Megane4 kullanıcı yorumu

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
4,375
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 15 gün önce megane4 hb sahibi oldum ve aracı eski aracım olan Fluence ile kiyaslama şansım olduğundan yorumlamak istedim.

Aracım icon baz donanım olup herhangi bir opsiyonu bulunmamakta ve 99.000 km de hb 2016 modeldir.

İlk olarak kalite anlamında çok ciddi atilimlar var eski renault araclarina göre gerek gorunum, gerek tokluk ve gerek iç mekan anlamında. Torpido içi derinlemesine uzanan bolumde tamamen kadife kaplı fakat torpido kapagindaki göz ciplak plastik. Kapı icleri yine sadece zemin halı kaplı (halı demek yanlış olur zira sadece zemine yapistirilmis gibi duruyor fakat eski araçlarda bu da yoktu) yan duvarlar yine ciplak plastik. Eski golflerde kapi ceplerinin tamami kapli mesela. Koltuklarin kenarları deri iç kisimlari kumaş ve yine eski aracım olan Fluence nezdinde çok iyi şekilde sarıyor insanı. Masaj özelliği incelemelerde aman aman masaj değil şeklinde yorumlanmis fakat ayarlari düzgün yapıldığı taktirde uykusu gelen veya uzun süreli kullanimlarda olusan rahatsizliklari kısa süreli rahatlamaya cevirecek nitelikte. Hayalet ekran diye tabir ettigimiz gosterge paneli oldukça kullanisli ve bi kaç gorsel değişiklik sunmasi da güzel olmuş. Sıkıldıkça değiştirme imkanı olması güzel. Ana ekran bende standart gelen yarım ekran fakat oldukça yeterli. Büyük ekrandaki klima kontrollerinin ekranda olmasını sevmeyen biri olarak benim için ideal. Ayrıca geri görüş ve park sensörü (arka) olması da güzel fakat on park aensoru ciddi bir eksi bence. Benim gibi koltuğu en altta kullanan arkadaşlar aracın on kısmını kestirmekte zorlaniyordur diye tahmin ediyorum. Fakat araca alışınca bu sorun ortadan kalkacaktir sanırım. Yolcu kotugunun yukseklik ayarı olması da ayrıca güzel. İceride yer alan 5 renk ambiyans aydınlatma araca gerçekten çok ciddi bir hava katiyor. Bunlara ek olarak D segment araclardan asina oldugumuz ve benim çok sevdiğim bir bölüm olan orta konsolun bacak kısmının yukarıda kalması da çok çok iyi. Burada yine bardakliklarin da surgulu kayar kapaklı olması da güzel bi seçenek. Kol dayama kapağı ileri geri hareket ediyor fakat yukseklik ayarı bulunmuyor. Ayrıca kol dayama kapağını en ileri konuma aldığınızda bardakliklarin bir tanesi kullanım disi kalıyor.

Araçta gözüme carpan en ergonomik olmayan ve son derece yanlış yerlestirilmis olan bi şey var ki o da surucu tarafı cam ve ayna kumanda dugmelerinin yerlesimi. Surus pozisyonuyla alakası olmayan bir şekilde yerlestirilmis ve örneğin on camları açmak istediginizde eliniz sezgisel olarak hep ayna kulandalarinin olduğu kısma gidiyor cam açma tuslari aşırı şekilde geride kalıyor. Buna da zamanla alisacagim herhalde. Arka tarfta yer alan havalandırma kanalları ve 12v soketi güzel yine arka koltukta yer alan kol dayama da hoş bir detay fakat bagaja ulaşım yok. Ayrıca camların her biri tek dokunusla acilip kapanabiliyor olması da güzel fakat önceki aracım Fluence de şoför tarafı cam kumandalarinin en arkasında bulunan çocuk kilidini aktiflerigimde hem arka camlar hemde kapılar içeriden acilmayacak şekilde kilitleniyordu. Bu kilit meganeda sadece camları kilitliyor. Çocuk kilidini kapı için aktiflemek icin arka kapıdaki sivici kullanmak gerekiyor ki bu kadar detaylı bi araçta bu da bir eksi bence. Bunlara ek olarak aracın iç mekan goruntusu en güzel haliyle gece ortaya çıkıyor.

Bagajdan yana ciddi bir endisem vardı ki Fluence’e göre zaten küçük olacağını biliyorsum ama litre bazinda küçük olsa da gerçek kullanımda eksikligini hissetmedim desem yanlış olmaz. Ornek vermek gerekirse Xiaomi marka elektrikli scooterimi passatim bagajina capraz bile zor sokup ayrıca enine bir şekilde koyamazdim. Yine bagaja koyduktan sonra da scooteri capraz koymam gerekirdi. Bu durum meganda hb yapisindan dolayı bagaja ürün yerlestirmek son derece kolayken ilginctir ki scooter enlemesine rahat bir şekilde sigiyor. Bununla ilgili bir resimde paylasacagim. Bu anlamda beni gerçekten çok sasirtti.

Aracın en çok merak ettiğim yeri olan led farlari henüz yağmur altında test edemedim hatta gece kullanma şansım bile olmadı malum yasaklardan dolayı. Fakat merakima yenik düşüp bir gece 5 dakikalik bir surus yaptım ve aydınlatması iyi olan yerlerde bile başarılı olduğunu soyleyebilirim. Hatta koyu karanliga yakın yerlerde far cizgisine baktığımda etrafindaki mor huzmeyi gormekte oldukça hoşuma gitti. Aracın ayna sinyallerinin led olup kasa üzerindeki sinyallerin halojen olusu kötü malesef fakat sis, sinyaller, geri vites ve plaka aydinlatmalari led ile degistirildiginde daha hoş duruyor ki bunları da zaman oldukça yapacağım.

Aracın üzerinde standart 17” icon jantlari mevcut bunları degistirmeyi düşünmüyorum. Bir önceki aracımı bir miktar dusurmustum bundan dolayı pismanligim olmadı fakat kasis ve setlerden gecerken tedirgin olmamak adına bu aracımı standart bırakmak istiyorum malum İstanbul halı her taraf bir acayip yol anlamında. Bu standart halı ile İstanbul içi kullanimim oldukça rahat fakat önceki aracimdan kalan alışkanlık her setten durma noktasina gelerek geçmek istemiyorum. Bu anlamda da su ana kadar altı vuracak korkum olmadı çok rahat hareket alanı mevcut.

Motoru zaten bilmeyen yoktur 1.5 dci 110bg 240 nm. Su ana kadar olan yakıt tuketimim tamamen karma s.ici ve s.disi olarak niteleyebiliriz 320 km ortalamasi 18 km hız ve 6.8 lt ortalama. 100.000 bakımı yeni yapıldı bu arada. Yakıt tuketimi ile ilgili bir sürpriz yasayacagimi da sanmıyorum açıkçası zaten bildiğim uzun suredir kullandigim motor. Motor kısmına ek olarak kapitun çift amortisorlu olması çok güzel ve motorun neredeyse görünen her yerinin kapalı olması ayrıca güzel. Bunun bana artısı temizlik zamanı çok ugrasmadan motoru kolayca temizleyebilmek oldu diyebilirim ve ayrıca goze de oldukça hoş görünüyor.

Yol tutuş anlamında deneme fırsatım olmadı fakat Fluence ile 90 km hızla girdiğim bir viraj vardı ve beni her seferinde tedirgin ederdi. Araç stabilitesini bozmazdi ama hissiyat olarak ben tedirgin olurdum. Aynı viraji 90 ile Fluence’e göre çok daha rahat dondugumu soyleyebilirim.

Fluence için en büyük şikayetim trim sesleri olmasiydi. Bunda tabi aracın alcaltilmasininda payı vardı mutlaka fakat bazı basit trim seslerinin örneğin direksiyon kutusundan gelen zangirdama, kadranlardan zirildi, kapı pandizotlarindan gelen zırıltı, emniyet kemer ayar kısmından (direklerdeki) gelen ziriltilari aracı neredeyse tamamen sokmeme rağmen kesemedim. Bu aractaki en büyük artı benim adıma önceki aracıma göre hatırı sayılır şekilde daha az trim sesi gelmesi. Örneğin kasisten gecerken araç esneyince yine malesef trim sesi geliyor Fluence gibi. Fakat kapı pandizotlari, emniyet kemer ayar mandali, kadran civarı ve on göğüsten hiç ses almadım. Ayrıca çoğu kişi sevmez ama ben bozuk yola girdigimde amortisorlerden gelen tok seslerin kabin içinde duyulmasini da çok severim. Araç oldukça tok hissettiriyor bana bu bahsettiğim ses amortisorun sıs pıs şeklinde çalışma sesi değilde darbeyi alan lastigin verdiği tok bir ses.

Genel olarak aracın goruntusunden son derece memnunum. Kullanmasi önceki nesil renault modellerine göre gerçekten keyifli ve benim gibi aracini seven biri için kullanmayi bırakmak istemeyen bir etki birakiyor.

Son olarak deginmeyi unuttugum nokta ses sistemi. Zamanında Fluence varken megane4 ses sistemi de berbattir diyen biri olarak sozumu yutuyorum. Son ses açıldığında bozulmayan, kaliteli parcalarda özellikle başta patlama yapmayan son seviye sese cikmaya gerek kalmadan oldukça yüksek ve tok ses veren bi ses sistemi var araçta. Benim için aracın en büyük onceligi ses sistemidir ki bu araç için oldukça tatminkar düşünüyorum. Bunlara ek olarak centre kısmı da dolu olsaydı daha yoğun ve doygun bi ses cikaracakti fakat bu haliyle bile mukemmel olmasa da oldukça iyi olduğunu soyleyebilirim. Bana göre aracın en büyük eksisi eski harita ve Apple CarPlay ozelliginin olmaması. Bunu yazılımla açmaya çalışacağım fakat ogrendigim kadarı ile beyin ünitesi gen1 ise olmuyormuş. Eğer gen1 ünite varsa ona da dokunmadan devam edeceğim. Araca ayrıca mudahale etmeyecegim.

Araç cikali çok oldu fakat ben kendi dilimden sizlerle paylaşmak istedim. Umarım faydali olur. Keyifli forumlar herkese.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

asill

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Şub 2017
Mesajlar
45
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 15 gün önce megane4 hb sahibi oldum ve aracı eski aracım olan Fluence ile kiyaslama şansım olduğundan yorumlamak istedim.

Aracım icon baz donanım olup herhangi bir opsiyonu bulunmamakta ve 99.000 km de hb 2016 modeldir.


İlk olarak kalite anlamında çok ciddi atilimlar var eski renault araclarina göre gerek gorunum, gerek tokluk ve gerek iç mekan anlamında. Torpido içi derinlemesine uzanan bolumde tamamen kadife kaplı fakat torpido kapagindaki göz ciplak plastik. Kapı icleri yine sadece zemin halı kaplı (halı demek yanlış olur zira sadece zemine yapistirilmis gibi duruyor fakat eski araçlarda bu da yoktu) yan duvarlar yine ciplak plastik. Eski golflerde kapi ceplerinin tamami kapli mesela. Koltuklarin kenarları deri iç kisimlari kumaş ve yine eski aracım olan Fluence nezdinde çok iyi şekilde sarıyor insanı. Masaj özelliği incelemelerde aman aman masaj değil şeklinde yorumlanmis fakat ayarlari düzgün yapıldığı taktirde uykusu gelen veya uzun süreli kullanimlarda olusan rahatsizliklari kısa süreli rahatlamaya cevirecek nitelikte. Hayalet ekran diye tabir ettigimiz gosterge paneli oldukça kullanisli ve bi kaç gorsel değişiklik sunmasi da güzel olmuş. Sıkıldıkça değiştirme imkanı olması güzel. Ana ekran bende standart gelen yarım ekran fakat oldukça yeterli. Büyük ekrandaki klima kontrollerinin ekranda olmasını sevmeyen biri olarak benim için ideal. Ayrıca geri görüş ve park sensörü (arka) olması da güzel fakat on park aensoru ciddi bir eksi bence. Benim gibi koltuğu en altta kullanan arkadaşlar aracın on kısmını kestirmekte zorlaniyordur diye tahmin ediyorum. Fakat araca alışınca bu sorun ortadan kalkacaktir sanırım. Yolcu kotugunun yukseklik ayarı olması da ayrıca güzel. İceride yer alan 5 renk ambiyans aydınlatma araca gerçekten çok ciddi bir hava katiyor. Bunlara ek olarak D segment araclardan asina oldugumuz ve benim çok sevdiğim bir bölüm olan orta konsolun bacak kısmının yukarıda kalması da çok çok iyi. Burada yine bardakliklarin da surgulu kayar kapaklı olması da güzel bi seçenek. Kol dayama kapağı ileri geri hareket ediyor fakat yukseklik ayarı bulunmuyor. Ayrıca kol dayama kapağını en ileri konuma aldığınızda bardakliklarin bir tanesi kullanım disi kalıyor.

Araçta gözüme carpan en ergonomik olmayan ve son derece yanlış yerlestirilmis olan bi şey var ki o da surucu tarafı cam ve ayna kumanda dugmelerinin yerlesimi. Surus pozisyonuyla alakası olmayan bir şekilde yerlestirilmis ve örneğin on camları açmak istediginizde eliniz sezgisel olarak hep ayna kulandalarinin olduğu kısma gidiyor cam açma tuslari aşırı şekilde geride kalıyor. Buna da zamanla alisacagim herhalde. Arka tarfta yer alan havalandırma kanalları ve 12v soketi güzel yine arka koltukta yer alan kol dayama da hoş bir detay fakat bagaja ulaşım yok. Ayrıca camların her biri tek dokunusla acilip kapanabiliyor olması da güzel fakat önceki aracım Fluence de şoför tarafı cam kumandalarinin en arkasında bulunan çocuk kilidini aktiflerigimde hem arka camlar hemde kapılar içeriden acilmayacak şekilde kilitleniyordu. Bu kilit meganeda sadece camları kilitliyor. Çocuk kilidini kapı için aktiflemek icin arka kapıdaki sivici kullanmak gerekiyor ki bu kadar detaylı bi araçta bu da bir eksi bence. Bunlara ek olarak aracın iç mekan goruntusu en güzel haliyle gece ortaya çıkıyor.

Bagajdan yana ciddi bir endisem vardı ki Fluence’e göre zaten küçük olacağını biliyorsum ama litre bazinda küçük olsa da gerçek kullanımda eksikligini hissetmedim desem yanlış olmaz. Ornek vermek gerekirse Xiaomi marka elektrikli scooterimi passatim bagajina capraz bile zor sokup ayrıca enine bir şekilde koyamazdim. Yine bagaja koyduktan sonra da scooteri capraz koymam gerekirdi. Bu durum meganda hb yapisindan dolayı bagaja ürün yerlestirmek son derece kolayken ilginctir ki scooter enlemesine rahat bir şekilde sigiyor. Bununla ilgili bir resimde paylasacagim. Bu anlamda beni gerçekten çok sasirtti.

Aracın en çok merak ettiğim yeri olan led farlari henüz yağmur altında test edemedim hatta gece kullanma şansım bile olmadı malum yasaklardan dolayı. Fakat merakima yenik düşüp bir gece 5 dakikalik bir surus yaptım ve aydınlatması iyi olan yerlerde bile başarılı olduğunu soyleyebilirim. Hatta koyu karanliga yakın yerlerde far cizgisine baktığımda etrafindaki mor huzmeyi gormekte oldukça hoşuma gitti. Aracın ayna sinyallerinin led olup kasa üzerindeki sinyallerin halojen olusu kötü malesef fakat sis, sinyaller, geri vites ve plaka aydinlatmalari led ile degistirildiginde daha hoş duruyor ki bunları da zaman oldukça yapacağım.

Aracın üzerinde standart 17” icon jantlari mevcut bunları degistirmeyi düşünmüyorum. Bir önceki aracımı bir miktar dusurmustum bundan dolayı pismanligim olmadı fakat kasis ve setlerden gecerken tedirgin olmamak adına bu aracımı standart bırakmak istiyorum malum İstanbul halı her taraf bir acayip yol anlamında. Bu standart halı ile İstanbul içi kullanimim oldukça rahat fakat önceki aracimdan kalan alışkanlık her setten durma noktasina gelerek geçmek istemiyorum. Bu anlamda da su ana kadar altı vuracak korkum olmadı çok rahat hareket alanı mevcut.

Motoru zaten bilmeyen yoktur 1.5 dci 110bg 240 nm. Su ana kadar olan yakıt tuketimim tamamen karma s.ici ve s.disi olarak niteleyebiliriz 320 km ortalamasi 18 km hız ve 6.8 lt ortalama. 100.000 bakımı yeni yapıldı bu arada. Yakıt tuketimi ile ilgili bir sürpriz yasayacagimi da sanmıyorum açıkçası zaten bildiğim uzun suredir kullandigim motor. Motor kısmına ek olarak kapitun çift amortisorlu olması çok güzel ve motorun neredeyse görünen her yerinin kapalı olması ayrıca güzel. Bunun bana artısı temizlik zamanı çok ugrasmadan motoru kolayca temizleyebilmek oldu diyebilirim ve ayrıca goze de oldukça hoş görünüyor.

Yol tutuş anlamında deneme fırsatım olmadı fakat Fluence ile 90 km hızla girdiğim bir viraj vardı ve beni her seferinde tedirgin ederdi. Araç stabilitesini bozmazdi ama hissiyat olarak ben tedirgin olurdum. Aynı viraji 90 ile Fluence’e göre çok daha rahat dondugumu soyleyebilirim.

Fluence için en büyük şikayetim trim sesleri olmasiydi. Bunda tabi aracın alcaltilmasininda payı vardı mutlaka fakat bazı basit trim seslerinin örneğin direksiyon kutusundan gelen zangirdama, kadranlardan zirildi, kapı pandizotlarindan gelen zırıltı, emniyet kemer ayar kısmından (direklerdeki) gelen ziriltilari aracı neredeyse tamamen sokmeme rağmen kesemedim. Bu aractaki en büyük artı benim adıma önceki aracıma göre hatırı sayılır şekilde daha az trim sesi gelmesi. Örneğin kasisten gecerken araç esneyince yine malesef trim sesi geliyor Fluence gibi. Fakat kapı pandizotlari, emniyet kemer ayar mandali, kadran civarı ve on göğüsten hiç ses almadım. Ayrıca çoğu kişi sevmez ama ben bozuk yola girdigimde amortisorlerden gelen tok seslerin kabin içinde duyulmasini da çok severim. Araç oldukça tok hissettiriyor bana bu bahsettiğim ses amortisorun sıs pıs şeklinde çalışma sesi değilde darbeyi alan lastigin verdiği tok bir ses.

Genel olarak aracın goruntusunden son derece memnunum. Kullanmasi önceki nesil renault modellerine göre gerçekten keyifli ve benim gibi aracini seven biri için kullanmayi bırakmak istemeyen bir etki birakiyor.

Son olarak deginmeyi unuttugum nokta ses sistemi. Zamanında Fluence varken megane4 ses sistemi de berbattir diyen biri olarak sozumu yutuyorum. Son ses açıldığında bozulmayan, kaliteli parcalarda özellikle başta patlama yapmayan son seviye sese cikmaya gerek kalmadan oldukça yüksek ve tok ses veren bi ses sistemi var araçta. Benim için aracın en büyük onceligi ses sistemidir ki bu araç için oldukça tatminkar düşünüyorum. Bunlara ek olarak centre kısmı da dolu olsaydı daha yoğun ve doygun bi ses cikaracakti fakat bu haliyle bile mukemmel olmasa da oldukça iyi olduğunu soyleyebilirim. Bana göre aracın en büyük eksisi eski harita ve Apple CarPlay ozelliginin olmaması. Bunu yazılımla açmaya çalışacağım fakat ogrendigim kadarı ile beyin ünitesi gen1 ise olmuyormuş. Eğer gen1 ünite varsa ona da dokunmadan devam edeceğim. Araca ayrıca mudahale etmeyecegim.

Araç cikali çok oldu fakat ben kendi dilimden sizlerle paylaşmak istedim. Umarım faydali olur. Keyifli forumlar herkese.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ağzına sağlık. Doğal, çok güzel bir açıklama olmuş. Ayrıca arabanız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
 

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
4,375
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Ağzına sağlık. Doğal, çok güzel bir açıklama olmuş. Ayrıca arabanız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

Teşekkür ederim sağolun.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Üst