Clio 4 Bagaja Zift Sökücü Döküldü

alperc

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2021
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Arkadaşlar herkese merhaba,

2016 model Clio 4 aracım var.

Geçen hafta aracımın bagajına bir şişe zift sökücü kimyasal döküldü. Aracın içinde çok keskin ve ağır bir kokuya sebep oldu. Kokunun kaynağının zift sökücü olduğunu anladıktan sonra bagaj içindeki halıyı çıkartıp kendi imkanlarımla evde deterjanlarla yıkadım ve 4 gündür balkonda havalandırıyorum. Halı en azından şu an için zift sökücünün kokusundan arınmış görünüyor. Kullandığım deterjanlar ve diğer kokular daha baskın geliyor.

171spoo.jpeg
[/URL][/IMG]

Ancak aracın bagajında, halıyı kaldırdıktan sonra tam olarak ne olduğunu anlayamadığım bir şeyle karşılaştım. Tahminimce bu malzeme halının altına halının kaymasını önlemek için yapıştırılmış. Üzerindeki siyah lekelerin muhtemelen zift sökücüden kaynakladığını düşünüyorum. Bu lekeleri temizlemeye çalıştım ancak çıkaramadım. Bu malzemenin tam olarak işlevi nedir? Bunu çıkarıp atmamın araç için bir zararı olur mu? Kalması durumunda kokunun tekrarlama ihtimali var mı?

Bagaj halısını henüz tekrar yerleştirmedim ancak aracı hafta sonu 3-4 saat boyunca havalandırdıktan sonra (biraz da kullandığım araç içi kokularının sayesinde) kötü kokunun biraz hafiflediğini gördüm fakat yine de arabanın ilk halindeki temiz kokusu yok gibi hissediyorum. Bu tarz durumlarda bu kokunun giderilmesi için neler yapabilirim? Halıyı değiştirmek gerekir mi? Halı altındaki malzemeyi söküp atmanın zararı olur mu?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Bu malzeme ses yalıtım malzemesi
 

burakkorull

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Katılım
19 Kas 2016
Mesajlar
501
Tepki puanı
1
Puanları
18
Yaş
38
merhaba coşkun beyin dediği gibi yalıtım malzemesi fakat benim de bagajıma su döküldü ve bagaj halısını yıkadım arındırdım kuruttum hata yerine başka havuz bagaj plastik aldım 2 ay geçti yer değiştirdim fakat koku gitmemişti. hala ince bir küf gibi bir koku vardı pas yapmamasına dikkat edin derim. halı flexin altında ki elyafı değiştirebiliyorsanız sökün atın yenisini takın derim.
 
Üst