Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: MediaNAV Üzerinde Video Oynatma Hk.

  1. #1
    RebelPhoenix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ocak.2018
    Yaş
    29
    Mesajlar
    103
    Teşekkür / Beğen

    MediaNAV Üzerinde Video Oynatma Hk.

     
    Arkadaşlar forumda dikkat ediyorum,

    TT olan iki konu var. Bunlardan biri Geri görüş kamerası aktifleştirme, bir diğeri ise MediaNAV üzerinde video oynatma. Ben video oynatmayı hiç umursamıyordum. Malum direksiyondayız. Video ile ne işimiz var? Arka koltuk daki yolcu için desen; MediaNAV öyle bir açıyla monte edilmiş ki, yolcu uzun boylu ise görür, onada alçak olan tavan pek fazla müsade etmez. Hadi etti, dikiz aynası ne olacak. Hadi ön sağ koltuğu düşünsek, hanım uzun yola çıktımı başlıyor kös kös uyumaya

    Neyse ben yine bir kurcalayayım dedim ve Media NAV Evo 9.1.1 sürümünde video oynatmayı başardım. Youtube üzerinden indirdiğim 30mb bir klip videosunda donmalar, atlamalar, takılmalar. Sonra yabancı kaynakları biraz yokladım. Edindiğim ve test ederek topladıklarımı sizlerle paylaşmak istedim;

    Youtube üzerinden görüntüyü bu site aracılığıyla indirdim;
    Format olarak: Video/.avi
    More Settings kısmından ise: Video Quality kısmından: Maksimum Çözünürlüğü seçtim,

    https://www.onlinevideoconverter.com/video-converter

    Görüntüyü indirdikten sonra esas sorun MediaNAV 'ın istediği format, çözünürlük vs. vs. ayarları yapmak. Bunun içinse; "Format Factory" adında ücretsiz bir uygulamayı indirip bilgisayarıma yükledim.

    http://www.pcfreetime.com/formatfact...hp?language=en

    Sorunsuz bir video için önerilen ayarlar;

    VİDEO İÇİN:
    Çözünürlük: 800x480 veya 640x320 (Ben size 800x480'i öneriyorum)
    Bitrate: 1500Kbps
    FPS: 25 veya 30 (Ben size 25'i öneriyorum)

    VİDEODAKİ SES İÇİN:
    Bitrate: 128Kbps
    Ses Kanalı: 2
    Sample Rates: 44100Hz

    Desteklenen Video Formatları(Ben AVI üzerine testlerimi yaptım. 3,4dk'lık bir klip 35-40mb civarında idi.) ;
    H.264 (AVC), AVCHD, MKV, MPEG-1, MPEG-4 part 2 (ASP), DivX, XviD, WMV*, Theora*, Dirac*, MJPEG, MSVIDEO1, Flash/FLV, Matroska, ASF, ASX, AVI, PS, M2TS, TS, 3GPP, MOV, MPEG-4, OGM, NSV (NO AC3).


  2. Teşekkür Zozing, MUZOF, ozgurkuvars Mesaja Teşekkür Etti.
    Beğeni chetaq, Zozing liked this post
  3. #2
    er.tansel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ekim.2016
    Yaş
    36
    Mesajlar
    2.279
    Teşekkür / Beğen
    Paylaşımınız için teşekkürler


    Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  4. Teşekkür RebelPhoenix Mesaja Teşekkür Etti.
  5. #3
    vitalhaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şubat.2018
    Yaş
    45
    Mesajlar
    47
    Teşekkür / Beğen
    Tebrikler...

  6. Beğeni RebelPhoenix liked this post
  7. #4

    Üyelik tarihi
    Eylül.2017
    Yaş
    46
    Mesajlar
    87
    Teşekkür / Beğen
    faydalı bir çalışma teşekkür ederiz.

  8. Teşekkür RebelPhoenix Mesaja Teşekkür Etti.
  9. #5
    Sing_a_song - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Eylül.2016
    Yaş
    29
    Mesajlar
    58
    Teşekkür / Beğen
    2013 clio 4 icon,
    Medianav sürüm: 7.0.5.M.D. mediaskin kurulu,
    800x480'de kastı, 640x320'de kastı kasıcak gibi ama iyi gibi.

    Teşekkürler.

    4.0.3'teyken daha yüksek çözünürlükte hiç kasmıyordu ama 7.0.5.'e yükselttiğim andan beri kasıyor... 4.0.3'te de saat geri kaldığı için dönmek istemiyorum.

  10. #6
    Sing_a_song - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Eylül.2016
    Yaş
    29
    Mesajlar
    58
    Teşekkür / Beğen
    Mesaji yazdigimda 1 videoyu 2 flash bellekte de denemistim, ikisinde de kasmadan oynatiyordu. Ayni video yu ve 5-10 tane daha ayni formatta videoyu flasha atip arabaya taktim. ilk video da dahil hepsi yine kasiyor.
    Araca her biniste denedim, her seferinde ayni sekilde kasiyor. Videolardan biri eigerini etkiler mi ki ��

  11. #7
    RebelPhoenix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ocak.2018
    Yaş
    29
    Mesajlar
    103
    Teşekkür / Beğen
    Alıntı Sing_a_song Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesaji yazdigimda 1 videoyu 2 flash bellekte de denemistim, ikisinde de kasmadan oynatiyordu. Ayni video yu ve 5-10 tane daha ayni formatta videoyu flasha atip arabaya taktim. ilk video da dahil hepsi yine kasiyor.
    Araca her biniste denedim, her seferinde ayni sekilde kasiyor. Videolardan biri eigerini etkiler mi ki ��
    Kardeşim merhaba,
    Ben 9.1.1 üzerinde video oynatıyorum. Youtube'dan indirdiğim şekilde açmak istediğimde problem yaşıyordum. Yukarıda anlattığım şekilde videoları tekrar düzenledikten sonra herhangi bir sorun yaşamadım. Sen videoları anlattığım şekilde codecledin mi?

  12. #8
    Sing_a_song - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Eylül.2016
    Yaş
    29
    Mesajlar
    58
    Teşekkür / Beğen
     
    Alıntı RebelPhoenix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim merhaba,
    Ben 9.1.1 üzerinde video oynatıyorum. Youtube'dan indirdiğim şekilde açmak istediğimde problem yaşıyordum. Yukarıda anlattığım şekilde videoları tekrar düzenledikten sonra herhangi bir sorun yaşamadım. Sen videoları anlattığım şekilde codecledin mi?
    Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Videoları aynen söylediğiniz gibi oluşturdum. Hafta içi vakit bulamamıştım da bugün şöyle bir test yaptım, birkaç denemede de olumlu sonuç aldım;

    Şuan versiyonum 7.0.5 mediaskin gömülü olarak kullanıyorum (yani flash bellekten değil). (Forumdaki konudan yapmıştım). O onuda mediaskini medianav'a gömdüğümüz halde, flash belleğe de yüksek boyutlu birkaç dosya atıyorduk. Tam işlevini bilmiyorum ama içinde her hangi br şeyi kullanmıyorum ben.

    Flash bellekten dosyaların hepsini silip, sadece mp3 ve video klasörü oluşturdum.
    Hata mesajı veren 1 video vardı, onu da flash bellekten sildim.
    Bir de mediaskindeki tüm tema seçeneklerini (yaklaşık 10 tane) tek tek denedim. Kimisinde video daha akıcı, kimisinde playerdayken video klasörünü açmak için tıkladığında mediaskinin ana ekranına atıyor ve kimisinde de videoyu tam ekran yapmak için tıklayınca ana ekrana atıyordu.

    Yaklaşık yarım saat kontağı kapatıp açarak tekrar testler yaptım ve stal1 teması ve flash belleği yukarıdaki gibi kullanınca videoların takılmadığını garantiledim.

    Şimdi tekrar flash belleğe birden fazla video yükleyip yarın test edeceğim. (yine 640x320 olarak).

    Tekrar teşekkürler.


    Edit: Bugün videoları tekrar denedim, en son yaptığım formatı kaydetmemişim, birkaç kez daha deneme yaptım. (yanlışlıkla aviden değil de mp4'ten denemelerim olmuştu).

    640x320 yapınca üstten alttan birer cm siyah ekran vardı.

    İlk olumlu sonuç aldığım videoda böyle bir şey yoktu, sanırım youtubedan başka videodan görmüştüm. 640x320 değil de, 528x320 yapınca video tam ekrana oturuyor.

    Sonunda uygun formatı bulup, taslağı kaydettim.

    Konunuz çok yardımcı oldu, tekrar teşekkürler.
    Konu Sing_a_song tarafından (29.Nisan.2018 Saat 22:24 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •