02.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
19927918.jpg
[h=2]Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında bu akşam deplasmanda İtalya'nın Juventus ekibi ile karşılaşacak.[/h]
spacer.gif

Tek hedef 3 puanHEM evsahibi Juventus, hem de Galatasaray maça B Grubu’ndaki ilk galibiyet hedefiyle çıkacak. Bilindiği üzere Juventus gruptaki birinci maçında Kopenhag’la deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.Mancini ilk sınavındaDEVLER Ligi B Grubu birinci maçında Real Madrid’e 6-1 mağlup olan G.Saray, yeni teknik direktörü Roberto Mancini ile ilk sınavına çıkacak. Mancini açısından bu karşılaşmaya dair özel noktalardan biri ise, açılışı ülkesi İtalya’da yapacak olması...Juventus namağlupANTONIO Conte’nin öğrencileri, bu sezon şu ana kadar oynadığı İtalya Ligi ve İtalya Süper Kupası maçlarında hiç yenilgi almadı. Juventus, 6 lig maçından 5 galibiyet, 1 beraberlik çıkarırken, Süper Kupa finalinde de Lazio’yu 4-0’lık skorla geçip şampiyon oldu.STAT: Juventus ArenaSaat:21.45HAKEM: Viktor KassaiYayın: Smart Spor

Kaynak : Hürriyet Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Alex gideli tam 1 yıl oldu

21655347.jpg
[h=2]



Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan eski kaptan Alex de Souza, sarı lacivertli takımdan ayrılışının 1. yıl dönümünde Instagram'dan hüzünlü bir mesaj yayınladı....
[/h]
spacer.gif

Geçtiğimiz yıl bugün(1 Ekim 2012) Fenerbahçe ile sözleşmesini fesheden Brezilyalı yıldız, arkasını dönük bir şekilde giderken çekilmiş Fenerbahçe formalı resminin altına "1 Yıl! Türkiye çok özledim!" yazdı...İŞTE ALEX'İN O MESAJI
21655338.jpg


Kaynak : Hürriyet Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yabancı serbest bırakılmalı

21659679.jpg
[h=2]



Sarı lacivertli kulübün başkan vekili Abdullah Kiğılı’dan şaşırtan yorum.
[/h]
spacer.gif

F.Bahçe Yönetimi’nin aksine, futbolda dünya markası olabilmek için yabancı sınırlamasının kalkması gerektiğini söyleyen Kiğılı, Fenerium’un marka değerinin ise 315 milyon TL’ye çıktığını açıkladı.

F.BAHÇE Yönetimi, sezon başından beri yabancı kontenjanının 6+0+4’le sınırlandırılmasını savunurken, Başkan Vekili Abdullah Kiğılı’dan şaşırtan bir görüş geldi. CNBC-e televizyonunda Finans Cafe programına konuk olan deneyimli yönetici, yabancı sayısına serbestlik istedi. Kiğılı, “Futbolda dünya markası olabilmek için takımlardaki yabancı sınırlamasının kalkması gerek” dedi. Fenerium satışları ve son durumu hakkında da bilgi veren sarı lacivertli yönetici şunları söyledi:
FORMADAN 5 MİLYON DOLAR GELECEK“BU yıl forma satışlarındaki artış hızlı oldu. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 artış yaşanıyor. Fenerium’un marka değeri 315 milyon TL. Bu yıl ciroda 100 milyon liraya ulaşacağız. Formalarımızı üreten Adidas şirketi ile sözleşmemiz sezon sonunda bitecek. Gelecek sene başka bir marka da olabilir. Bunun görüşmelerine başladık, 15 güne kadar kiminle yola çıkacağımıza karar vereceğiz. 2 milyon dolarlık sözleşmenin tutarının asgari yüzde 100 artmasını bekliyoruz. Rakam, 5 milyon dolarlara kadar gidecek.” CAS’IN GEREKÇELİ KARARI GELMEDİYENİ forma tasarımlarının kamuoyunda tartışılmasını da yorumlayan Kiğılı, bu algının yanlış olduğunu, satışlarındaki artışın bu durumu gösterdiğini ifade etti. Ayrıca Şükrü Saracoğlu Stadı’nın isminin değişmesiyle ilgili kararın Genel Kurul tarafından verilebileceğini belirten Kiğılı, “Bence ismi değiştirmeye gerek yok” derken, CAS’ın Avrupğa’dan men ile ilgili gerekçeli kararının ise henüz kendi ellerine ulaşmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak : Hürriyet Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Mancini’den 4 hamle

21659442.jpg
[h=2]



G.Saray’ın yeni hocasından, henüz 2 gündür tanıdığı takıma kritik müdahaleler...
[/h]
spacer.gif

İtalyan hoca, bütün kadroyu götürdüğü Juventus deplasmanında savunmanın liderliğini Dany’den alıp, Chedjou’ya verecek. Terim’in çift forvetli sistemi yerine tek forvetli düzene geçecek. Eboue’yi tribünden indirip sağbekteki yerine monte edecek. Fatih Terim’in görevden alınmasının ardından ilk sınavını ülkesi İtalya’da verecek olan Roberto Mancini’den Galatasaray takımına ilk dokunuşlar... Juventus karşısına Galatasaray takımına yaptırdığı 2 taktik idmanı ile çkacak İtalyan teknik adam 48 saat içinde şu önemli değişiklikleri yaptı:1- Defansta Dany’nin yerine Chedjou

Mancini, Galatasaray takımı ile çok fazla çalışma ve oyuncularını tam anlamıyla tanıma olanağı bulamasa da defansa müdahale kararı aldı. İtalyan teknik adamın savunmadaki lideri, Fatih Terim döneminde unutulan Chedjou olacak. Mancini’nin ligde de bankosu Dany değil, 6.3 milyon Euro verilen Kamerunlu stoper olacak.
2- Juventus’a karşı tek forvet

Galatasaray’ın başına dev maçtan sadece 48 saat önce geçmesine karşın, İtalyan devinden çekinmeyip, tribünde oturmak yerine cesurca kulübede yer almak isteyen Mancini Terim’in ‘çift forvetli’ düzeninden vazgeçecek.
Juventus’a karşı orta sahada daha güçlü ve kontrollü olmak adına bu bölgede 5 kişiyle oynamayı planlayan Mancini, Sneijder’i 10 numara pozisyonunda kullanacak. Tek forvet olarak sahaya çıkacak ismin büyük olasılıkla Drogba olması, Burak’ın yedek soyunması bekleniyor.
3- Sağ bekteki tercih Eboue

Son iki haftada sahaya çıkan Galatasaray ilk 11’ine Mancini’den bir başka hamlede sağ bek mevkiinde yaşanacak. Fatih Terim ve ardından Hasan Şaş ile Ümit Davala’nın Beşiktaş derbisi ve Rizespor maçlarında tribüne yolladığı Eboue de bugün Juventus karşısında sağ bek olarak takıma yerleşecek.
4- Tam kadroyla deplasmana

Mancini’nin ezber bozan başka bir kararı ise alışılmışın dışında oldu. Her zaman 19-20 kişik kadro ile deplasmanlara hareket eden ve bazı oyuncuların kadro dışında kaldığı sistem Juventus maçı için rafa kalktı. Takımı tanımak ve bütünlüğe verdiği önemi göstermek isteyen Mancini, Galatasaray takımındaki bütün oyuncuları Juventus maçı kadrosuna alıp İtalya’ya getirdi.

Kaynak : Hürriyet Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Eleman'ın rövanşı 'Ünal Efendi'

21659569.jpg
[h=2]Aysal ve Terim ile ilgili ortaya atılan iddia uzun süre konuşulacak cinsten...[/h]
spacer.gif

Telegol programı yorumcusu Erman Toroğlu, Terim ve teknik ekibinin son 1.5 aydır Florya’da, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’dan “Ünal efendi” diye bahsettiğini söyledi.GALATASARAY Kulübü’nde Fatih Terim gönderildi, yerine Roberto Mancini teknik direktörlük görevine getirildi. Yaşanan bu olay sonrası, İtalyan hoca sarı kırmızılı ekibin başına geçti ancak, Terim hakkındaki polemik ve iddialar daha uzun süre gündemden düşmeyeceğe benziyor. Fatih Terim’in ayrılığı ile ilgili çarpıcı bir iddia da, önceki gece TV 8 kanalında yayınlanan Telegol programında ortaya atıldı. Sarı kırmızılı takımdaki teknik direktör değişikliği üzerine konuşulurken, Erman Toroğlu uzun süre konuşulacak bir olayı açıkladı.SOYDAN: “GALATASARAY’A YAKIŞMADI”

TELEGOL programı yorumcularından Selim Soydan, Galatasaray yönetimi ve başkan Ünal Aysal’ın teknik direktör Fatih Terim’i görevden alırken sergilediği tavır ve davranışların kendilerine yakışmadığını dile getirdi. Soydan, “Fatih Terim gibi Galatasaray’da büyük başarılara imza atan bir teknik adamın böyle gönderilmesi hiç olmadı” diye konuştu.
Bunun üzerine söze giren Erman Toroğlu ise, gündem yaratan sözlere imza attı. Toroğlu, “Madem ki böyle düşünüyorsunuz. O zaman bu konuyla ilgili önemli bir noktaya değinme zamanım geldi” ifadelerini kullandı.
TOROĞLU: “HER KONUŞMADA AYNI LAKAP”

SÖZLERİNE devam eden Toroğlu, konuşmasının devamında, “Fatih Terim ve teknik ekibi, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’la ilgili yaptıkları her konuşmada, kendisi hakkında aynı lakabı kullanıp, ‘Ünal efendi’ diye bahsediyordu. Bu son 1.5 aydır böyleydi” şeklinde konuştu. Programda konuşmalar, ‘Ünal efendi’ lakabının üzerine yoğunlaştı. O noktada da söz alan Erman Toroğlu, “Herhalde Aysal’ın, Terim hakkındaki ‘Eleman’ sözünden sonra, karşılık olarak ‘Ünal efendi’ lakabı ortaya çıkmıştır” dedi.

Kaynak : Hürriyet Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Sefa tutuklandı Alen serbest

21663367.jpg
[h=2]






Sarı lacivertlilerin GFB grubundan Sefa Kalya tutuklanırken, Beşiktaş tribün eski lideri Alen Markaryan bırakıldı.
[/h]
spacer.gif

TARAFTAR gruplarına yönelik operasyonda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 26 kişiden 3’ü tutuklandı, 23’ü ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. Nöbetçi hakimlik, aralarında Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Sefa Kalya, Cem Gölbaşı ve Erdinç Tuncer’in de bulunduğu 3 kişinin ‘suç örgütü kurmak-yönetmek’, ‘kasten yaralama’ ve ‘adam öldürmeye azmettirme’den tutuklanmasına karar verdi. Beşiktaş eski tribün lideri Alen Markaryan ile birlikte 23 kişinin ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmedildi.

Kaynak : Hürriyet Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bile bile skandal

21654422.jpg
[h=2]Türk sporundaki skandalların ardı arkası kesilmiyor. Yeni sakıncalı durum güreşte ortaya çıktı.[/h]
spacer.gif

Türk sporundaki skandalların ardı arkası kesilmiyor. Halter ve atletizmin ardından güreşte de bir sakıncalı durum daha ortaya çıktı. 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'na, Doping Merkezi raporuna göre yasaklı madde kullandığı tespit edilen milli güreşçi M.Ö. götürüldü. Bir başka iddia da ise bu durumdan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün haberdar olduğu ifade edildi. Doğan Haber Ajansı (DHA), Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin o dönem başkanlığını yapan Prof.Dr. M. Aytekin Temizer imzası ile 26.03.2004 tarihinde yazdığı raporu ele geçirdi. Raporda yapılan incelemeler sonunda Türkiye Büyükler Grekoromen Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı sırasında milli güreşçi M.Ö'den numune alındığı ve sonuçta yasaklı madde ''Metholone''nin çıktığı belirtildi. Durumu resmi yazı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü özel kaleme ileten Temizer, yapılan inceleme sonucunda 7 sporcunun 6'sında doping içeren madde çıkmadığı ve birinde ise çıktığını bildirdi.

RESMİ YAZIYA RAĞMEN
Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin söz konusu raporuna rağmen hakkında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Güreş Federasyonu tarafından hiçbir işlem yapılmayan M.Ö, 2004 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan olimpiyatlara götürüldü ve 96 kiloda 3. olarak Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı. O dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürü olan Mehmet Atalay ve Güreş Federasyonu Başkanı olan Racai Ustaoğlu'nun konudan haberi olup olmadığı, raporun kimler tarafından ''hasır altı'' edildiği ortaya çıkmadı.

ZAMANIN SPORCUSU ŞİMDİ GSGM'DE YÖNETİCİ KADROSUNDA
Ancak, gerçek olan Türkiye Doping Merkezi tarafından 31.05.2004 tarihinde ''Kişiye Özel'' ve ''Gizli'' ibareleriyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü özel kalemine 2133 no’lu evrakın teslim edildiği ve hiçbir işlemin gerçekleşmediği. Bu konu ile ilgili muhalefetin de meclise bir önerge vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Öte yandan rapora göre ''doping'' aldığı tespit edilen M.Ö'nün, 2010 yılında dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül tarafından Olimpik Sporlar Yüksek Performans Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne atandığı da ortaya çıktı. Söz konusu kişi, kurumdaki hala görevini sürdürüyor.

İŞTE O BELGELER

21654425.jpg



21654449.jpg


Kaynak : Hürriyet Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ümit Davala'dan Anlamlı Veda

Galatasaray yardımcı antrenörlerinden Ümit Davala, sosyal medya'dan sarı-kırmızılı taraftarlara veda etti.

umit-davala-dan-anlamli-veda-5130421_2054_o.jpg



Galatasaray Yönetimi'nin Fatih Terim'in yerine takımın başına İtalyan teknik direktör Roberto Mancini'yi getirmesinin ardından Terim'in yardımcıları da görevinden ayrıldı.'' G.saray'DA AYAĞIM KIRILDI AMA KALBİM ASLA KIRILMAYACAK''Yardımcı antrenörlerden Ümit Davala sosyal paylaşım sitesinden ayrıldığının mesajını verdi. Davala'nın Twitter hesabından verdiği mesajda,"Galatasaray'da ayağım ve elim kırıldı ama kalbim asla kırılmayacak Galatasaray sevgisine...Hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı.

umit-davala-dan-anlamli-veda-5130421_b.jpg


Kaynak : Son Dakika Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Galatasaray Uçakta Tehlike Atlattı

Juventus maçı için İtalya'nın Torino şehrine giden Galatasaray kafilesini taşıyan uçak, İstanbul'dan kalkış yapacağı sırada sorun yaşadı.

UEFA
Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın Juventus ile karşılaşacak Galatasaray, maç için İtalya'nın Torino şehrine geldi. Torino'ya rötarlı bir şekilde gelen sarı - kırmızılılarda kafileyi taşıyan uçağın, İstanbul'dan kalkış yapacağı sırada küçük bir sorun yaşadığı, gecikmenin ise bundan kaynaklandığı bildirildi.
FUTBOLCULAR DA KORKTUUçağın, kalkış için hızlandığı sırada tekrar yavaşladığı, ardından havalanmayı tekrar denediği belirtilirken, bu durumun futbolcular arasında tedirginliğe yol açtığı ifade edildi. Yeni teknik direktör
Roberto Mancini ile Torino'ya gelen kafile, kendilerini bekleyen otobüslere binerek, konaklayacakları otele hareket etti.BASIN TOPLANTISI YARINTeknik direktör Mancini, karşılaşmanın oynanacağı Juventus Stadı'nda saat 18.30'da basın toplantısı düzenleyecek. Sarı - kırmızılılar, bu maçın son hazırlığını ise yine bu statta saat 19.00'da yapacağı antrenmanla tamamlayacak.



galatasaray-yeni-teknik-direktoruyle-italya-y-5128177_o.jpg


Kaynak : Son Dakika Haber
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Tugay Kerimoğlu, Tff'ye İstifasını Sundu

Galatasaray'da teknik direktör yardımcılığını üstlenecek olan Tugay Kerimoğlu, U20 Milli Takım Koordinatörlüğü görevinden istifa etti.

Fatih Terim ile yollarını ayırdıktan sonra Mancini ile anlaşan Galatasaray yönetimi, ünlü teknik adama yardımcılık görevi için Galatasaray'ın eski futbolcusu Tugay Kerimoğlu'nu önermişti. Mancini'nin de onayını alan Tugay Kerimoğlu, bugün Tff'ye istifasını sundu.

MİLLİ TAKIM'I BIRAKTIGalatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin yardımcılığını üstlenecek olan Tugay Kerimoğlu, bu sabah Türkiye Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasına giderek U20 Milli Takım Koordinatörlüğü görevinden istifa etti.32 BİN KİŞİYLE UĞURLANMIŞTI1987-1999 yılları arasında Galatasaray'da koşturan, ardından Glasgow Rangers'in yolunu tutan Kerimoğlu; 2001-2009 yılları arasında da Blackburn Rovers'ın başarısı için ter dökmüştü. Şölen GİBİ VEDA EDİLDİProfesyonel futbol hayatına 8 yıl oynadığı Blackburn'de nokta koyan Tugay Kerimoğlu, oynadığı son maçta 32 bin kişi önünde sevgi gösterileriyle uğurlandı. Kulüp yönetimi tarafından stattaki seyircilere, kağıttan Tugay maskeleri dağıtılmış ve Türk bayraklarıyla Şölen havasında bir veda yapılmıştı.HAGİ'YE YARDIMCILIK YAPTI20 Yaş Altı Milli Takımı Koordinatörü Tugay Kerimoğlu, 2010 yılında Galatasaray Spor Kulübü'nde teknik direktör Hagi'nin yardımcılık görevini üstlenmişti.


tugay-kerimoglu-tff-ye-istifasini-sundu-5129924_409_o.jpg


Kaynak : Son Dakika Haber
 
Üst