Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 1.2 16v Sogukken Rölanti düsmesi

  1. #1
    djfernando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ağustos.2014
    Yaş
    34
    Mesajlar
    59
    Teşekkür / Beğen

    hımm 1.2 16v Sogukken Rölanti düsmesi

     
    Selam arkadaslar Twingo 1.2 16v d4f motor aracim sogukken rölanti düsmeye basliyor fakat stop etme yok sadece titreme var, 2-3 kilometre araci kulandigimda hersey normale dönüyor. Sadece araci ilk calistirmada arac sogukken bu problemi yapiyor , sorun hem lpg de hemde benzinde ayni. original buji kablolari calisan baska aractan alinarak denendi durum yine ayni, kelebek bogazi elektronik ama acip temizlenmedi henüz.
    Hertürlü ipucu yada bilgi icin simdien tekekkürler ederim
    Konu djfernando tarafından (08.Temmuz.2018 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    djfernando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ağustos.2014
    Yaş
    34
    Mesajlar
    59
    Teşekkür / Beğen
    Sanirim kimsenin basina böyle birsey gelmemis , araca iridium bujiler taktim degisme olmadi , elimde ayni aractan kopmle yedek var acaba hangi parcalari degisrtimekle ise baslasam sorunu tespit ederim , akü zayifsa araci stop ettirimi acaba? arac tek marsta calisiyor beyaz duman yok, su kabi tertemiz yag yeni degisti , ayrica yagda suda eksilmede yok, 2003 model 93500 küsür kmde motor sesi gayet saglikli , arac son 2-3 yil cok az kullanilmis .

  3. #3
    Karaoqlan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nisan.2012
    Mesajlar
    264
    Teşekkür / Beğen
    Merhaba , rölantiyle boğaz kelebeğinin alakası yok diye biliyorum . Boğaz kelebeği yalnızca gaz pedalına basıldığında açılır . Soğuk motoru ilk çalıştırmada veya klima açıldığında rölanti ayarlama görevini rölanti valfi üstlenir . Tam emin olmamakla beraber rölanti valfine yönelmenizi tavsiye ederim . Problem yaz aylarındada devam ediyor mu yoksa sadece kışın mı başgösteriyor ?

    MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  4. #4
    Coşkun
    coskun34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2016
    Yaş
    36
    Mesajlar
    2.602
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı djfernando Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaslar Twingo 1.2 16v d4f motor aracim sogukken rölanti düsmeye basliyor fakat stop etme yok sadece titreme var, 2-3 kilometre araci kulandigimda hersey normale dönüyor. Sadece araci ilk calistirmada arac sogukken bu problemi yapiyor , sorun hem lpg de hemde benzinde ayni. original buji kablolari calisan baska aractan alinarak denendi durum yine ayni, kelebek bogazi elektronik ama acip temizlenmedi henüz.
    Hertürlü ipucu yada bilgi icin simdien tekekkürler ederim
    Boğaz kelebeği ni temizleyin düzelecektir diye düşünüyorum. Konuyu Twingo bölümüne taşıdım

  5. #5
    djfernando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ağustos.2014
    Yaş
    34
    Mesajlar
    59
    Teşekkür / Beğen
    cevaplar icin ve konuyu tasidiginiz icin tesekkürler bogaz kelebegi tek parca Elektronik oldugu icin , ayrica bir valf yok sanirim, araci alali 3 ay oldu oyüzden kisinda ayni sorun olurmu bilmiyorum, araci 1000 kmdir kullaniyoruz su yada yagda gözle görülür bir eksilme yok .aracta Klima yok , map sensörü ve su isi sensörlerini diger arctan söküp denedim ama bir degisiklik olmadi , iki aracida obd2 cihazina bagladim sensör verileri asagiyukari ayni cikti, yalniz gecen gün akünün kutup baslarini ve manyetik kaptörü söküp temizledim sonrasinda sanki otomatik jikle süresi herzamankinden daha uzun sürdü bununla beraber titreme süreside azaldi arac 3-4 dakika calisinca herseynormal , suanda araci busekilde kullaniyoruz eger bir degisiklik olursa sonucu sizinle burada tekrar paylasirim

  6. #6
    Coşkun
    coskun34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2016
    Yaş
    36
    Mesajlar
    2.602
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı djfernando Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cevaplar icin ve konuyu tasidiginiz icin tesekkürler bogaz kelebegi tek parca Elektronik oldugu icin , ayrica bir valf yok sanirim, araci alali 3 ay oldu oyüzden kisinda ayni sorun olurmu bilmiyorum, araci 1000 kmdir kullaniyoruz su yada yagda gözle görülür bir eksilme yok .aracta Klima yok , map sensörü ve su isi sensörlerini diger arctan söküp denedim ama bir degisiklik olmadi , iki aracida obd2 cihazina bagladim sensör verileri asagiyukari ayni cikti, yalniz gecen gün akünün kutup baslarini ve manyetik kaptörü söküp temizledim sonrasinda sanki otomatik jikle süresi herzamankinden daha uzun sürdü bununla beraber titreme süreside azaldi arac 3-4 dakika calisinca herseynormal , suanda araci busekilde kullaniyoruz eger bir degisiklik olursa sonucu sizinle burada tekrar paylasirim
    Boğaz kelebeği ne giren hava hortumunu söküp içini balata spreyi ile temizleyin 10 --15 dakika hortumu takmadan bekleyin bu işlemler sırasında akü eksi kutup başı sökük olsun sonrasında aracı geri toplayıp çalıştırın . Bu temizlik de yeterli gelecektir.

  7. #7
    djfernando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ağustos.2014
    Yaş
    34
    Mesajlar
    59
    Teşekkür / Beğen
     
    Manifolda giren kücük bir boru var aktif kabonfiltresinden geliyor onun disinda baska bir giris varmi bakmadim ama bakarim, söylediginizi deneyecegim herhangi bir degisiklik olursa sizinle tekrar paylasirim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •