12.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Estonya 0-2 Türkiye


21784265.jpg
[h=2]Milli takım Estonya'yı deplasmanda Umut ve Burak'ın golleriyle 2-0 yenerek 2014 Dünya Kupası umutlarını son maça taşıdı. Grupta averajla 2. sıraya yerleşen Türkiye son maçında lider Hollanda'yı İstanbul'da yenerse play-off hakkını elde edecek[/h]

Karşılaşma boyunca dengeli bir oyun ortaya koyan A Milli Takım ilk golünü 16. dakikada buldu. Caner'in sol kanattan etkili bindirmesi ve güzel ortasını Umut kafayla bitirdi ve Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi. İkinci yarı ise neredeyse golle başladı. Gökhan Töre topla rakip ceza sahasına doğru hareketlendikten sonra ara pasını Burak'a aktardı. Ceza sahasında topla buluşan Burak da topu ağlara gönderirken hem farkı 2'ye çıkarttı hem de A Milli Takım'ı rahatlattı.



GRUPTA 2. SIRAYA YÜKSELDİK


Milli takımımız bu galibiyetle puanını 16'ya çıkartarak 2. sıraya yükseldi. Andorra'yı 4-0 mağlup eden Romanya'da aynı puanla ve averajla 3. sırada bulunuyor. Hollanda deplasmanında tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alan ve 8 - 1 mağlup olan Macaristan ise 14 puanda kaldı ve 4. sıraya geriledi. Seyircisi önünde 8 gollü bir galibiyete imza atan Hollanda ise namağlup liderliğini sürdürüyor.

21784621.jpg




Stat:
A. Le Coq Arena


Hakemler:
Nicola Rizzoli, Andrea Stefani, Renato Faverani (İtalya)


Estonya:
Pareiko, Kams, Piiroja, Klavan, Teniste, Dmitrijev, Vunk, Ojamaa, Kruglov, Vassiljev, Zenjov


Türkiye:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin, Gökhan Töre, Selçuk İnan, Mehmet Topal, Arda Turan, Burak Yılmaz, Umut Bulut


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ POZİSYONLAR


-82. dakikada millilerimiz bir oyuncu değişikliği daha yapıyor. Gökhan Töre oyundan çıkıyor, Alper Potuk oyuna giriyor.
-79. dakikada Burak oyundan çıkarken Olcay oyuna giriyor.
-61. dakikada Selçuk'un ceza sahasına gönderdiği serbest vuruşta kafayı Burak vurdu ancak top az farka dışarı çıktı.


-DK.46 GOOLLLL....Gökhan Töre'nin pasında ceza sahasına giren Burak takımımızı rahatlatan golü buldu.


-Karşılaşmada ilk yarı 1-0'lık üstünlüğümüzle sona eriyor.
-40. dakikada Gökhan Töre ceza sahası dışından sert vurdu, yerden kaleye giden topu kaleci son anda kornere çeldi.


-DK.22 GOOOLL...Umut Bulut, Caner'in ortasında kafayı vurdu ve golü buldu. Türkiye 1-0 önde.


-16. dakikada sağ kanattan kullandığımız korneri ön direkte Umut kafa vuruşuyla arka direğe sekterdi. Ancak oyuncularımızdan önce defans araya girerek topu kornere gönderdi.
-Maça Estonyalı oyuncular başladı.

21783915.jpg


Umut'un attığı ilk gol oyuncularımızı rahatlattı.


GRUBUMUZDAKİ DİĞER MAÇLARIN SONUÇLARI


Hollanda 8-1 Macaristan
(GOL: DK.16, 43, 52 Van Persie, DK.25 Strootman, DK.38 Lens, DK.65 Devecseri (KK), DK.85 Van Der Vaart, DK.89 Robben / DK.47 Balazs)

Andorra 0-4 Romanya
(GOL: DK.42 Keseru, DK.53 Stancu, DK.63 Torje, DK:85 Lazar)


CANER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ


Estonya karşılaşmasının 26. dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında sarı kart gören Caner Erkin cezalı duruma düştü. Gruptaki son maçımız olan Hollanda karşısında Caner forma giyemeyecek.



MİLLİ MAÇ ÖNCESİ ESTONYA'DAN NOTLAR


-A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Estonya ile yaptıkları maçta, dün açıkladığı 11 kişilik kadroyu sahaya sürdü. Terim, grupta bir önceki maçta Romanya karşısında deplasmanda 2-0 kazanan kadroyu değiştirmeden Estonya mücadelesinde de görevlendirdi. Fatih Terim yönetimindeki milli takımın 11'inde son 3 maçta sadece 1 oyuncu değişikliği göze çarptı. Ay-yıldızlı ekibin Terim yönetiminde çıktığı ilk maçta Andorra mücadelesinde hastalığı nedeniyle Selçuk İnan'ın yerine Nuri Şahin görev almıştı.

-Milli maç için Tallinn'de bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da karşılaşmayı izledi. Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindekilerle karşılaşmayı takip etti.

-Milli takımı Estonya karşısındaki önemli maçta taraftarlar yalnız bırakmadı. Türkiye'nin yanı sıra, çevre ülkelerden de ay-yıldızlı ekibe destek vermek için gelen taraftarlar, tribünde milli coşku oluşturdu. Ellerinde Türk bayraklarıyla kale arkrası tribündeki yerini alan taraftarlar tezahüratlar yaparak maç öncesi futbolculara moral verdi. Yaklaşık 10 bin kapasiteli A. Le Coq Arena'nın büyük bir bölümü dolarken, Türk taraftarlar kendilerine ayrılan bölümde yaklaşık 500 kişiyle yer aldılar. Diğer tribünlerde de Türk taraftarların bulunduğu görüldü.

-Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında yapılan maçın sonunda aralarında gerginlik yaşanan kaleciler Volkan Demirel ve Onur Recep Kıvrak, karşılaşma öncesi tribünlerin çağrısıyla, beraber taraftarları selamladı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Terim'in gitmesini isteyen ilk başkan ben değilim


21200667.jpg
[h=2]Sarı kırmızılı kulübün başkanı BBC radyosuna, “Fatih Terim başarısız olduğu için ayrılmadı. Tereddütleri vardı. Ben bir nevi gitmesi için ona yardımcı oldum” dedi.[/h]

GALATASARAY Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Avrupa’nın önde gelen takımları arasına girebilmek için çalıştıklarını söyledi. İngiltere’nin başkenti Londra’da, BBC Dünya Servisi radyosunda yayınlanan ‘Dünya Futbolu’ adlı programa konuk olan Aysal, Türkiye’nin aynı Brezilya gibi bir futbol ülkesi olduğunu ve insanların futbolu çok sevdiğini belirterek, “Benim uzun vadeli amacım, Galatasaray’ı şampiyonlar ligi’nde diğer büyük Avrupa kulüpleri arasına yerleştirmek. Bunun için çalışıyorum ve beni seçenlere bunun sözünü verdim” diye konuştu.

‘Fatih Terim başarısız değildi’


TEKNİK direktör Fatih Terim’le yolların ayrılması konusunda yöneltilen bir soru üzerine Aysal, “İlk olarak söylemek isterim ki, Fatih Terim başarılı bir teknik direktör. Kendisi Türk bir teknik direktör olarak bizim hep favorimiz oldu. Galatasaray’da üçüncü kez görev aldı. Ben Terim’in ayrılmasını isteyen ilk başkan değildim. Ancak, Terim başarısız olduğu için ayrılmadı. Ayrıldı, çünkü aynı zamanda Türk Milli Takımı’nı yönetmek istedi. Tereddütleri vardı, ben bir nevi gitmesi için ona yardımcı oldum” ifadelerini kullandı.
Terim’in ardından Mancini’yi takımın başına getirmeleri konusunda ise Aysal, “Mancini çok başarılı bir teknik adam. Galatasaray’a başka bir mentalite ve vizyon getireceğini umuyorum. Mancini’nin tecrübesi ile Galatasaray’ın kendini daha da geliştireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.


‘Drogba takımı yönetiyor’


ÜNAL Aysal, Fildişi Sahilli yıldız oyuncu Didier Drogba’nın Galatasaray’da başarılı bir performans ortaya koyduğunu belirtti. Chelsea’de sergilediği başarılı futbolla dünyanın en tanınan isimlerinden biri haline gelen Drogba’nın, kariyerinin son dönemlerine yaklaştığının hatırlatılması üzerine Aysal, “Şunu belirtmeliyim ki Drogba, Galatasaray’da çok iyi iş çıkarıyor. Sadece kendisi için oynamıyor, aynı zamanda oyunun içinde bir takımı yönetiyor. Çok geniş bir tecrübeye sahip. Aynı zamanda durumu kontrol edebilme özelliğine sahip. Bence çok iyi iş çıkarıyor ve kendisinin takımımda olmasından dolayı çok mutluyum” yanıtını verdi.


‘Şike futbolu etkiledi’


ŞİKE soruşturması sürecinin ve sonrasında UEFA tarafından verilen cezaların Türk futbolunun imajını nasıl etkilediği yönündeki bir soru üzerine de Ünal Aysal, “Bu sorun, iyi olmayan sonuçlar getirdi. Galatasaray bunun içinde değildi ancak Türk futbolu çok zorlandı. Türkiye’deki futbol imajı da zorlandı bu durumdan. Sadece kulüpler değil, futboldaki yatırımcılar da etkilendi. Mesela futbol kulüplerinin borsadaki hisseleri olağanüstü bir şekilde düşüş yaşadı” görüşlerini paylaştı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Bu hesapta çok hata var


21784362.jpg
[h=2]Talat Yılmaz ve Ahmet Nur Çebi, G.Saray Başkanı’nın, “Bizim 26, F.Bahçe’nin 24, Beşiktaş’ın 6 milyon taraftarı var” sözlerinin nezaketten uzak ve tahrik edici olduğunu söyledi.[/h]

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal’ın, Londra’daki “liderler zirvesi”nde yaptığı konuşmada söylediği sözler ezeli rakiplerini kızdırdı. Aysal’ın, “G.Saray’ın taraftar sayısı 26 milyon.F.Bahçe’nin ki en fazla 24 milyon. Beşiktaşlı sayısı ise 6 milyon ve giderek azalıyor” sözlerine yanıt veren F.Bahçe yöneticisi Talat Yılmaz ile Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, ortada büyük hata ve nezaketsizlik olduğnu söyledi.

15 YIL ÖNCE 25 MİLYONDU


Fenerbahçe
Yönetim Kurulu Üyesi Talat Yılmaz, sorumuz üzerine Aysal’a yanıt verirken, “1998’den önce Ali Şen Türkiye’nin nüfusu 50 milyonken 25 milyon taraftarımız olduğunu söyleyerek bu rakamı ortaya koymuştu. Şimdi ülkemizin nüfusu 76 milyon ama hala 25 milyon diyorlar.
Bu artan 26 milyuon kişiden Fenerbahçe hiç mi pay almadı? Ünal Aysal’ın hesabı kuvvetlidir. Enerji sahasındada bu hesapla yapmıştır işlerini” diye konuştu.

BUNUN İSPATI MÜMKÜN DEĞİL

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi ise, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın açıklamaları için Hürriyet’e konuşurken, camiaları en üst derecede temsil eden isimlerin tahrik edici ve nezaket dışı açıklamalarını üzüntüyle karşıladığını belirtti.
Çebi, “İspatı mümkün olmayan bir takım sayısal büyüklük karşılaştırmalarına kalkışmasını doğru bulmamaktayım. 100 yılı aşkın bir süredir rekabet içinde bulunan camialar, birbirlerini hedef alarak değil, kitleleri sporun güzelliklerine yönlendirerek büyümüş ve ayakta kalmışlardır” dedi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
3 öğün kavga


21785005.jpg
[h=2]24 saat içinde 3 kez birbirine giren İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk kadro dışı kaldı.İki futbolcu Hajduk maçı sonrası tartıştı. Ardından dönüşte bu kez sabaha karşı tesislerde kapıştı. Son olarak sabah, A2 takımında oynamak istemeyen Sezer ile kendisini uyaran kaptan tekme tokat kavga etti.[/h]

BEŞİKTAŞ’ta kaptan İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk, birbirleriyle yumruk yumruğa kavga edince süresiz kadro dışı bırakıldı. Siyah beyazlı camiayı şoke eden olayın fitili, ilk olarak milli maç arası nedeniyle Hırvatistan’da oynanan özel karşılaşmada ateşlendi.
Hajduk Split maçında pas yüzünden tartışan futbolculardan kaptan İbrahim Toraman, karşılaşmanın ardından Sezer Öztürk’ü sert biçimde uyardı. Sezer de el kol işaretleri ile “Bana karışamazsın” diye karşılık verdi. İşin büyümesini araya giren diğer futbolcular önledi.


KAPIYI KIRARAK AYIRDILAR


ANCAK ikili arasındaki problem bitmedi. Önceki gece sabaha karşı İstanbul’a inen takım, Nevzat Demir Tesisleri’ne geçti. İddiaya göre Sezer, burada İbrahim Toraman’ın odasına giderek kapıyı kilitledi. Ve içeriden gelen sesleri duyan takım arkadaşları, yumruk yumruğa kapışan ikiliyi ancak kapıyı kırıp odaya girerek ayırabildi.
Sabah antrenmanında ise, bu kez sakatlığını gerekçe göstererek A2 takımında oynamak istemeyen Sezer’e, İbrahim Toraman bir kez daha müdahale etti. Bunun üzerine tekrar birbirine giren iki oyuncu da Önder Özen ve Bilic’in ortak isteğiyle süresiz kadro dışı bırakıldı.


TORAMAN’IN VUKUATLARI
Üzülmez’le terlik kavgası yapmıştı

YAŞANAN tatsız olay, akıllara siyah beyazlı kulüpte yaşanan benzer bir kavgayı da yeniden getirdi. İbrahim Toraman, daha önce eski kaptan İbrahim Üzülmez ile de iki kere kavga etmişti. Hatta iki futbolcu, bir kamp sırasında terlikleri ile birbirlerine saldırarak gündem oldu. O dönem Toraman affedilirken, Üzülmez ise Beşiktaş’tan ayrılmak zorunda kaldı.


SEZER’İN VUKUATLARI
Kocaman’ın gidişini tweet’le kutlamıştı

BU olay, Sezer’in de ilk vukuatı değil. Hırçın bir yapıya sahip olan futbolcu,F.Bahçe’deyken Aykut Kocaman ayrılınca yazdığı, “Yağmurlu günde güneşi gördüm!” tweet’i ile tepki çekmişti. Saha içinde rakipleri ile de sık sık tartışan Sezer, Eskişehirspor forması giyerken F.Bahçeli Lugano ile bir başka maçta da kendi takım arkadaşı Pele ile saha içinde ciddi tartışmalar yaşadı.


İkisi de hatalı


OLAYIN detaylarına tam hakim olmadığını da belirten Orman, “Aile içinde tartışmalar olur ama Beşiktaş’a yakışmayacak hareketlerde bulunmak kimsenin haddine olan bir durum değildir. Bence iki tarafta da hata var” yorumu yaptı.


Gerekli cezayı görecekler


Toraman-Sezer kavgasını değerlendiren siyah beyazlı kulüp başka-nı, “Prensiplerimizin bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz” dedi.
BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk’le ilgili prensipleri doğrultusunda gerekenin yapılacağını söyledi. Orman, “Bizim kurallarımız var.
Prensiplerimizin bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz. Beşiktaş ailesi içinde olmaması gereken şeyler olmuş. Bunu yapanlar gerekli cezayı görecekler. Bununla ilgili bana henüz bir rapor gelmiş değil. Bu, futbol komitesi üyeleri ve yönetimiyle alınmış bir karar. Son olarak da benden de ‘olur’ aldılar. Tam bir rapor geldikten sonra gerekli cezalar verilecektir” dedi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Türk futbol tarihinin en önemli maçlarından birine hazır mısınız?


14761240.jpg
[h=2]Estonya'yı deplasmanda 2-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımımız, 15 Ekim Salı günü Kadıköy'de Hollanda ile kader maçına çıkacak... Tek parola: 3 puan... Ancak FIFA dünya sıralamasında ilk 8'e girmeye çalışan Hollanda'nın da parolası maalesef aynı...[/h]

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Estonya ile deplasmanda oynadığı mücadeleyi Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un golleriyle kazanan millilerin önünde tek engel kaldı: Hollanda...Milli takımın kritik Hollanda mücadelesi 15 Ekim Salı günü saat 21:00'de Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak...

KARIŞIK HESAPLAR


Puan olarak en yakın rakibimiz Romanya, gruptaki son maçında Estonya deplasmanında üç puan arayacak. Milli takımımız, Hollanda ile berabere kalırsa Romanya'nın Estonya karşısındaki her türlü beraberliği Türkiye'ye yarayacak ancak bu kez Macaristan'ın Andorra karşısında oynayacağı maç beklenecek. Macaristan, uzak bir ihtimal olsa da Milli takımımızın beraberliği halinde Andorra'yı 9'dan fazla farklı yenerse ikinciliğe ortak olacak.
Eğer Millilerimiz Hollanda'ya evinde mağlup olursa Romanya'nın Estonya karşısında alacağı her türlü puan, Ay-yıldızlı takımımızı ikincilik koltuğundan indirecek. Milli takımımız için en kötü ihtimal olan Hollanda mağlubiyeti halinde, Romanya'nın da mağlup olması beklenecek. Macaristan'ın ise Andorra'ya 9 fark atmaması için dua edilecek.

HOLLANDA'NIN TEK AMACI KAZANMAK


FIFA dünya sıralmasında ilk 8 sırayı alan takımlar kura çekiminde seri başı olarak yer alacak. Şu an 8. sırada bulunan Brezilya, ev sahibi durumda olduğu için ilk 7'ye girmek grup kuralarında seri başı olmak için yeterli olacak. Hollanda ise bu sıralamada Brezilya'nın altında 9. sırada yer alıyor. 1058 puanda yer alan Hollanda'nın en yakın rakipleri 7. sıradaki Uruguay ve 6. sıradaki Belçika. Eylül ayında oynadığı 2 maçtan 4 puan çıkartan Hollanda, maçlarını kazanıp FIFA klasmanında ilk 7'nin içinde yer almaya çalışacak.


STATÜ


Toplam 53 takımın 9 grupta mücadele ettiği 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçları sonunda, gruplarını ilk sırada tamamlayacak 9 takım finallere doğrudan katılacak. En iyi 8 grup ikincisinin oynayacağı play-off turu sonunda 4 takım daha 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak. Play-off maçlarının kura çekimi 21 Ekim'de yapılacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak play-off maçları 15 ve 19 Kasım'da yapılacak. Play-off'ta, FIFA'nın milli takımlar düzeyindeki son dünya sıralaması esas alınacak. Üst sırada yer alan 4 takım seri başı olarak diğer 4 takımla eşleşecek.


EN KÖTÜ İKİNCİLİK RİSKİ ORTADAN KALKTI


2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde en kötü grup ikincisi play-off'ta yer alamayacak. Son maçlara dek Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nu ikinci sırada bitirecek takım, 9 grup içinde en kötü ikinci olma riski taşıyordu. Ancak bu akşam B Grubu'nda Ermenistan, evinde Bulgaristan'ı 2-1 yenince bu olasılık ortadan kalktı. Bu skorun ardından Bulgaristan 13 puanda kaldı ve maç fazlasıyla ikinci sıradaki yerini korudu. Toplam 9 gruptan en iyi 8 takımın katılacağı play-off öncesinde Ermenistan'ın kazanması ile birlikte, Türkiye'nin yer aldığı D Grubu'nun ikincisinin "en kötü ikinci" olma ihtimali de sona erdi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Caner, Hollanda maçında yok


21784464.jpg
[h=2]Son zamanlarda yükselen performansı ile hem Fenerbahçe'nin hem de milli takımın vazgeçilmezleri arasına giren Caner Erkin, Estonya maçında gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düştü.[/h]

Son haftalarda gösterdiği performansla takdir kazanan Caner Erkin, Estonya maçında gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düştü.Mücadelenin 26. dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadelenin ardından sarı kart gören Caner, kritik Hollanda maçında forma giyemeyecek.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Akçay rakipleri ezberledi


21779805.jpg
[h=2]Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada 10'a yakın maç kaseti izledi. Akçay, Legia Varşova ve Sivasspor'u mercek altına alırken, devre arası için de ihtiyaç duyulan bölgeleri yeniden gözden geçirdi.[/h]

Trabzonspor lige milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından Sivasspor ve UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile yapacağı maçlarda kayıp yaşamak istemiyor. 4 gün içerisinde 10'u aşkın maç kaseti izleyen Mustafa Akçay, rakipleri hakkında analizler yaptı, eksiklikleri de yeniden gözden geçirdi. Devre arası transfer sezonu öncesi başta forvet mevkii olmak üzere en az üç mevkiye takviye istemesi beklenen tecrübeli teknik adamın, ilerleyen haftalarda Yusuf'un yanı sıra 1461 Trabzon'dan gelen diğer oyuncular Abdülkadir, Caner ve Kadir'e daha çok şans tanıması bekleniyor.



"SANA İHTİYACIMIZ VAR COLMAN"


Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, sakatlığı nedeniyle
Fenerbahçe maçında yararlanamadığı Arjantinli futbolcunun Sivasspor ve Legia Varşova ile oynayacakları maça yetiştirilmesini istedi. Trabzonspor sağlık ekibinin de bu futbolcunun yetiştirilmesi için yoğun çaba harcadığı öğrenilirken, teknik direktörün Colman'ın iyileşmesi durumunda orta sahada Colman - Zokora ikilisini görevlendirmeyi planladığı belirtildi. Teknik direktör, "Sana ihtiyacımız var Colman. Tecrübenden faydalanmalıyız" diyerek Arjantinli oyuncuyu da motive ediyor.



MALOUDA VE EMRE'YE ÖZEL İZİN


Trabzonspor milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Sivasspor maçı hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor. Teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde yapılan bu sabahki antrenmana Pazartesi gününe kadar izinli olan Malouda ve Emre Güral ile birlikte milli takım kamplarında bulunan Onur, Aykut Demir, Olcan, Yusuf, Janko, Adrian, Sol Bamba ve Zokora katılmadı. Sakatlıkları bulunan Soner ve Colman ise takımdan ayrı olarak çalıştı. Bordo mavililer antrenmanda koşunun ardından kuvvet çalışması gerçekleştirdi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Meireles’in sakatlığı Ersun Hoca’yı çıldırttı


21785636.jpg
[h=2]Portekiz milli takım doktorlarının, yıldız oyuncu için Fenerbahçe sağlık heyetini suçlama haberi tecrübeli hocayı küplere bindirdi.[/h]

FENERBAHÇE’de, Meireles konusu sıkıntı yarattı. Bir gazetede yer alan Meireles’in sakatlığı için Portekiz milli takımı doktorlarının Fenerbahçe sağlık heyetini suçlama haberi Ersun Yanal’ı çıldırttı.
Bu konuda dert yanan Yanal, Fenerbahçe’nin hem mesleki açıdan mükemmel donanıma sahip hem de insani olarak çok iyi bir kişiliği bulunan Burak Kunduracıoğlu gibi bir doktora sahip olduğunu belirtti ve Meireles için gerekli yazışmaları Portekiz milli takımı ile yaptıklarını kaydetti.
Meireles hakkında sarı lacivertli kulübün doktorları geçtiğimiz hafta Portekiz Milli Takım doktorlarını arayarak sakatlığı hakkında bilgi vermişler ve tecrübeli futbolcunun durumu nedeniyle forma giymemesi gerektiğini belirtmişlerdi.


YIPRATMA POLİTİKASI


Portekiz Milli Takımı doktorları buna rağmen Meireles’in antrenmanda denenmesi gerektiğini belirterek tecrübeli oyuncuyu çağırmışlardı. Milli Takım ile 15 dakika antrenmana çıkan yıldız oyuncu ağrıları olduğu için idmanı terk etmişti.
Sarı lacivertliler Meireles’in sakatlığının nüksetmediğini ve zaten var olan sakatlığını sürdüğünü belirterek bu haberlerin Kunduracıoğlu’nu yıpratmak için kasıtlı çıkarıldığını ifade ettiler.


Yanlış tedavi uygulanmadı


F.BAHÇE
’nin Portekizli oyuncusu Raul Meireles, sakatlığıyla ilgili yanlış tedavi uygulandığı yönünde basına yansıyan haberleri yalanladı. Portekiz Milli Takımı kampında sakatlık yaşaması nedeniyle Türkiye dönen ve tedavisine devam edilen Meireles, “Kısa sürede iyileşeceğim” dedi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Öztürk’e tuhaf cevap


21785631.jpg
[h=2]G.Saray camiasında bu da oldu... Eski yönetici Adnan Öztürk’ün, başkan ve yönetimi eleştirmesinin ardından cevap bir köpekten geldi...[/h]

Öztürk, “Yeni yönetimin, eski yönetimden tek farkı bulunuyor. Artık toplantılara köpekle gelen bir yönetici var” sözleri tartışma yaratmıştı. O köpeğin Candan Erçetin’e ait İrma olduğu ortaya çıktı. İrma, twitter hesabından da Öztürk’ün sitemine karşılık açıklamada bulundu.

ARENA’YA GİTTİM...


İrma, Lola halamla, Wolf amcama üzülürken, Adnan Abi beni diline dolamış. Kırıldım. Arena’ya birkaç kere gittiğim doğrudur çünkü orada beni seven ablalar var ama Adnan Ağabey’e söyleyin ben toplantı odasının yerini bile bilmem” açıklamasını yaptı. Hesabı, Candan Erçetin’in yönettiği öne sürüldü.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
NBA'de 'ilklerin adamı' Mehmet Okur

[h=2]2003-04 sezonunda Detroit Pistons’ta şampiyonluk sevincine ulaşan Mehmet Okur, NBA’de şampiyonluk yaşayan ilk Türk oyuncu...[/h]

Okur, ayrıca Batı Konferansı’nda daha önce All-Star’a seçilen ancak sakatlığı nedeniyle oynayamayan Iverson’ın yerine kadroya girerek, NBA’de All-Star maçına çıkan ilk Türk sporcu oldu.
 
Üst