2017 Symbol 1.5Dci 110.000Km Aracım ANLIK GAZ KESİYOR-ESP VE ARIZA LAMBASI YAKIYOR

kuhayi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Nis 2023
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar Herkese merhaba,

yardımlarınıza ihtiyacım var. 27 Şubat' da aldığım aracım aynı gün lamba yaktı. Motorculara gösterdim ama ekspertize sokmadım. Motorda şanzımanda bir sıkıntı yok dediler.
Araç kazasız 2017 Symbol 1.5DCİ 90Hp 110.000km de.


AYNI GÜN BAKTIRIRIM DİYİP ÖNEMSEMEDİM VE BÜTÜN BAKIMLARINI YAPTIRDIM.
ŞANZIMAN-MOTOR YAĞI-TÜM FİLTRELER MAZOT DAHİL. FRENLER, AMORTİSÖRLER,LED AMPULLER,FREN HİDROLİĞİ,KLİMA GAZI, KAYIŞLAR,ROT AYARI, ÖN TAKIMLAR,EGR TEMİZLİĞİ

++++ARACI ŞEVKLE VE BİR HEVESLE ALDIM BİNERİM YILLARCA DEDİM++++ ARAÇTAN SOĞUDUM ACAYİP ÜZÜLÜYORUM. YARDIM EDİN YOKMU SORUNU BİLEN.

Araç motor sesi, rolanti çalışması, çekişi, yakıtı maşallah süper. Ama ne varki düşük(20-50) veya yüksek hızlarda(80-120) giderken aniden gaz kesiyor. Anlık bir kesinti oluyor.

hani yakıt biter bir kesinti olmaya başlar ya veya pislik gelir anlık bir silkeleme olur ya aynen öyle


HEMEN AKABİNİNDE ELEKTRİK ARIZA LAMBASI VE ESP LAMBASI YANIYOR.

Yetkili servise götürdüm arıza lambası yanarken bilgisayar ile baktılar. Kodlama hatası diye birşey söylediler. 55.000tl fiyat çıkarttılar.(06/04/2023 enjektörler, enjektör beyni,röle,mazot filtresi falan değişecek dediler)

Parça listesinde röle diye bişey var 79tl. peki sorun ya bundansa dedim. deneye deneye gidicez dediler. BİRÇOK YERİ OKUDUM LASTİK DEĞİŞİMİNDEN veya FREN/GAZ PEDALINDAN YADA MÜŞÜRLERİNDEN OLABİLİR DİYORLAR.


SİZİN YORUMLARINI VE TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM. LÜTFEN YARDIM EDİN.
 

coskun34

Coşkun,
Süper Moderator
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eki 2016
Mesajlar
4,317
Tepki puanı
0
Puanları
0
Merhaba aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Benim 1.5 dci de anlık gaz kesip enjektör hatası veriyordu sorun turbo basınç sensörü arizasindan çıktı iyice araştırmak gerek . Benim aracım arıza verirken turbo basıncı okumuyor sabit değer veriyor idi
 
Üst