Türkiye’de 2016 Yılının En Çok Satılan Otomobil Markaları

dacar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Tem 2016
Mesajlar
82
Tepki puanı
0
Puanları
0
rkiyede-2016-yilinda-en-cok-satilan-arac-markalari.jpg

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) 2016 yılının ilk yarısına ait verilerini açıkladı. Buna göre ilk yarının en çok araç satan markaları da ortaya çıkmış oldu. Eylül ayı bitimiyle beraber de satış rakamları düzenlendi. Yalnız bu sene, geçen seneye oranla pazarda %5’lik bir azalma gerçekleşmiş. Verilere göre oluşturan listelerde, toplam araç satışı 636.499 adet olarak gözükmektedir. Yalnız bu rakam, 2015 yılının aynı döneminde 662.988 adet olarak belirtilmiştir.

Ülkemizde araç satın almak, günden güne zor bir hale gelmektedir. Artan vergiler ve araçların ülkemize giriş fiyatları gibi sorunlar, alıcıları caydırmaktadır. Aynı zamanda, toplu taşıma araçlarının güzergahlarının giderek genişlemesi ile beraber insanlar pek fazla araç ihtiyacı duymamaktadır. Birçoğunuzun da bildiği gibi büyük şehirlerde araç kullanmak, sinir ve stres seviyesini oldukça arttırmaktadır. Hal böyle olunca, otomobil sektörü de ister istemez, bundan etkilenmiştir. Belki, bazı alıcılar kışın gelmesini bekliyorlardır. Ne de olsa kışın otomobil fiyatları piyasanın altına düşüyor. İnsanların bu fırsatı bekliyor olabilme ihtimali de bir hayli yüksek.

Bakalım, 2016 yılında ülkemizde en çok satış yapan ve beklenen ilgiyi alamayan firmalar hangileriymiş:

Peugeot


22.986 adet


peugeot.jpg

Fransız aracı olan Peugeot, ülkemizde en çok satın alınan araçlar listesine 10. sıradan girmektedir. Firma 1890 yılında otomobil üretimine başlamıştır. Son tasarımları olan 308 ile hayranlarının beğenilerini toplamıştır. Firmanın Türkiye’deki ticari faaliyetleri ise Peugeot Otomotiv Pazarlama A.Ş. tarafından yürütülmektedir. Logosunun anlamı “aslanın gücü” şeklinde yorumlanmaktadır.


Mercedes – Benz

26.548 adet

mercedes-benz.jpg


Marka, 1926 yılında Almanya’nın Stuttgart şehrinde kurulmuştur. Yalnızca otomobil değil, otobüs ve tır üretimleri de vardır. Firma yaptığı otomobiller ile daha çok dikkat çekerken, kendisini lüks markalardan bir tanesi haline getirmiş ve dünya çapında en çok konuşulan markalardan biri olmuştur. Mercedes’in sloganı “ya en iyisi olsun ya da hiç olmasın” olarak bilinir. Sloganına bakarak, markanın en büyük amaçları arasında dünyanın en büyüklerinden biri olmak var desek, pek de yanılmayız sanırım. Marka dünya çapındaki bu başarısını, ülkemizdeki satışlarına da yansıtmıştır.


Dacia

30.602 adet

dacia.jpg

Dacia markası, 1966 yılında, Romanya hükümetinin açmış olduğu ihale sonucunda açılmıştır. 1999 yılı içerisinde ise Renault’un bünyesine dahil olmuştur. Firmanın en büyük fabrikalarından bir tanesi, Romanya/ Piteşti’deki 200 bin kapasitelik olanıdır. Aracın ülkemizde en çok tercih edilenlerden biri olmasının sebebi ise fiyat olarak uygun olması ve konfor sağlamasıdır.


Toyota


32.270 adet

toyota.jpg

Dünyanın en değerli otomobil markaları listesinde 1 numara olan Japon otomobil markası, bu başarısını ülkemizdeki satışlarında da göstermiştir. Dünyanın seri üretim yapan, ilk hibrit aracı “Prius”, bu firmaya aittir. Otomotiv sektörünün yanı sıra Toyota, telekomünikasyon, prefabrik evler ve lüks yatlara kadar değişik sektörlerde de boy göstermektedir.


Hyundai

34.460 adet

hyundai.jpg


Hyundai, bir Güney Kore firmasıdır. Tıpkı Toyota gibi otomotiv sektörünün dışında da birçok sektörde yer almaktadır. Bunlar; inşaat müteahhitliği, gemi yapımı, sigortacılık, elektronik ve lojistik olarak gösterilebilir. Aynı zamanda Kia’yı da satın alarak otomobil pazarının büyük bir kısmını elinde bulundurmaktadır.



Opel


35.005 adet

opel.jpg

Evet, listemizde 5. sırada Opel var. 1862 yılında Adam Opel tarafından kurulmuş bir Alman şirketidir. Adam Opel, 1931 yılında firmayı General Motors’a satmıştır. Firma, 2010 yılından bu yana, yeni geliştirilecek olan yenilikçi, yakıt tasarruflu motorlar ve şanzımanlar üstünde çalışmaktadır. Bu konuda da hatrı sayılır bir başarı elde etmişlerdir. Haliyle bu da satış rakamlarını oldukça etkilemiştir.


Fiat


67.051 adet

fiat.jpg

İtalyan devi, dünyanın en büyük endüstriyel ve otomobil grupları arasında yer almaktadır. Bünyesinde Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Jeep, Iveco gibi markaları barındırmaktadır. Yani, bu markaların bir nevi sahibidir. Yaptığı araçlar her ne kadar dikkat çekici, şık veya spor tasarıma sahip olmasa da konfora ve her cebe uygun olmasına çok önem verdikleri için birçok insan tarafından tercih edilmektedir.


Ford


72.484 adet

ford.jpg

Şirket, Henry Ford tarafından 1903 yılında Amerika’da kurulmuştur. Ford şirketi, aynı zamanda, bünyesinde; Aston Martin, Lincoln ve Mercury’i bulundurmaktadır. Ford bir zamanlar değişebilir parçalar kullanmıştı. Bu da onlara otomobilleri daha düşük bütçeyle üretme ve yenileme şansı tanımaktaydı.


Renault


78.987 adet

renault.jpg

Fransız şirketi otomobillerin yanı sıra, kamyon, traktör, tank, tren, motorsiklet ve otobüs gibi ulaşım araçlarının üretiminde de kendini göstermektedir. Türkiye’de, Bursa’da kurulu olan Oyak – Renault ile yatırımı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Renault, Nissan markasının motorlarını da üretmektedir. Yeni çıkardığı modellerden bir tanesi olan “Kadjar” ile Türkiye’de büyük bir yankı uyandırmıştır. Yenilikçi ve başarılı pazarlama teknikleri ile de ülkemizde en çok satılan ikinci marka olmuştur.


Volkswagen

89.865 adet

en-cok-satan-arac-volkswagen.jpg

Evet, listemizde bir numara, Alman devi Volkswagen! Volkswagen bünyesinde; Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat ve Skoda firmalarını bulunmaktadır. Volkswagen için hemen hemen sektörün tamamına sahiptir diyebiliriz sanırım. Yenilikçi sistemleri, akaryakıt tasarruflu ürünleri ve konfora verdiği önemle, listemizde bir numara olmasına pek de şaşırmamak gerekiyor.

Satışları Beklentilerin Altında Kalan Otomobil Markaları


beklenileni-veremeyen-otomobil-markalari.jpg


  • Bentley, 6 adet satıldı.
  • Lamborghini, 6 adet satıldı.
  • Ferrari, 13 adet satıldı.
  • Aston Martin, 25 adet satıldı.
  • Maserati, 33 adet satıldı.
  • Infiniti, 57 adet satıldı.
  • Jaguar, 309 adet satıldı.
  • Porsche, 499 adet satıldı.
  • Alfa Romeo, 506 adet satıldı.
  • Mazda, 995 adet satıldı.

Beklentileri fazlasıyla karşılayan firmaların yanı sıra, beklenilenin çok çok daha altında kalan birçok marka da bulunmaktadır. İnsanlar araba alırken; aracın şekli, yakıt tasarrufu ve konforu gibi birçok farklı şeye dikkat ediyor. Bunların hepsini bir arada sağlayanlar ise kendilerini diğerlerine göre ön plana çıkartıyor. Sanırım ben sıfır bir araç alacak olsam bu, Peugeot veya Volkswagen olurdu. Çünkü benim önem verdiğim şey yakıt ve aracın şekli. Benim şartlarımı en iyi sağlayanların da bu iki firma olduğunu düşünüyorum. Peki, siz bir araç alacak olsaydınız, hangi markayı veya markaları tercih ederdiniz?


Kaynak: Paratic.com
 
Son düzenleme:

alfa-xxx

F1 Bölüm Sorumlusu,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Eki 2010
Mesajlar
1,019
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
44
Türkiyeye gram yatırımı olmayan bir markanın ülkenin en çok satan markası olması üstelik bunun birde alman firması olması utanç verici..

Hileli motor üreten hertürlü hile yapabilen bir firmadır .her türlü ayrımcılıkta bunlarda abd deki sahiplerine tazminat öderken üretildiği avrupaya zırnık koklatmadı .dsg diğer ülkelere 10 yıl garantili bize . .
 
Üst