Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Geri vitese geçme sorunu

  1. #11

    Üyelik tarihi
    Aralık.2017
    Yaş
    31
    Mesajlar
    63
    Teşekkür / Beğen
     
    Alıntı mekmekcioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

    1.5 dCi Joy 2016 Clio 4 aracım var, şu an 35000 KM de.
    Son zamanlarda geri vitese geçişlerde sıkıntı yaşamaya başladı. 3 - 4 denemeden sonra geçtiği oluyor.
    Internetten okuduğuma göre Clio 4 ün şanzımanları problemli olabiliyormuş.
    Kronik bir problemden kaynaklı olabilir mi yoksa kronik problem olsaydı en başlarda da yaşar mıydım bu sorunu ?

    Bu cumartesi servise göstereceğim, kronik şanzıman problemi ile ilgili özellikle belirtilmesi gereken bişeyler var mıdır ?

    Hocam gösterebildiniz mi aracı sonuç ne oldu ?

    Aybı sorun bende de mevcut ben de cumartesi gösterecektim gidemedim. çözdüler mi ? ne dediler ?

  2. #12

    Üyelik tarihi
    Ekim.2017
    Yaş
    27
    Mesajlar
    40
    Teşekkür / Beğen
    bu bir sorun değil arkadaşlar, şimdiye kadar kullandığım bütün mandalsız ve basmalı olmayan geri viteslerde olağan birşey.. vites geçmediği zaman debriyaj tazeleyip tekrar deneyin, sorun yok şanzıman olarak clionun şanzımanı şu piyasadaki en sağlam şanzımandır (manuel)

  3. #13

    Üyelik tarihi
    Aralık.2017
    Yaş
    31
    Mesajlar
    63
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı clio55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam gösterebildiniz mi aracı sonuç ne oldu ?

    Aybı sorun bende de mevcut ben de cumartesi gösterecektim gidemedim. çözdüler mi ? ne dediler ?

    Hort (:

    Aracımı dün sabah servise bıraktım ve öğleden sonra da aldım. Sadece şanzıman yağını değiştirmişler. Tekrar yaparsa yine gelin tekrar bakarız dediler. İlgi gayet iyiydi "olur öyle abi " deyip gönderme gibi bir durum olmadı.biraz acele teslim aldım aracı çok fazla şey soramadım ama sensör takırmayı düşünüyorum o zaman daha ayrıntılı bilgi alacağım. Aracı teslim aldığımdan beri hiç tekrarlamadı aynı sorunu. Bi gelişme olursa yazarım.

  4. #14

    Üyelik tarihi
    Ekim.2017
    Yaş
    27
    Mesajlar
    41
    Teşekkür / Beğen
    Arada bana da oluyor problem etmenize gerek yok bence. bende diğer arkadaşlar gibi debriyajdan ayağımı çekip sonra kokleyip tekrar takıyorum sıkıntısız geçiyor. Bı ara 2010 Fiesta kullanıyordum. Onda da bu sorun başıma gelmişti bir kaç kez.

  5. #15
    bigbrother - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mayıs.2017
    Yaş
    38
    Mesajlar
    315
    Teşekkür / Beğen
    geri vitese geçerken dişliler tam oturmuyor bazen. Buna bir çok araçta rastladım. Bu bir sorun değil. Tam dişliler oturmadığı zaman hafif ayağımı debriyajdan kaldırıyorum o zaman tık diye hemen dişliler oturuyor. Ancak kavradı sanıp hemen hızlı şekilde debriyajdan ayağınızı çekerseniz o zaman geri vitese geçmemiş oluyor...

  6. #16

    Üyelik tarihi
    Ağustos.2016
    Mesajlar
    21
    Teşekkür / Beğen
    Sorun hemen hemen hepsinde var clioların megane de de böyle geçmediğinde debriyaja tam basıp 1 e alıpta geriye alırsanız tek seferde geçer


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  7. #17

    Üyelik tarihi
    Aralık.2017
    Yaş
    31
    Mesajlar
    63
    Teşekkür / Beğen
    Evet arkadaşlar problem devam ediyor gibi. Yağ değişimi vites geçişlerini yumuşattı gibi ama geri vitesde yine arada geçmeme yapıyor. Eskiden 2 tık da geçen geri ites ilk tık da kalırken şimdi kalmıyor gibi ama yine geçmiyor. eskiden bir ses duymuyordum şimdi ayağımı debriyajdan çekince cızz ( dişli sürtme sesi olabilir ) duyuyorum. Bir çok kişi bunun her clio da olduğunu söylemiş. Peki bu düzeltilmesi gereken bir problem değil mi ? zamanla artmaz mı ? şanzıman bozulmaz mı ? hiç geçmemeye başlamaz mı ?
    Arada binince taksicilere soruyorum daha bitanesi evet buda geri vitese geçmiyor demedi

  8. #18
    bigbrother - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mayıs.2017
    Yaş
    38
    Mesajlar
    315
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı clio55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar problem devam ediyor gibi. Yağ değişimi vites geçişlerini yumuşattı gibi ama geri vitesde yine arada geçmeme yapıyor. Eskiden 2 tık da geçen geri ites ilk tık da kalırken şimdi kalmıyor gibi ama yine geçmiyor. eskiden bir ses duymuyordum şimdi ayağımı debriyajdan çekince cızz ( dişli sürtme sesi olabilir ) duyuyorum. Bir çok kişi bunun her clio da olduğunu söylemiş. Peki bu düzeltilmesi gereken bir problem değil mi ? zamanla artmaz mı ? şanzıman bozulmaz mı ? hiç geçmemeye başlamaz mı ?
    Arada binince taksicilere soruyorum daha bitanesi evet buda geri vitese geçmiyor demedi
    Taksiciler bunu bir sorun olarak görmez çünkü dediğimiz metotlar ile çözüm buluyorlar genellikle... bende ara sıra yapıyor yani genelde ilk denediğimde geçmez ancak hafif debriyajdan kavrama noktasına doğru ayağımı kaldırınca tak diye hemen oturuyor. Ses filan da yok...

  9. Teşekkür clio55 Mesaja Teşekkür Etti.
    Beğeni clio55 liked this post
  10. #19

    Üyelik tarihi
    Aralık.2017
    Yaş
    31
    Mesajlar
    63
    Teşekkür / Beğen
     
    Alıntı bigbrother Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taksiciler bunu bir sorun olarak görmez çünkü dediğimiz metotlar ile çözüm buluyorlar genellikle... bende ara sıra yapıyor yani genelde ilk denediğimde geçmez ancak hafif debriyajdan kavrama noktasına doğru ayağımı kaldırınca tak diye hemen oturuyor. Ses filan da yok...
    Anladım teşekkürler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •