Merhaba Uğur Bey ,
Benimde 0.9 tce benzin capturum var. Aracımda sizin sorununuza benzer bir sorun yaşamadım. Acaba aracı fazla sıkıştırmış olabilir misiniz ? Yada yolculuk yaptığınız yer dağlık ve yokuş muydu? Hararet sorunu belki yazın,araçta 4-5 kişi varken , klima açık ve yokuş çıkıyorken mümkün ama bu havalarda klima kapalı ve yüklü değilken yapmaması gereken bir durum. Muhtemel sebepler sıcaklık sensörü olabilir. Yağ miktarında düşme varsa motor yağsız kalıyor ve sıcaklık fazla yükseliyor olabilir. Bir çok sebebi olabilir.
Bu gibi sıcaklık ve ısı sorunları çok önemli olduğu için aracınızı hemen servise götürmenizi öneririm. En doğru ve en iyi tespiti servis yapacaktır. Zaten aracı bilgisayara bağladıklarında arıza kayıtlarından sorunun ne olduğunu görürler.
Ve ne yazik ki forumda Captur kullanıcıları çok yardımlaşamıyoruz. Eski aracım megane da bir sorun yazdığımda 50 kişi cevap yazıyordu ancak capturda ya araçlarımız arıza yapmıyor

(Ama hiç zannetmiyorum) yada iki dakika ayırıp bir mesaj atmıyoruz. Benim aracımda ki bir sıkıntıyı da yazmıştım saolsun sadece bir kişi mesaj attı . Bence arabamızdaki sorunları yazarsak ve çözümlerini de belirtirsek Kötü ustaların elinde hem para kaybetmeyiz hemde çözüme daha kolay ulaşırız.