Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Araba Bazen Tek Tıkta Çalışmıyor.

  1. #1
    salvador03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2017
    Yaş
    26
    Mesajlar
    231
    Teşekkür / Beğen

    Araba Bazen Tek Tıkta Çalışmıyor.

     
    Bazen Start tuşuna bastığımda 2.3. basışımda çalışıyor Debriyaja ve Starta aynı anda basın diye uyarı geliyor eskiden böyle bişey yoktu basar basmaz çalışıyordu starta sorunu yaşayan varmı

  2. #2
    quartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haziran.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    81
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı salvador03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazen Start tuşuna bastığımda 2.3. basışımda çalışıyor Debriyaja ve Starta aynı anda basın diye uyarı geliyor eskiden böyle bişey yoktu basar basmaz çalışıyordu starta sorunu yaşayan varmı
    Araba vitesteyken "debriyaj ve start" uyarısı veriyor boşa alınca fren+start ile başlıyor.

    Benimse normalde 1 sn. az olan marş sürem 2 defaya mahsus 1 - 1,5 saniye arası oldu. Benzer bir problem yaşayan var mı? Endişelenmeli miyim?

  3. #3
    mechanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Kasım.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    68
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı quartal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba vitesteyken "debriyaj ve start" uyarısı veriyor boşa alınca fren+start ile başlıyor.

    Benimse normalde 1 sn. az olan marş sürem 2 defaya mahsus 1 - 1,5 saniye arası oldu. Benzer bir problem yaşayan var mı? Endişelenmeli miyim?
    Havaların soğuduğunu düşündüğümüzde antifriz koyup koymamanız ile alakalı bir problem olabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca aracınız dizel ise yine kış şartlarından ötürü buji kızdırma süresi çok kısa da olsa artabilir.
    Konu mechanix tarafından (21.Aralık.2017 Saat 12:02 ) değiştirilmiştir.
    *2014 - Clio IV Touch+ 1.5 dCi EDC 90hp (2017-...)

    *2011 - Symbol 1.2 Authentique 75hp (2011-2017)

  4. #4
    quartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haziran.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    81
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı mechanix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Havaların soğuduğunu düşündüğümüzde antifriz koyup koymamanız ile alakalı bir problem olabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca aracınız dizel ise yine kış şartlarından ötürü buji kızdırma süresi çok kısa da olsa artabilir.
    Merhaba, aracım benzinli ancak bujilerin değişim süresi yaklaştı belki söylediğiniz gibi bu durum bujilerden kaynaklanıyor olabilir.

    Antifriz koymadım, yıllık bakımda servise konuyor diye hiç ellemedim hatta, Şubat'ta tekrar bakıma girecek o zaman kadar sıkıntı olmaz sanırım.

  5. #5
    mechanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Kasım.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    68
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı quartal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, aracım benzinli ancak bujilerin değişim süresi yaklaştı belki söylediğiniz gibi bu durum bujilerden kaynaklanıyor olabilir.

    Antifriz koymadım, yıllık bakımda servise konuyor diye hiç ellemedim hatta, Şubat'ta tekrar bakıma girecek o zaman kadar sıkıntı olmaz sanırım.
    Yıllık bakımda değilde, "kış bakımı" adı altında antifriz koyabilirler. Servisler malum... Bunu da kontrol ettirmek faydanıza olacaktır.
    *2014 - Clio IV Touch+ 1.5 dCi EDC 90hp (2017-...)

    *2011 - Symbol 1.2 Authentique 75hp (2011-2017)

  6. Teşekkür quartal Mesaja Teşekkür Etti.
    Beğeni quartal liked this post
  7. #6
    quartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haziran.2017
    Yaş
    29
    Mesajlar
    81
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı mechanix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllık bakımda değilde, "kış bakımı" adı altında antifriz koyabilirler. Servisler malum... Bunu da kontrol ettirmek faydanıza olacaktır.
    Bir de servisle görüşeyim belki söylediğiniz gibi önden antifriz filan eklerler.

  8. #7
    aserdar84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ocak.2016
    Yaş
    33
    Mesajlar
    9
    Teşekkür / Beğen
    Merhaba benim aracımda 1.2 benzinli aynı problem bendede vardı servise gittim ECU yazılımı tekrar attılar düzeldi 1 senedir problem yok.

  9. #8

    Üyelik tarihi
    Ocak.2018
    Yaş
    58
    Mesajlar
    9
    Teşekkür / Beğen
    Ben boştayken fren veya debriyaja basmadan çalıştırıyorum.

  10. #9
    ookan051 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aralık.2013
    Yaş
    31
    Mesajlar
    126
    Teşekkür / Beğen
    Aynen benim aracta bosa aldığımda starta basinca direk calisiyor debraj veya fren basin uyarisi yok ����

  11. #10

    Üyelik tarihi
    Aralık.2017
    Yaş
    31
    Mesajlar
    63
    Teşekkür / Beğen
     
    Alıntı ookan051 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen benim aracta bosa aldığımda starta basinca direk calisiyor debraj veya fren basin uyarisi yok ����
    Onun aracı otomatiktir belki otomatik araçlar ayağını frenden çekince gittiği için çalışmadan önce fren ister.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •