08.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşiktaş için Olimpiyat bitti


21740313.jpg
[h=2]G.Saray derbisinde çıkan olaylar ipleri kopardı, sonu hazırladı.[/h]

Yarıda kalan maç sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ihale sürecini birkaç güne kadar başlatacak. İkitelli’de yenileme çalışmaları yapılacak ve Kartal buradan da uçmak zorunda kalacak.

VE Beşiktaş, Olimpiyat Stadı’na veda ediyor... Emektar mabedi İnönü Stadı’nın yıkılmasının ardından İkitelli’yi mesken edinen siyah beyazlılar maçlarını bundan böyle Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynayacak.
Gelin, Beşiktaş’ı bu kararı almaya iten nedenlere hep birlikte göz atalım...

TARİH: 9 MAYIS 2013

İSTANBUL Valiliği, TFF’ye bir yazı gönderir. ‘Spor Alanı Sertifikası’ isimli bu belgeyi Vali Yardımcısı Aziz Mercan imzalanmıştır. TFF bu belge üzerine Beşiktaş’a Olimpiyat Stadı’nda oynama izni verir. Daha sonra Beşiktaş, Kasımpaşa yönetimi ile bir anlaşma imzalar. Ancak anlaşmadaki, “Siyasi içerikli küfür edilmesi halinde bu anlaşma geçerliliğini yitirir” maddesi yüzünden yönetim, TMOK’a ait Olimpiyat Stadı için 50 bin TL öder...

TARİH: 18 AĞUSTOS 2013

BEŞİKTAŞ-Trabzon maçı sonrası stada usulsüz seyirci girişi için GSGM, TFF ve İl Güvenlik Kurulu’na rapor gönderir. Kurul da bu zaafiyetlerin giderilmesine karar verir.
TFF eksiklik bulunmadığını, 25 Mayıs 2005’teki Liverpool-Milan, 14 Eylül’deki Türkiye-Gana ve 29 Ağustos’taki Beşiktaş-Tromsö maçlarını hatırlatarak, stadın UEFA kriterlerinde olduğunu belirtir.
Yazışmalar devam ederken Beşiktaş-G.Saray derbisinde olaylar patlar. Stadyuma biletsiz seyirci girer, taraftarlar sahaya iner ve maç yarıda kalır...

TARİH: 4 EKİM 2013

İSTANBUL Vali Yardımcısı Aziz Mercan, stadyumda 6 Ağustos’ta denetim yapıldığını ve bazı eksikliklerin bulunduğunu bildirir. Spor Bakanlığı harekete geçer. Geçtiğimiz yıl açıklanan ama Beşiktaş’ın Olimpiyat Stadı’nda oynayacağı için askıya alınan ihale sürecini başlatır. Stat bakıma alınacak, üstü kapatılacak ve güvenlik için kapılar yeniden elden geçirilecek. Bu yenileme çalışmaları için 60 milyon dolarlık ihale birkaç güne kadar açılacak. Peki Beşiktaş maçlarını nerede oynayacak? Büyük olasılıkla Tayyip Erdoğan Stadı’nda...

KASIMPAŞA STADI’NA GİDİŞ 3 KASIM'DA

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Fikret Orman, Olimpiyat’tan ayrılığın yakın olduğunu kabul ediyor. Orman, Rize maçının Olimpiyat’ta oynanacağını ama ondan sonraki maçlar için Kasımpaşa’ya döneceklerini belirtiyor. Gerekçe olarak da siyah beyazlı seyircilerin, kış etkisiyle İkitelli’ye ulaşmasının güçlüğünü gösteriyor.


Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Beşiktaş-G.Saray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle Beşiktaş, evinde 4 maçı seyircisiz oynama cezası almıştı.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacak olan yenileme çalışmaları için 60 milyon dolarlık ihale birkaç güne kadar açılacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Ofsaytı ne zaman öğreneceksin? Sana mı soracağım!


21740270.jpg
[h=2]Akhisar maçı sonrası Sneijder ile Burak soyunma odasında tartıştı...[/h]


Takım arkadaşının eleştirisine bozulan Burak, imalı bir karşılık verdi: “Bana göre hiç oynamamaktan iyidir.” Bu sözler, Sneijder’i iyice çileden çıkardı.LİGDE namağlup tek takım unvanını 2-1’lik Akhisar yenilgisi ile kaybeden Galatasaray’da 90 dakika sonrasında sinirler gergindi.
Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz arasında Manisa’da ‘ofsayt’ tartışması yaşandı.
Sahada Drogba ile 2 dakika boyunca pas tartışması yapan Sneijder, maç bitince de içeride Burak ile daha hararetli bir olay yaşadı.
Galatasaray’ın sahadaki en önemli gol silahı Burak Yılmaz, Akhisar Belediye maçının ilk 16 dakikasında 4 kez ofsayta düşerken, 90 dakika toplamında ise 5 kez ofsaytta kalınca sarı kırmızılıların önemli atakları kesilmişti.


‘DİKKATLİ OLMALIYDIN’


İşte Burak’ın bu durumu, karşılaşma sonrası Wesley Sneijder’in gündemindeydi.
Son haftalarda formsuz olan takım arkadaşını eleştiren Hollandalı yıldız, Burak Yılmaz’a, “Ofsayta düşmemeyi ne zaman öğreneceksin” diye çıkıştı.
Beklemediği bu tepkiye Burak’ın verdiği yanıt, “Sana mı soracağım” şeklinde oldu.
Tartışmanın devamında Sneijder bu kez, “Sürekli ofsaytta kalınır mı? Biraz dikkatli olmalıydın. Birçok atağımız kesildi” ifadelerini kullandı.


KIZDI VE ÜSTÜNE YÜRÜDÜ


Burak da bu kez daha sert bir yanıtla, “Hiç oynamamaktan iyidir bana göre. Takım için en azından bir şeyler yapmaya çalışıyorum” dedi.
Bu sözlerdeki ima, Sneijider’in iyice sinirlenmesine neden oldu. Wesley Sneijder, Burak’a doğru sinirle yürümeye kalkınca soyunma odasındaki diğer futbolcular araya girdi. Emre Çolak, Sabri ve Drogba, Hollandalı futbolcuyu tuttu ve olayın büyümeden kapatılması sağlandı.
Sneijder, hatırlanacağı gibi iki hafta önce de antrenman sırasında Eboue ile tatrtışmıştı
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Trabzonspor Başkanı'nı tebrik ediyorum


21740362.jpg
[h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kadıköy’deki olayları değerlendirdi.[/h]

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası yaşananların çirkin olduğunu belirten Erdoğan, “Trabzonspor Başkanı’nın olaylar karşısındaki tavrını takdir ve tebrik ediyorum. Soğukkanlılıkla oradan ayrılması çok önemliydi” dedi.ŞAMPİYONLUK yarışında büyük önem taşıyan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı golsüz bitti ama karşılaşma sonundaki olaylar, sahadaki mücadeleden daha çok konuşuldu...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin ardından yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu...
Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Fenerbahçe-Trabzonspor maçından sonra çıkan olayları da değerlendirdi.


‘ONLAR ORADA MİSAFİRDİ’


BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, televizyondan izlediği kadarıyla gördüğü görüntülerde Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na karşı takınılan tavrı yanlış bulduğunu söyledi ve şöyle devam etti:
- Berabere neticelenmiş bir maç. Burada kalkıp da misafir takıma karşı ev sahibi takımın seyircilerinin, taraftarlarının şişelerle taşlarla saldırıda bulunması, sayın başkanına karşı böyle bir tavır takınılmasını çok, çok çirkin buluyorum. Bu durum sporumuza yakışmıyor.


‘F.BAHÇELİ, TRABZON’A GİDİNCE NE OLACAK?’


BU tür şeylerden süratle kaçınmamız lazım. İşte bunlar birbirine karşı olumsuz gelişmeleri tetikliyor. Ondan sonra da “İşte Fenerbahçe seyircisi Trabzon deplasmanına gidince acaba ne olur?” sorusunu sormaya başlıyorsunuz.
- Ortadaki tablodaki bu tür olumsuzluklar, diğer olumsuzlukları da tetikliyor. Tüm bunlara rağmen Trabzonspor Başkanı’nın olaylar karşısındaki tavrını takdir ediyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Soğukkanlılıkla oradan ayrılması çok önemliydi.”
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Kapı bilmecesi


21740721.jpg
[h=2]Maç öncesi güvenlik toplantısında alınan kararlar hakkında farklı açıklamalar geldi.[/h]

FENERBAHÇE: “İstediğimiz yerden girer, istediğimiz yerden çıkarız’ zihniyetindeler. Nereden çıkacaklarına dair taahhütname imzaladılar.”

TRABZONSPOR: “Toplantıya giden arkadaşlarımız stada nereden girip çıkacağımız konusunda bir taahütname imzalamadı. Uyarsalar, dinlerdik.”

EMNiYET: “Trabzon’u temsil eden yöneticiye, ‘Hacıosmanoğlu stadı, E-5’e çıkan kapıdan terk etsin’ dedik. Ancak kulak asmadı.”

TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, stadı terk ederken F.Bahçeli taraftarların arasında kalmasına yol açan güvenlik zaafiyeti hakkında tartışmalar sürüyor. Bu konuda gözler, maç sabahı yapılan eşgüdüm toplantısına çevrildi. Güvenlik önlemlerinin konuşulduğu toplantı ile ilgili farklı cephelerin açıklamaları ise, kafaları daha da karıştırdı. Gelin bu açıklamalara bakalım:

E-5 YERİNE KADIKÖY’E ÇIKTI

EMNİYET: “Trabzonspor’u temsil eden yönetici Serkan Ünver’e şu uyarılar yapıldı: 1) Trabzon yöneticileri, takım otobüsü ile stada giriş yapmalı. 2) Maçtan sonra Hacıosmanoğlu ve yöneticiler, F.Bahçe taraftarıyla diyaloğa girebilecek noktalarda açıklama yapmamalı. 3) ‘Hacıosmanoğlu, stadı E-5’e çıkan kapıdan terk etsin.’ (Ama Kadıköy’ün içine çıkan kapı kullanıldı.)

BASIN AÇIKLAMASININ YERİ YANLIŞTI

F.BAHÇE: “Biz istediğimiz yerden girer, istediğimiz yerden çıkarız’ zihniyetindeler. Nereden çıkacaklarına dair taahhütname imzaladılar. Ancak emniyet güçlerinin ısrarlı ikazlarına uymayarak, taraftarın yoğun olduğu bölümden çıkış yapılmış ve güvenlik açısından çok hassas olan bölgede basın açıklaması yapılarak F.Bahçe taraftarı ve olaylar provoke edilmeye çalışılmıştır.”

‘NE İMZA ATTIK, NE DE UYARILDIK’

TRABZONSPOR: “Eşgüdüm toplantısına iki arkadaşımız Serkan Ünver ve Adem Kuduman katıldılar. Trabzonspor Yönetimi’nin nereden girip nereden çıkacağı konusunda herhangi bir protokol imzalamadılar.
Devlet bana maçta koruma verdi. O korumayla birlikte garaja gittim. Öyle bir şey olsaydı koruma bana ‘Dışarıda olay var çıkma’ derdi çıkmazdım.”

Bu da bayrak tartışması

TRABZONSPOR Yönetimi, bayraklarının Şükrü Saracoğlu Stadı’na tek iple asılmasına tepki gösterdi. Genel Sekreter Köksal Güney, “Bayrak bir takımın en önemli simgelerinden biridir. Bayrağa yapılan saygısızlık kulübe yapılan saygısızlıktır. Ben bunun bilinçsiz bir şekilde asıldığını sanmıyorum. Bizi kıışkırtmak için yapıldı” dedi.

Yabancılar için SORUN YOK!

Yerli futbolcular sahada kapışırken, onlar maç sonu hep birlikte eğlendi.

FENERBAHÇE ve Trabzon’un yerli futbolcuları saha içinde birbirine girerken, yabancılar maç sonu birlikte eğlenmeye gitti. Sarı lacivertli takımdan Meireles’in, Chelsea’den arkadaşları bordo mavili Bosingwa ve Malouda ile buluşmasına G.Saraylı Drogba da katıldı. Türkiye’de ezeli rakiplerde oynayan dört eski Chelseali yıldız, iki farklı mekanda sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi. “Rakiplerin eğlence zirvesini”, Didier Drogba da Instagram’daki hesabından takipçileri ile paylaştı.

ONUR’DAN VOLKAN’A GÖNDERME
Ağzı ile çakı açanlar tahrik etmiyor mu?

Bordo mavili file bekçisi, “Benim armamı öpmem mi tribünleri tahrik ediyor?” sorusunu sordu.

TRABZONSPOR Kaptanı Onur Kıvrak, maç sonunda Fenerbahçeli Selçuk Şahin ile saha içinde yaşadığı gerginliği yorumlarken, meslektaşı Volkan Demirel’in davranışını hatırlattı.
Bordo mavili kaleci, Selçuk’un “Maç bittikten sonra Onur kardeş, tribünlere dönüp bir kaç hareket yaptı, ben de bunu görüp yanına gittim. Kendisine böyle bir şeye gerek yok. Ortamı geriyorsun dedim” şeklindeki açıklamalarına aynı sertlikte yanıt verdi.
Kimseyi tahrik etmedim
Kendisinin kimseyi tahrik etmediğini ifade eden Onur Kıvrak, “Çakıyı saha içinde ağzı ile açanlar tribünleri tahrik etmiyor da takımının armasını öpen ben mi tribünleri tahrik ediyorum” dedi.

İyi bir tatili hak ettiniz

F.Bahçe maçının ardından oyuncularını kutlayan Akçay, takıma 3 gün izin verdi.

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Fenerbahçe deplasmanında 1 puan alan futbolcularını tebrik edip takımına 3 gün izin verirken, “İnandığımız doğruların peşinden koşmaya devam edeceğiz” dedi.
Maçın ardından soyunma odasında oyuncularını tek tek tebrik eden bordo mavili teknik adam, “İyi bir tatili hak ettiniz. Üç gün sonra sizi daha hazır ve formda görmek istiyorum” diye konuştu.
Öte yandan futbolcularına milli maç arasında izin veren Akçay ise, 3 gün boyunca tesislerde Legia Varşova ve Sivasspor’u analiz edecek. Yunus Emre SEL/DHA

Örnek Zokora

F.BAHÇE maçında topu ayağına aldığında ıslıklanan Didier Zokora’ya, takım arkadaşlarından destek geldi. Zokora’yı kutlayan Mustafa Akçay ise “Sen takımımızın en önemli parçalarından birisin. Tüm protestolara rağmen gösterdiğin performansla herkese örnek oldun” diye konuştu.

‘F.Bahçe’yi silin demedim’

TRABZONSPOR 2. Başkanı Sebahattin Çakıroğlu, “F.Bahçe Türk futbolundan silinmeli” açıklamasını düzelterek, “Bu sözler, o an saldırıya uğramamız nedeniyle düşüncemin yanlış ifadesidir. Sözüm ‘F.Bahçe’yi bu duruma düşürenler Türk sporundan silinmelidir’ şeklindeydi” dedi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Fenerbahçe'den Hacıosmanoğlu'na tepki


21725783.jpg
[h=2]Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na tepki gösterdi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan müsabakasının bitiminde meydana gelen olaylar ve bazı medya kuruluşlarının olayları kamuoyuna yansıtmalarındaki tavırları nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu doğduğu belirtildi.[/h]

Kulüp açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kamuoyunun öncelikle bilmesi gereken husus, bu müsabakada misafir takım başkan, yönetim kurulu ve takımın stada giriş, çıkış usul ve esasları ile basın toplantılarına ilişkin esaslar, müsabaka sabahı saat 10.00'da yapılan güvenlik eşgüdüm toplantısı tahtında belirlenmiş ve Emniyet Müdürlüğümüz tarafından taraflara tebliğ edilerek tutanak altına alınmıştır.


Alınan bu güvenlik önlem ve tedbirleri müsabakanın hitamında misafir takımın başkan ve yönetimine ısrarla ve defalarca iletilmiş ve stadın hangi esas ve usullerle terk edileceği kendilerine ihtar edilmiştir."

"Fenerbahçe taraftarı ve olaylar açıkça provoke edilmeye çalışılmıştır"

Fenerbahçe Kulübü, Hacıosmanoğlu'nun maç sonrası tavırlarının sarı-lacivertli taraftarları provoke amaçlı olduğunu savundu.

Açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi: "Bununla birlikte, 'Biz istediğimiz yerden girer, istediğimiz yerden çıkarız' zihniyetiyle emniyet güçlerinin ısrarlı ikazlarına uymayarak, özellikle taraftarın yoğun olduğu bölümden çıkış yapılmış ve güvenlik açısından çok hassas olan bölgede basın açıklaması yapılarak Fenerbahçe taraftarı ve olaylar açıkça provoke edilmeye çalışılmıştır.

Son zamanlarda oynanan oyunun bir parçası olarak Fenerbahçe taraftarına şirin gözükmek adına taraftarla hiçbir sorunu olmadığını söyleyen bu nezih kişi, basın toplantısı esnasında Fenerbahçe taraftarına küfür ve hakaret ederek görevini ve misyonunu başarıyla tamamlamıştır."

"Bu zihniyeti muhatap alacağımız yegane yer adli mercilerdir"

Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında, "Türk futbolunu geren ve görevini yapan emniyet mensuplarını ve kararlarını dahi provoke etmek suretiyle Türk futbolunu uçuruma sürükleyen bu zihniyeti muhatap alacağımız yegane yer adli mercilerdir" denildi.

Kulüpten yapılan açıklama şu ifadelerle son buldu: "Beklentimiz, söz konusu olaylarda ihmali ya da provokatif eylemlerde bulunan kişi ve kişilerin, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu temsilcilerinin tanzim edeceği tutanaklarla kamuoyu önünde açıkça sergileneceğidir.

Rakip taraftarları, rakip yöneticileri ve kulüp başkanlarına tehdit ve hakaret içeren beyanlarda bulunmaktan kaçınmayan, gördüğü güvenlik kamerasına dahi demeç vererek Türk futbolunu geren ve görevini yapan emniyet mensuplarını ve kararlarını dahi provoke etmek suretiyle Türk futbolunu uçuruma sürükleyen bu zihniyeti muhatap alacağımız yegane yer adli mercilerdir.

Bununla birlikte taraftarlarımızdan beklentimiz, Trabzonspor camiasını temsil ettiğine inanmadığımız bu kişilerin hakaret ve provokasyonlarına karşı vakur ve sağduyulu duruşlarını muhafaza etmeleridir."
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Trabzonspor'dan F.Bahçe'ye sert yanıt


21739488.jpg
[h=2]Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrasında iki takım arasında başlayan gerginlik bugün açıklamalarla devam ediyor. Sarı lacivertlilerin sabah saatlerindeki sert açıklamasına Trabzonspor'dan da aynı sertlikte bir cevap geldi.[/h]

Kulübün internet sitesinden yapılan yazılı açıklama şöyle; "Türk sporunu kirleten, kutuplaştıran bu baskıcı zihniyet düne kadar spor kamuoyunu kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi yönlendirdiklerini zannediyorlardı.


"TÜRK SPORUNA KARA BİR LEKE BIRAKAN BU ŞAHIS..."
Hatta bu uğurda kendi camialarını bile bölen bu ahlak ve adalet yoksullarının spor camiasında yaşattıkları rezilliklerin üzeri artık örtülemez hale gelmiştir. Sergilenen komplo ve düzenlerle üzerlerindeki karayı unutturmaya çalışan, Türk sporunun hiçbir dalında görev almaya layık olmayan bu kişilerin sergiledikleri tutum ve davranışların kamuoyu nezdinde inandırıcılığı dahi kalmamıştır. Her açıklamalarında bize sıfatlar yakıştırmaya çalışmaları, kendi başkanlarına sıfat bulamadıklarından kaynaklanmaktadır. Türk futbolunu kirleten, her defasında Ulu Önder'in ismini kullanarak Atatürk'ün takımıyız demekteyken Atamızın kurucusu ve Başkomutanı olduğu ordusunda sahte çürük raporuyla vatani görevinden kaçan bu şahsa söylenecek çok sıfat var. Ancak yaptıklarıyla Türk sporunda kara bir leke bırakan bu şahsa gereken sıfatı kamuoyunun ve özellikle kendi camiasının zaman içerisinde vereceğini biliyoruz. Üzüntümüz halen bazı medya ve yayın organlarında bu şahsa itibar gösteriliyor olmasıdır ki, itibar gösterenlerin de zamanla bu tavırlarından dolayı utanacağını biliyoruz.


"EMNİYET YETKİLİLERİNDEN BİR UYARI GELMEDİ"
Ülkemizin güzide takımlarından Trabzonspor'un Başkanının stada gireceği ve çıkacağı yer bellidir. Protokol tribününde oturan Başkanımızın bu tribüne girdiği kapı protokol kapısıdır. Aynı şekilde Başkanımız çıkışını da doğal olarak bu kapıdan yapmıştır. Kaldı ki Başkanımıza herhangi bir stad sorumlusu veya güvenlikten sorumlu emniyet yetkilisi tarafından dışarıda olayların olabileceğinden bahisle, statta beklemesi, çıkışını geç yapması veya hangi kapıdan çıkış yapacağına dair bir uyarı yapılmamıştır. Bir takım kişilerin kendisini kurtarmak adına Başkanımıza ait olmayan söylemlerle başına buyruk davrandığı şeklindeki uygunsuz beyanlar sadece zevahiri kurtarmak adına yapılan açıklamalardır. Üstelik Başkanımızın protokol tribününden aracına bininceye kadar geçen süreçte yanında bulunan yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları da başından sonuna kadar olayın şahitleridirler.


"GERÇEK F.BAHÇE TARAFTARI TAHRİKLERE RAĞMEN METANETİNİ BOZMADI"
Başkanımız her zaman futbolun amacının eğlence olduğunu, farklı amaçlarla kullanılmaması gerektiğini ifade etmiştir. Taraftarlar arasında deplasman yasağının kalkması için Beşiktaş - Trabzonspor maçını çocuklarıyla beraber Beşiktaş taraftarının arasında izlemiştir. Burada vermeye çalıştığı mesaj toplumda sporun birleştirici ve kardeşlik demek olduğu hususudur. Burada Beşiktaş taraftarlarının sevgi ve saygısıyla karşılaşmıştır. Nitekim Fenerbahçe maçında da gerçek Fenerbahçe taraftarı bütün tahriklere rağmen metanetini bozmamış, Başkanımızla beraber maçı seyretmiş, tribünü terk ederken de yine aynı saygıyla merdivenlerden Başkanımızla beraber inmişlerdir. Bu sürece kadar hiçbir sorunla karşılaşmamıştır. Bu süreçte Başkanımıza sivil polis memurları da merdivenlerden inişi sırasında eşlik etmişlerdir. Ancak Başkanımıza bu memurlarca ve başka emniyet görevlileri tarafından herhangi alınan bir tedbir konusunda veya çıkacağı otopark çıkışının gösterilmesi hususunda bir bilgi verilmemiştir. Trabzonspor'un başkanı da diğer bütün Başkanların girdiği ve çıktığı protokol kapısından çıkmıştır. Hiçbir dahlimiz olmamasına rağmen yaşanan bütün bu olayların tarafı olmak bizleri üzmüştür.

Hangi takım seyircisi olursa olsun gerçek futbol seyircilerinin konu hakkındaki hassasiyetine teşekkür eder, temiz futbol adına ahlak ve adalet duygumuzdan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizi kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Kamuoyuna Saygılarımızla;"
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Galatasaray'ın eski yöneticisi Aysal'ı topa tuttu


21739396.jpg
[h=2]Ünal Aysal başkanlığında yöneticilik yapan eski yönetim kurulu üyesi Adnan Öztürk yaptığı açıklamalarla Ünal Aysal'ı adeta topa tuttu.[/h]


Telegol programına konuşan eski yönetici Adnan Öztürk, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı kulüpte "tek adamlık, patronlaşma" yaratmakla suçlarken Aysal'ın 2. kez başkanlığa seçildiği seçim sürecinde yaşananları da "tezgah" olarak nitelendirdi. Öztürk, Fatih Terim'in sarı kırmızılı kulüpten ayrıldığı sürecin de Ünal Aysal tarafından planlanan bir "şov" olduğunu iddia etti. İşte Adnan öztürk'ün çarpıcı açıklamaları...

"SEÇİM SÜRECİ TEZGAHTI"

Fatih Hoca’nın görevden alınmasında ki tarz ile seçim kararı alınmasında ki tarz aynı. Önce yüze gülüyorsunuz "yok öyle bir şey diyorsunuz…" Yönetim Kurulu toplantısında önceden kararlaştırılarak, biraz tirat yaparak masadan fırlayıp "ben seçime gidiyorum, seçim kararı aldım" deyip istifa ediyorsunuz.

Ertesi sabah arayıp helalleştim Başkan’la, çünkü bizim kültürümüz bunu gerektiriyor. Kamuoyuna ve yüze ayrı söylem sonra perde arkasında ayrı söylemler olduğu zaman; işte ben bunlara hep geçen gazeteye verdiğim röportajda da söyledim, tezgah diyorum. Galatasaray camiası açısından hiç hoş değil.

"EN AZINDAN BİZDE TOPLANTILARA KÖPEKLE GELEN ARKADAŞIMIZ YOKTU"

"Yoruldum seçime gidelim" diyen arkadaşların hepsi yeni yönetimde. Yarısı biraz yorgun diğer yarısı da herhalde ısınıyordur da bence çok ciddi anlamda fark var. Neden fark var? Sayın Ünal Aysal her dediğine evet diyecek bir yönetim kurulu istiyordu. Yönetim Kurulu’nun görevi bu değildir. Araya bir latife sokayım, en azından bizim yönetim kurulu toplantılarımıza yanında köpek ile gelen bir arkadaşımız yoktu.

"AYSAL VE KIRAÇ STRATEJİLERİ BERABER BELİRLİYORLAR"

Ünal Aysal ve İnan Kıraç Galatasaray ile ilgili stratejileri beraber yapıyorlar. Her zaman da İnan Kıraç beyefendi Galatasaray yönetiminde iki, üç tane gözü kulağı olmasını istiyor. Onun için böyle yapmak gerekmiyor artık isterse kendisi de Yönetim Kurulu’nda Ünal Aysal ile beraber gelebilir. İnan Kıraç, Galatasaray Eğitim Vakfı’nın başkanı, bende yönetim kurulu üyesiydim ama ayrıldım. Neden ayrıldım? Çünkü ben pazartesi günkü normal bir toplantı için İnan Bey’i aradığında seçimler ne olacak diye sordu. Cumartesi günü de Galatasaray’ın seçimi vardı. Orada da, "iyi oldu Galatasaray sizden kurtulduğu için kurumsallığın önü açıldı" dedi. Şimdi ben bu söz karşısında şoka uğradım çünkü benim kurumsallık konusunda kimseden ders almaya ihtiyacım yok. Burada kurumsallığı tartışıyorsak Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı, Galatasaray yönetim kurulu üyesine kurumsallık için “kurtulduk” gözüyle bakıyorsa… Bende elini rahatlatayım, Galatasaray Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeliğimden istifa edeyim dedim. Yeteri kadar kurumsallık olmadığı için bende bu görevden istifa ettim. İnan Kıraç derin Galatasaray değil; derin Galatasaray diye bir şey yoktur efendim. Galatasaray’da olaylar olurken doğru zamanda doğru resim veren insanlar vardır. İnan Kıraç da bunlardandır.

"KURUMSALLIK DEĞİL BUNUN ADI PATRONLAŞMA"

Benim kurumsallaşmayla ilgili kimseden ögrenecek bir şeyim yok. Galatasaray’da yapılan ve yapılmaya çalışanın kurumsallıkla bir ilgisi yok. Bunun adı patronlaşmadır. Tek adam modeline gitmektir. Galatasaray kulübü 108 yaşında. Galatasaray camiası 500 yaşında. Bu kulübün kurum olmadığını kimse söyleyemez. Şu an yapılann kurumsallaşmanın k’si ile alakası yoktur. Bu tamamen patronlaşmadır. Bunu önümüzdeki aylarda daha net göreceğiz .

FATİH TERİM'İN GÖNDERİLMESİ ŞOV AMAÇLIYDI

Futbolunuz amiral gemisi, teknik sorumlusu da Fatih Terim’dir. Florya’dan stattaki yönetim odasına sıfır problem taşıyacak şekilde herkesi harika şekilde yönetmeyi başarabilen harika bir profesyoneldir. Şimdi kontrat teklif ediyorsunuz, sonra bu profesyoneliniz antremandayken toplantı yapıp görevine son veriyorsunuz. Bu profesyoneliniz görevine son verildiğini alt yazılardan ve televizyondan görebiliyor. Bunun ciddiyetle uzaktan yakından hiçbir alakası olamaz. Ciddiyetle alakası olmadığı için de kurumsallıkla bir alakası olamaz. Medya olarak bazı satır aralarını atladınız… Ben Ünal Aysal’ın kafasının nasıl çalıştığını 2 senede öğrendiğim için…

Durup dururken 3 Eylül’de Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin gündemine Fatih Terim’in kontratınının uzatılması ile ilgili bir görüşme maddesi getiriliyor. Başkan olarak Fatih Terim’in kontratıyla ilgili bir madde koyduysanız bu sizin kamuoyuna açıkça bir şov yapacağınızın göstergesidir. Bir kere onun konuşulma yeri Yönetim Kurulu değil. Yönetim Kurulu’nda tartıştırılmasının sebebi süratle medyaya yayın yapılması, süratle genel kurulla paylaşılması ve devamında da “ne yapsın işte başkan 2 sene teklif etti” denmesini sağlamaktı. Yani Ünal Aysal baştan Fatih Terim’le ayrılmayı kafasına koymuştu. 3 Eylül’de bunun tiyatrosu yapıldı. Bütün medyaya Terim Hoca’ya 2 sene kontrat uzatma teklif edildi imajı verildi. “Ne güzel ya işte başkan daha ne yapsına" getirildi. Bakın samimiyetsizlik buradan başlıyor. Fatih Hoca’yı biraz tanıyan, tanımasa da kendisine ve çalıştığı kuruma biraz saygısı olan yönetici böylesi yapılan bir teklifi hiçbir zaman kabul etmez. Çünkü bunun şov amaçlı olduğunu bilir.

ARIBOĞAN'IN MANCINI AÇIKLAMASI

Bu takımı kuran, bugünlere getiren şampiyonlar ligi'ne taşıyan hocanın adını ağzınıza bile almıyorsunuz. Arıboğan, Mancini’ye iltifatlar yağdırıyor, parantez aralarında bazı kelimeler kullanıyor. Başkanı ve yönetim kurulunu yücelyiror. Bakın bunlar yakışık alan işler değildir
 

*USTA

Mustafa USTA, T.C Vatandaşı,
Genel Başkan
09-Aydın
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33,470
Tepki puanı
1,644
Puanları
113
Yaş
55
İlk haber ilginç,Beşiktaş'a verilen stad çarşı grubuna ceza niteliğinde olmuş... :)
 
Üst