Renault Engelleri Kendi Geçebildiği Otonom Sistemini ZOE ile Tanıttı!

dacar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Tem 2016
Mesajlar
82
Tepki puanı
0
Puanları
0

Belki de otonom sürüşlerde, bu zaman kadar ne yapılacağı bilinmeyen ve sürekli engel aşma konusunda ileri bir adım atılmaya çalışıldı. Renault’un ZOE modeline entegreli yeni sistemi “kazalardan kaçınma programı” olarak da adlandırılabilir. Aslında sistem benzerliği olarak Toyota Araştırma Enstitüsü TRI‘ın geliştirdiği ileri seviye otonom sürüşte benzer uygulamayı görmüştük.

Tabi Renault’un sistemi biraz daha gelişmiş olabilir. Oto pilot sistemi hareketlerinin oldukça kıvrak ve engel tespitlerinin hızlı analiz edildiğini görüyoruz. Manevra kabiliyet seviyesi oldukça iyi. Özellikle slalom geçişlerinde şaşırmadım desem yalan olur!

Olaya Fransız temsilcisi yönünden baktığımızda, markanın otonom sürüşle ilgili olan uğraşlarını ve geliştirmede nasıl bir teknoloji ile hareket ettiğini bizlere gösteriyor. Renault’un 2022 yılı planlarında zaten hemen hemen tüm modellerinde motor değişimine gidiceğini biliyoruz. Bu konudan ikinci çıkardığımız sonuç ise önümüzdeki 5 sene içeriside Renault, bu yeni otonom sürüş teknolojisini araçlarında gösterebilir.

Alıntı video
 
Üst