Hava Yastığı Açılmayan Lodgy

megan007

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,Maalesef 2014 63 binde daha önce kazası bulunmayan dacia lodgy aracımızla kaza yaptık. Çok şükür hem bizde hem de karşı tarafta can kaybı ya da yaralanma olmadı. Fakat önden o kadar büyük kaza yapmamıza rağmen hava yastığı açılmadı. Ne zaman açılacağını merak ediyorum. Karşı tarafında durumunu ekledim onda hava yastığı açıldı. Fotografları buraya yükleyemedim. Youtube atıp linki aşağıya ekledim. Arabayı yetkili servise çektik (kasko mevcut), servis caprazdan kaza almışsınız araba büyük kaza olacağını anlayamamış demiş bu açıklamaya gülsem mi aglasam mı bilemedim. İnşallah başka bir kişinin başına gelmez. Bundan sonra şikayet, hakkımızı arama konusunda yardımınıza ihtiyacımız var. Yardın veya fikir beyan edebilecekler için şimdiden teşekkür ederim.


https://www.youtube.com/watch?v=jCOJtkIGU2w
 

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
4,375
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
Oncelikle gecmis olsun, Allah beterinden saklasin. Aracın hava yastiklarini acmasi için belli sensorlerin darbe almasi veya darbeyi algilamasi gerekiyor. Muhtemelen kaznin olusturdugu hasar bolgesinde sensore denk gelmemistir. Belki de milyonda bir ihtimal ama bu şekilde de olmuş olabilir. Diğer yandan hava yastiginin, patlamayi saglayan kablo tesisati ve fisegin de arızali olma ihtimali var. Bu arada bilgi olsun diye soyluyorum araç ureticilerinin tamamı airbag için 5. Yildan sonra patlama garantisi vermiyor. Bu durum için eğer hatali uretim veya hatali parça benzeri bir durum olduğunu dusunuyorsaniz firmaya dava acabilir, bilir kişi kontrolunde iddanizi dogrulayabilir veya bosa cikartabilirsiniz.


iMessage: tanseler@me.com
Twitter: @tanseler
instagram: @er.tansel

“Hızlı yanıt alabilmek için alıntı yaparak cevaplayınız”
 

ertangun

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ara 2019
Mesajlar
355
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Emniyet kemerleri takılı mıydı?

Bu konuda önceki dava şikayetlere baktım. Belli açı, ivme konularından hep üretici şirketleri savunma yapmış. Ben sadece tüketici olarak (bilirkişi olarak değil) yorumum sizin aldığı hasarda açılması gerektiği...
 
Son düzenleme:

megan007

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Temennileriniz için sagolun Allah kimseyi kazaya karıştırmasın. emniyet kemeri takılı, 2014 model 63binde aracın hava yastığı acmaması ve 20 yaşındaki hyundainin acması baya manidar. Baglantı soket olayına gelirsek, herhangi bir temas eksikliğinde airbag ışıgını yaktığını biliyorum. Baglantı eskikliği yada yanlışlığı olsa elli kez ışık yanardı. İnternet üzerinde airbag acmaması olayına baktığımda şikayet ve yazılar gördüm onları da ekliyorum. Genel bir sorun olabilir.

https://forum.donanimhaber.com/dacia-lodgy-buyuk-kaza-hava-yastigi-acilmadi--104354279
https://www.sikayetvar.com/dacia/dacia-lodgyde-hava-yastigi-problemi
https://www.sikayetvar.com/dacia/dacia-duster-aracimda-hava-yastiklarim-acilmadi
https://www.sikayetvar.com/dacia/dacia-duster-hava-yastigi-acilmiyor
https://www.sikayetvar.com/dacia/dacia-dokker-aracin-kazada-hava-yastigi-acilmadi
https://www.sikayetvar.com/dacia/dacia-yargitayda-onadi-ama-muhatap-bulamiyorum

genellikle duster da baya bir görülmüş. Tabi duster çok daha fazla satılan bir araç. Daha baya var hepsini teker teker okurum vakit buldukca.
 

ertangun

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ara 2019
Mesajlar
355
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Çok geçmiş olsun o zaman. Verdiğiniz linklere de baktım. Ayıplı mal şeklinde açılmış davalar var. Ben de olsam hakkımı arardım.
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun cümlemizi .
Hakkımızı arama konusunda maalesef pasif kalıyoruz gerekli prosedürleri araştırıp bir an önce dava açın . Yukarıda arkadaşlar da belirtmişler airbag açılması için sensör darbeyi almalı denk gelmez ise çalışmaz sizin aracın önü bayağı hasar almış airbag açmaması ilginç [emoji848]
 

sharkemre

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
322
Tepki puanı
1
Puanları
16
Yaş
41
geçmiş olsun sırf 2014 diye şu tenekeye bineceğime bundan 10 kat sağlam 2007-08 scenic 2 ye binerim daha iyi 6-7 yaş daha eskide olsa bu tenekenin içinden geçer
 
Üst