Coupe Tekleme Sorunu

billybay2603

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Şub 2018
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar Merhaba Forumda yeniyim.
Bir sıkıntımız var, abim de COUPE var 2000 Model . Araç iyi güzel fakat son 6 aydır zaman zaman seyir halindeyken araba tekliyor sanki ani fren yapmış gibi tekliyor ve bunu sanayide bir türlü yapamadılar sanırım Maf sensörü diye parça var bildiğim kadarıyla onu da değiştirdiler ama yine de olmuyor bunu nasıl düzelteceğiz?
 

Serkan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
909
Tepki puanı
1
Puanları
0
LPG sistemi ile çalışan araçlardaki gaz kesme sorunu kimi zaman sente ayarı vya da subap ayarından kaynaklanıyor olabilir. Bu ayarların periyodik olarak kontrol edilmesi gerekir. Zira kendiliğinden bozulmaya uğradıklarına çok sık rastlanır. Öte yandan LPG beyni sınırlı bir kullanım ömrüne sahiptir.
Beyin ne kadar çok kullanılırsa yıllar geçtikçe içerisindeki diyafram da aynı ölçüde sertleşecektir. Aynı zamanda diyaframın çatlaması sonucu da motora ihtiyaç duyduğu gazın düzenli bir şekilde gönderilmemesine şeklinde bir sorun söz konusu olabilir. Gaz düzenli gönderilmediği zaman da haliyle aracın gaz kesmesi sorunuyla karşı karşıya kalınacaktır.
Benzinli araçlarda gaz kesme sorunu kimi zaman gaz kelebeği adı verilen parçadan kaynaklanır. Gaz kelebeği, motora verilecek olan havanın ayarlanmasına yarayan bir parçadır. Gaz kelebeği aracı kullanan kişinin gaz pedalına basmasıyla orantılı olarak açılır ve motora gereken havayı verir.

Bu kelebekte meydana gelen bir kirlilik gaz kesme sorununa sebep olabilecektir. Bu noktada en etkili çözümlerden bir tanesi gaz kelebeği temizleme spreyleri ile parçayı temizlemek olacaktır. Öte yandan benzinli araçların enjektörlerinde herhangi bir sıkıntı olması da gaz kesme sorunu ile araç sahiplerini karşı karşıya bırakabilir. Şöyle ki, gaza basılır basılmaz motorda boğulma yaşanacak ve motorun boğulması aracın gaz yemesine engel olacaktır.
 
Üst