13.10.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hollanda'nın Türkiye programı

anin_turkiye_kadrosu_aciklandi13801153160_h1078373.jpg


A Milli Takımımızla 15 Ekim Salı akşamı karşılaşacak olan Hollanda Milli Takımı'nın programı belli oldu.
14 Ekim Pazartesi günüsaat 11.45'te Amsterdam'dan hareket edecek olan Hollanda kafilesisaat 16.00'da Sabiha Gökçen Havaalanı'na inecek.Marriott Asia Oteli'nde konaklayacak olan Hollanda tek çalışmasını 14 Ekim Salı akşamı saat20.45'te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basına tamamı açık bir antrenman yapacak. Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis Van Gaal bu çalışmadan önce 20.30'da yinestadyumdabasın toplantısıdüzenleyecek.Hollanda 16 Ekim Çarşamba günüsaat 11.00 uçağı ile İstanbul'dan ayrılacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Galatasaray'ın yıldızına büyük piyango


21788604.jpg
[h=2]Galatasaray'ın yeni transferi Bruma'ya, ülkesinden milli davet geldi. Hem de Cristiano Ronaldo'nun yerine...[/h]

Dünya Kupası Elemeleri F Grubu'nda dün gace İsrail kendi evinde 1-1 berabere kalarak lider Rusya'yı geçme ihtimalini mucizelere bırakan Portekiz'den, Galatasaraylı Bruma için sevindirici bir haber çıktı.



İsrail maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Cristiano Ronaldo yerine, Galatasaray'ın 19 yaşındaki yıldızı Bruma kadroya dahil edildi. Öte yandan Portekiz'de bir diğer cezalı Pepe'nin yerine ise Rolando kadroya çağrıldı.

21788644.jpg




7 FARKLI KATEGORİDE 65 MAÇ


Galatasaray'ın ve Avrupa futbolunun yıldız adayları arasında yer alan Bruma, 15 yaşında bu yana 7 farklı kategoride ülkesinin milli formasını giymişti.
U15, U16, U17, U18, U19, U20 ve U21 olmak üzere tüm kategorilerde 65 kez forma giyen Bruma bu maçlarda 29 kez fileleri havalandırma başarısı göstermişti.

DEDİĞİNİ YAPTI


Portekiz'in İsrail'i 3-0 yendiği U21 karşılaşmasında bir de gol atan Bruma maç sonrası, "Hayalim Portekiz 21 Yaş Altı Takımı'nda forma giymekti, şimdi ise A takımı istiyorum. Her oyuncu burada oynamayı hayal eder. Kendimi iyi hissediyorum. Oynadığım ve gol kaydettiğim için mutluyum" ifadelerini kullanmıştı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Hakan Şükür'den Millilere çağrı!

hakan_sukur_diyarbakiri_ayaga_kaldirdi13662911320_h1015781.jpg



Eski Milli futbolcu Hakan Şükür, Millilere sakin futbol çağrısı yaptı.
Hakar Şükür Trt Spor'da yayınlanan "Futbol Akşamı" adlı programda, A MilliTakım için hayatiönem taşıyan Hollanda maçını değerlendirdi.Millitakımın Fatih Terim'le birlikte özgüvenkazandığını vurgulayan Şükür, karşılaşmanınatmosferinin önemine işaret etti.Hollanda'nın ofansta çok etkili bir takım olduğunun altını çizen Hakan Şükür, A Millitakımınherşeyden önce sabırlı bir oyun stratejisi izlemesitavsiyesinde bulundu.Şükür forvet hattında Umut-Burak ikilisinin yer almasının doğru olacağını belirterek, " Umut hem ofansta hem de defansta etkili bir oyun sergileyebiliyor, bu yüzden Hollanda önünde de özelliklerakibin defanstaki zaaflarını daha çok değerlendirebileceğinidüşünüyorum" diye konuştu.Hollanda'nın torba ve sıralama hesabı yaptığını söyleyen Hakar Şükür, "Rahat olmaları bizim için bir avantaj olabileceği gibi iyi top kullandıkları için dezavantaj da olabilir, topu ne kadar çokayağımızda tutabilirsek o kadar şansımız artar" dedi.Maçın oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadındabüyük coşku beklediğini belirten Şükür, "Bu atmosfertakıma katkı yapacak, yeter ki seyircimiz sabırlı olsun" şeklinde konuştu.PLAY-OFFPlay-Off'lara kalınması durumunda hangi takımıisterdin? sorusunaise Şükür, "Karadağ yada Portekiz olabilir" diye cevap verdi.Çok sayıda oyuncununsarıkart sınırında olmasının oyunuetkileyeceğini sanmadığını da ifade eden Şükür, "Ben futbolcuların maça konsantre olacaklarını düşünüyorum" dedi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Terim ve Van Gaal'dan aynı karar

erim_ve_van_gaaldan_ayni_karar13816097640_h1084521.jpg


Türkiye'de Hollanda maçı öncesi cezalı duruma düşen Caner Erkin kamptan ayrılmazken, Hollanda'da da sarı kart cezalısı olan Nigel de Jong'un çalışmalarını milli takımla sürdürmesine karar verildi.
A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile yapacağı mücadeleninhazırlıklarını sürdürürken, Caner Erkin için sürpriz bir habergeldi.Estonya maçında gördüğü sarıkart nedeniyle Hollanda maçında cezalı duruma düşen Caner Erkin'in, takım ile kampa devam ettiği belirtildi.
Takım arkadaşlarıyla
olmak isteyen Caner Erkin için A Milli Takım teknik heyetinin Fenerbahçe Kulübü'nden onay aldığı kaydedildi.

HOLLANDA'DA DE JONG
AYRILMADI
Öte yandan Hollanda da cezalı
oyuncusu için aynı formülü uyguladı. Macaristan ile oynanan ve 8-1 gibi farklı bir skorla sonaeren karşılaşmadasarıkart görerek sarıkart cezalısı olan Nigel de Jong, milli takım kampından ayrılmadı.Gördüğüsarıkartsonrasında teknik direktör Louis van Gaal'in eleştirilerine maruz kalan De Jong'un, Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacakTürkiye maçında da takımın yanında yer almakistediği ifade edildi.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Otoparkta başladı odada bitti


21795789.jpg
[h=2]Saha içinde ve dışında isteksiz bir görüntü çizen Sezer’i sürekli uyaran İbrahimToraman’a, yıldız oyuncu ‘Sen bana saha dışında kaptanlık yapamazsın’ deyince ikili arasındaki ipler tamamen koptu.[/h]

BEŞİKTAŞ adına sezon çok iyi başlamıştı. Takım ‘4’te 4’ yaparak moral kazanmış, iki maçlık düşüşe karşın Eskişehirspor maçıyla siyah beyazlılar geri gitmeye başarmıştı.Galatasaray derbisinde sahaya giren holiganlar bile kulüpteki birliği bozamamıştı. Ancak Beşiktaş’ta her şey süt liman gitmedi. Siyah beyazlılar önceki gün kaptan İbrahim Toraman’la Sezer Öztürk’ün yumruklaşmalarıyla bir kez daha sarsıldı. Peki, ikili arasında ne olmuştu? Beşiktaş futbol takımının isminin açıklanmasını istemeyen futbolcusu İbrahim Toraman-Sezer Öztürk kavgasının perde arkasını anlattı.

‘TORAMAN DA KÜFÜR ETTİ’


TAKIM olarak kavga ve gürültüden çok üzüntü duyduklarını belirten oyuncu Kaptan Toraman’ın kampta kendine has bir disiplin anlayışı olduğunu belirtip “Aslında her şey sezon başında Sezer’in transferi ile başladı. Sezer nevi şahsına münhasır bir oyuncu, rahat tavırları da Toraman’ı çıldırtıyordu” dedi. Sezer’in sezon başından beri isteksiz gözükmesinin Toraman tarafından hep eleştirildiğini vurgulayan siyah beyazlı oyuncu “Bir gün otoparkta Toraman, Sezer’e “Yine mi hazırlanmadın” diyerek laf attı.
Buna Sezer küfürle karşılık verdi. Küfrü duyan Kaptan “Bu a.... k....... Fenerbahçelisini aldılar ne iş yapacak” diye karşılık verdi. Konu orada kapanmıştı” dedi.


DİĞER OYUNCULAR KAPIYI KIRDI


GERİLİMİN üçüncü parçası Hajduk Split karşılaşmasıydı. Saha içinde rahat tavırlarıyla dikkat çeken ve şıkça pas hatası yapan Sezer yine İbrahim tarafından uyarıldı. Maç sonrası Kaptan “Burası Beşiktaş. Para alıp yan gelip yatma yeri değil” dedi. Sezer ise “Bana saha dışında karışamazsın” diyerek sert çıkıştı. Olayların kavgaya dönüşmesini o an için diğer futbolcular engelledi. Ama ikili birbirlerine bilenmişti.
Tüm oyuncular Nevzat Demir Tesisleri’nde odalarına çekilirken İbrahim Toraman saat 03.00 sırasında Sezer’i odasına çağırdı. Sezer odaya girer girmez kapıyı kilitledi ve ikilinin tartışması kavgaya dönüştü. Kavga ise kapıyı kırıp içeri giren diğer oyuncular tarafından engellendi.


Herhalde bahane aradılar


BEŞİKTAŞ’ta bir kez daha adı kavgaya karışan Toraman yakın çevresine “İbrahim Üzülmez soyunma odasında arkadan geldi vurdu. Fatura bana kesildi. Sezer’i uyardım yine fatura bana kesildi. Demek ki beni göndermek için bahane arandı” diye dert yandı.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Terim operasyonunun faturası 1.6 milyon lira


21795788.jpg
[h=2]Sarı kırmızılılar, Terim’e verdikleri ‘Herkesin hakkı ödenecek’ sözünü yerine getirdi ve kulüpten ayrılan 12 kişiye de tazminatlarını ödedi.[/h]

G.SARAY’da yönetim, yollarını ayırdığı teknik direktör Fatih Terim’e verdiği bütün sözleri yerine getirdi. Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay ile 25 Eylül 2013 tarihinde konuşan Terim ken-
disi için değil ama ekibinde bulunan isimlerin tüm haklarının verilmesini rica etmişti. Ve sarı kırmızılılar, 18 günlük zaman dilimi içinde Fatih Terim ve 12 profesyonel çalışan ile yollarını ayırdı. Bu ayrılıkların Galatasaray Kulübü’ne faturası ise 1 milyon 600 bin lira oldu.


Birkaç KiŞiNiNKi BAYRAMDAN SONRA


BAŞKAN Ünal Aysal, verdiği talimat ile Florya’da bu karar sonrası ayrılacak olan isimlerin tüm haklarının ödenmesi emrini verdi. Terim gibi Florya’da çalışan personellerin de kontratında özel bir tazminat maddesi olmaması ve kontratlarının 1’er yıllık olması G.Saray’ın cebinin yanmamasını sağladı. Florya’da Terim ile birlikte görev yapan bu 12 isme kıdem tazminatları teker teker ödendi. Sadece birkaç ismin bürokratik işlem gereği ödemeleri Kurban Bayramı sonrasında tamamlanacak.


İŞTE kulüpten AYRILAN 12 İSİM


1-Hasan Şaş: Antrenör
2-Ümit Davala: Antrenör
3-Scott Piri: Performans Uzmanı
4-Müfit Erkasap: Altyapı Koordinatörü
5-Bülent Bayraktar: Sağlık Kurulu Üyesi
6-Hande Sümertaş: Medya Direktörü
7-Fatih İbradı: Terim’in Asistanı
8-Fahri Yılmaz: Tesis Müdürü
9-Şükrü Hanedar: İdari Direktör
10-Metin Çakıroğlu: Analiz Uzmanı
11-Uğur Durul: A Takım Masörü
12-Erkan Kazancı: A Takım Masörü
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Anadolu Efes 67 - 85 Galatasaray Liv Hospital


21793811.jpg
[h=2]Son şampiyon Galatasaray Liv Hospital, sezonun ilk maçında Anadolu Efes'i adeta parçaladı. Derbi mücadelesinin her anında rakibine karşı çok üstün bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılılar sezona farklı galibiyetle başladı: 67-85[/h]

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ezeli rakibine kaptıran moralsiz Galatasaray Liv Hospital, derbi mücadelesinde Anadolu Efes'i çok rahat geçti. Karşılaşma boyunca rakibine karşı üstün bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılı takım maça üçlük yağmuruyla başladı. İlk çeyrekte 7 üçlük bulan son şampiyon bu periyodu 13-27 önde kapattı.İkinci çeyrekte de hem defans hem de dış atış performansını devam ettiren Galatasaray soyunma odasına 27-45 önde gitti.İkinci yarıya Carlos Arroyo, Zoran Erceg ve Jamal Gordon'un etkili oyunuyla başlayan Galatasaray Liv Hospital bu çeyreği de 40-68 önde kapattı. Son çeyrekte sarı kırmızılıların rahatlamasıyla Anadolu Efes farkı az da olsa kapattı ancak derbi mücadelesinden 67-85 mağlup ayrıldı.

SALON:
Abdi İpekçi Spor Salonu


ANADOLU EFES (67):
Doğuş Balbay 8(3 ribaund -1 asist), Cedi Osman 2 (1 ribaund -1 asist), Kostas Vasileidadis 11 (4 ribaund -1 asist), Birkan Batuk 13(3 ribaund), Semih Erden 11 (3 ribaund -1 asist), Burak Can Yıldızlı (2 ribaund), Deniz Kılıçlı, Dusko Savanovic 7 (5 ribaund -3 asist), Okben Ulubay, Jamon Lucas 8 (1 ribaund -2 asist), Zoran Planinic 4 (2 ribaund -9 asist), Stanko Barac 3 (3 ribaund -1 asist)


GALATASARAY LIV HOSPITAL (85):
Zoran Erceg 19(5 ribaund -4 asist), Jamont Gordon 13 (6 ribaund -5 asist), Doğukan Sönmez, Göksenin Köksal, Nathan Jawai 3 (2 ribaund -1 asist), Cenk Akyol 14 (4 ribaund -1 asist), Furkan Aldemir 5 (4 ribaund), Carlos Arroyo 16 (4 ribaund -6 asist), Sinan Güler (1 ribaund -1 asist), Ender Arslan 3 (2 asist), Ersin Dağlı 8 (2 ribaund -1 asist), Henry Domercant 4


1. ÇEYREK:
13-27


2. ÇEYREK:
14-18


3. ÇEYREK:
13-23


4. ÇEYREK:
27-17
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Vakıfbank Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finale çıktı


21792796.jpg
[h=2]FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası yarı finalinde Vakıfbank, Çin'in Guangdong Evergrande takımını 3-0 yenerek, finale yükseldi.[/h]

İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilen organizasyonun dördüncü gününde B Grubu'ndaki iki maçını da kazanan Vakıfbank, yarı finalde A Grubu'nu ikinci tamamlayanÇin temsilcisi Guangdong Evergrande ile karşılaştı. Vakıfbank, rakibini 28-26, 25-15 ve 25-20'lik setler sonucunda 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Türk temsilcisi bu sonuçla üst üste 51. resmi maçını da kazandı.

Vakıfbank finalde, İsviçre'nin Volero Zürih ile Brezilya'nın Unilever Volei takımları arasında bu akşam oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak. Organizasyonda final maçı bugün TSİ 18.00'de oynanacak.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik


21789366.jpg
[h=2]Ay yıldızlılar, 15 Ekim Salı günü Kadıköy ŞükrüSaracoğlu Stadı'nda Hollanda ile 2014 Dünya Kupası için kader maçına çıkacak. Ve belki de geçen 9 maçta kaçırdığımız 1 gol ile turu kaybedeceğiz ya da attığımız bir gol ile Brezilya yolunda playoff biletini alacağız..[/h]

D Grubu'nda ikincilik için ROmanya ve Macaristan ile yarışıyoruz. Ve son maçlar da Romanya, Estonya'yı, Macaristan ise Andorra'yı ağırlayacak. İhtimal hesaplarını maddeler halinde değerlendirecek olursak,* Hollanda karşısında kaybedersek, Romanya'nın da, Macaristan'ın da evinde oynadıkları zayıf rakiplerine kaybetmesi gerekiyor. Yani Hollanda'ya yenilirsek play off için mucizeden bile daha fazlası gerekecek.
* Bizim Hollanda'yı yenmemiz durumunda Macarisran-Andorra maçının sonucu ne olursa olsun Macarlar devre dışı kalıyor.
* Hollanda'yı yenmemiz halinde Romanya, Estonya'ya puan kaybederse biz play-off'a kalıyoruz.
* Eğer Romanya Estonya'yı yener ise işin içine averaj hesabı girecek.


BİR GOLÜ BİLE ARAYABİLİRİZ


O hesapları değerlendirecek olursak;


KÖTÜ SENARYO 1:
Bizim Hollanda'ya attığımız farkın 5 fazlasını Romanya atarsa Play off biletini onlar alacak. (Örnek: Türkiye-Hollanda: 1-0, Romanya - Estonya: 6-0)


KÖTÜ SENARYO 2:
Romanya bizim Hollanda karşısında yakaladığımız farkın 4 fazlasını yakalarsa (Örnek: Türkiye-Hollanda: 1-0, Romanya - Estonya: 5-0) averajlar eşit olacak ve bu kez atılan gol sayısına bakılacak. O istatistikte de Romanya bizim önümüzde. Son maç öncesinde Türkiye'nin attığı gol 16, Romanya'nın ise 17.. Bu istatistikte de göründüğü gibi belkide atamadığımız 1 gol veya Romanya'nın attığı 1 gol bizi Brezilya DÜnya Kupası'ndan edebilir.


İYİ SENARYO:
Eğer Romanya'nın bizim Hollanda'ya attığığımız gol farkından 3 veya daha azını yaptığı skorlarda ise play off maçları oynamaya hak kazanacağız. (Örnek; Türkiye - Hollanda: 1-0, Romanya - Estonya 4-0)


STATÜ


Toplam 53 takımın 9 grupta mücadele ettiği 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçları sonunda, gruplarını ilk sırada tamamlayacak 9 takım finallere doğrudan katılacak. En iyi 8 grup ikincisinin oynayacağı play-off turu sonunda 4 takım daha 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak. Play-off maçlarının kura çekimi 21 Ekim'de yapılacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak play-off maçları 15 ve 19 Kasım'da yapılacak. Play-off'ta, FIFA'nın milli takımlar düzeyindeki son dünya sıralaması esas alınacak. Üst sırada yer alan 4 takım seri başı olarak diğer 4 takımla eşleşecek.



EN KÖTÜ İKİNCİLİK RİSKİ ÇOK AZ


2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde en kötü grup ikincisi play-off'ta yer alamayacak. Son maçlara dek Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nu ikinci sırada bitirecek takım, 9 grup içinde en kötü ikinci olma riski taşıyordu. Ancak dün akşam B Grubu'nda Ermenistan, evinde Bulgaristan'ı 2-1 yenince bu olasılık artık mucizelere kaldı.

Çok çok düşük olan ama var olan ihtimal ise şöyle;

TürkiyeHollanda'ya yenilir, Romanya ve Macaristan'ın ikisi birden son maçta zayıf rakiplerine kendi evinde yenilirse, Bulgaristan'da Çek Cumhuriyetini 3 farklı mağlup ederse biz grubu ikinci sırada bitirmemize karşın en kötü ikinci olacağız ve play off şansını kaybedeceğiz.
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Beşiktaş'ta hayal kırıklığının adı: Sezer Öztürk


21791027.jpg
[h=2]Beşiktaş'ın sezon başında büyük umutlarla Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Sezer Öztürk, siyah-beyazlı formayla hiçbir resmi maça çıkmadan süresiz kadro dışı bırakıldı.[/h]

Fenerbahçe'den 1 milyon 500 bin avro bonservis bedeliyle siyah-beyazlılara geçen 28 yaşındaki Sezer, Beşiktaş için tam bir hayal kırıklığı oldu. Süper Lig kariyerine 2006 yılında Manisaspor ile başlayan Almanya doğumlu gurbetçi futbolcu, bu sezon Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in gözüne bir türlü giremedi. Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı 9 resmi karşılaşmada hiç süre alamayan Sezer, Bilic tarafından 18 kişilik kadroya bile dahil edilmedi. Sezer bu sezon siyah-beyazlı takımın sadece A2 takımıyla iki maça çıkıp 2 gol kaydetti.

Sezon öncesi kampında da bir sakatlık geçiren 28 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'ın takım kaptanlarından İbrahim Toraman ile yaşadığı kavga sonrası kadro dışı bırakıldı. İbrahim ile süresiz kadro dışı kalan Sezer'in Beşiktaş'taki geleceği de tehlikeye girmiş oldu. Beşiktaş ile yaptığı anlaşma gereğince bu sezon 900 bin avro garanti ve 12 bin 500 avro maç başı ücret alacak Sezer, takımda kalması durumunda gelecek sezon 1 milyon, 2015-2016'da ise 1 milyon 100 bin garanti ücret kazanacak.



Fenerbahçe'de istikrarı sağlayamadı



Türkiye'de Manisaspor ile başladığı kariyerini 2009-2010 sezonunun devre arasında Eskişehispor'a geçerek devam ettiren Sezer, bu takımda adından söz ettirmeye başladı. Özellikle 2010-2011 sezonunda Eskişehirspor ile çıktığı 29 maçta rakip fileleri 8 kez havalandırarak dikkatleri üzerine çeken Sezer, Fenerbahçe'nin transfer listesine girdi. Fenerbahçe'ye 2011-2012 sezonun başında 2 milyon 750 bin avroya transfer olan Sezer Öztürk, 3 Temmuz 2011'de başlayan şike iddialarına yönelik soruşturma sürecinde de sıkıntılar yaşadı. Fenerbahçe'ye transferinden hemen sonra soruştuma kapsamında adı şüpheliler içinde geçen Sezer, kısa bir süre polis tarafından gözaltında tutuldu.


Kocaman'ın gözüne giremedi



Fenerbahçe'deki ilk sezonunda 3 Temmuz sürecinde yaşadığı sıkıntılara sakatlıklar da eklenince istediklerini yapamayan Sezer, ligde sadece 6 maçta görev aldı. Fenerbahçe'de geçirdiği ikinci yılında geçen sezon teknik direktör Aykut Kocaman'ndan şans bulan Sezer'in başarılı performansı da kısa sürdü. Sezer, sezonun ilk yarısında ligde 9, kupada ise 2 maça çıkıp toplam 5 gol kaydederek bir anda tekrar herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Ancak, bu çıkışında da ani parlayıp sönen Sezer, yaşadığı sakatlıklar da devreye girince ligin ikinci devresinde yine formaya hasret kaldı. Kocaman, yoğun maç temposuna rağmen Sezer'e ikinci devre de hiç şans vermedi.

Bu sezon Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe getirilen eski hocası Ersun Yanal tarafından da kadroda düşünülmeyen Sezer Öztürk, 1 milyon 500 bin avro bonservis bedeliyle Beşiktaş'ın yolunu tutmuştu. Sezer, iki sezon geçirdiği Fenerbahçe'de ligde 15 ve kupada da 2 maç olmak üzere sadece 17 kez sahaya çıktı.



Bonservisine iki yılda 4 milyon 250 bin avro ödendi



Büyük takımların transfer listelerine girmeyi başaran Sezer Öztürk'ün, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a transferleri için toplam 4 milyon 250 bin avro bonservis bedeli ödendi. Fenerbahçe Sezer'i almak için kasasından 2 milyon 750 bin avro verirken, Beşiktaş ise 28 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katarken 1 milyon 500 bin avroyu gözden çıkardı. İki yılda bonservisine toplam 4 milyon 250 bin avro ödenmesine rağmen Sezer, gerek Fenerbahçe'de gerekse kısa süredir yer aldığı Beşiktaş'ta istenilen performansa ulaşamayarak hayal kırıklığı yaşattı.

Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçına doğru



Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında, 21 Ekim Pazartesi günü Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçı izlemek isteyen kadın ve çocuklar için bilet dağıtımına başlandı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar nedeniyle Beşiktaş'a verilen 4 maçlık ceza üzerine sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocukların izleyebileceği Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçın bilet dağıtımına başlandığı belirtildi. İstanbul'da bulunan Kartal Yuvası mağazalarında dağıtımına başlanan biletlerin toplu halde verilmeyeceği, her taraftarın sadece bir bilet alabileceği kaydedildi. Ayrıca, biletlerin maç günü Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki gişelerden de dağıtılacağı ifade edildi.
 
Üst