak. Tesla’nın yaptıklarını zaten dememize gerek yok. Baktığımızda Çin, Hindistan, Fransa, İngiltere ve Norveç gibi ülkeler benzin ve motorin yasağını ilk uygulayanlardır.

Bunların üzerine yakın tarihlerde 8 ülkenin daha uygulamaya katılması bekleniyor. Yasakların ülkemizde ne zaman uygulanacağı bilinmiyor. Kendi görüşüm; benzin ve motorinin kaldırılacaksa eğer hibrit ve tamamı elektrikli arabalarda avantajların da aynı anda sunulması gerekmektedir. Geçen sene yapılan elektrikli araçlar vergi indirimine ek olarak farklı yönlendirici etmenlerde sunulmalıdır.

Alıntı haber
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Gelecek elektrikli otomobillerin olacak ve Renault buna hazır diye biliyorum...
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,495
Tepki puanı
1,664
Puanları
113
Yaş
55
Üst