09.11.2013 Spor Haberleri

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Takımın başındayım


22068939.jpg
[h=2]

Ersun Yanal, hasta yatağında Hürriyet'e konuştu.
[/h]

Yanal, kendisini iyi hissettiğini ve bugün antrenmana çıkacağını belirtti, “Bıraksalar hemen giderdim” dedi.ÖĞLE saatlerinde Ersun Yanal ile ilgili haberin ardından hemen Memorial Hastanesi’nin yolunu tuttuk. Yanal’ın başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere çok sayıda misafiri vardı. Akşam saatlerinde sarı lacivertlilerin teknik direktörüne ‘Geçmiş olsun’ demek için, 4. kattaki odasına çıktık.
Yanal son derece sağlıklıydı. Kendini iyi hissettiği gayet açıktı. İlk sözü, “Aslında pazartesi gelecektim ama bugün (dün) geldim.. İyiki de gelmişim.. Şimdi çok iyiyim. Yarın (bugün) takımın başında antrenmana çıkacağım. Bıraksalar, şimdi bile kalkıp eve giderim” oldu. Sarı lacivertli teknik adamın odasında, eşi Şenay Hanım, kızı Femin ve oğlu Onur vardı. Yanal, rutin kontrol için geldiğini ama doktorların böyle bir tedavi yöntemine başvurduklarını söyledi. Beklediğimizden çok daha dinç görünüyordu. Son derece sağlıklıydı. “Pazar günü derbide takımın başındayım” diyordu. Hatta, sabah hastaneden çıkıp Samandıra’ya gidebileceğini de, sözlerine ekliyordu. Yanal bugün, sabah saatlerinde son kontroller yapıldıktan sonra hastaneden ayrılacak ve akşam yapılacak antrenmanda takımının başında olacak.


ERSUN HOCA ÇIKACAK VE GEREKENİ YAPACAK



FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, anjiyo olan ve kalbine stent takılan sarı lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal’ı hastanede ziyaret etti. Ziyaret çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, “Hocamızın durumu gayet iyi, pazar günü Galatasaray derbisinde takımın başında yer alacak ve gerekeni yapacak” diye konuştu..


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25077151.asp


 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
2 stent ile Galatasaray karşısına


22068969.jpg
[h=2]

Dün sabah kalbiyle ilgili sıkıntı yaşayan F.Bahçe Teknik Direktörü’ne anjiyo yapan doktorlar, hemen stent takma kararı verdi.
[/h]

Bugün taburcu olacak Ersun Yanal, normal hayatını aynen sürdürebilecek.FENERBAHÇE Galatasaray arasında oynanacak derbinin havası Türkiye’yi sarmışken dün öğleden sonra gelen bir haber yürekleri ağızlara getirdi...
- Ersun Yanal, kalp krizi geçirdi ve acilen hastaneye kaldırıldı...
Bu haber kısa sürede sosyal medyada zirve yaptı ve dört bir yana dağıldı.
Herkes merak ve korku içindeydi. 52 yaşındaki Ersun Hoca’nın durumu hakkında endişe duyuluyordu.
Kısa bir süre sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın durumunun iyi olduğu ve kendisine anjiyo uygulanıp, damarlarına stent takıldığı, kalp krizi geçirmediği açıklanınca, başta Fenerbahçeliler olmak üzere tüm sporseverler derin bir nefes aldı...
Gelin dün yaşananlara ve hareketli saatlere neden olan olaylara birlikte bakalım...


KALP KRİZİ İDDİALARI ASILSIZ ÇIKTI



G.SARAY derbisine odaklanan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, dün sabah saatlerinde kalbinde bir sıkıntı yaşadı.
Durumu önemseyen ve ailesiyle birlikte hemen Şişli Memorial Hastanesi’nin yolunu tutanF.Bahçe Teknik Direktörü acilen kontrole alındı. Gerçekleştirilen tetkiklerin ardından Ersun Yanal’ın iki damarında yüzde 70’e varan bir daralma olduğu tespit edildi.
Hemen operasyona alınan Ersun Yanal’a anjiyo uygulandı. Ardından da başarılı hocaya stent takıldı.
Yanal’ın kalp krizi geçirdiği iddiaları yerini bulmazken, Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün olası bir krizden önce hastaneye gelmesinin daha kötü bir sonucu önlediği öğrenildi.


HASTANEDEN, CAN BARTU TESİSLERİ’NE


SARI lacivertli kulüp resmi sitesinden, Yanal’a stent takıldığını duyurdu. Açıklamada, Ersun Yanal’ın pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde takımın başında bulunacağına da vurgu yapılırken, şöyle denildi:
“Teknik Direktörümüz Sayın Ersun Yanal’a, Memorial Hastanesi’nde kontrol amaçlı anjiyo yapılmıştır. Anjiyo işlemi sırasında doktorların tavsiyesiyle kendisine stent takılmıştır.Sağlık durumu iyi olan Teknik Direktörümüz, Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde takımımızın başında olacaktır. Teknik Direktörümüz Sayın Ersun Yanal’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.“
Bugün taburcu olacak Ersun Yanal, tesislerin yolunu tutacak. Tecrübeli hoca, yarınki Galatasaray derbisinde de takımının başında sahaya çıkacak.


STENT NEDİR, NASIL TAKILIR?


STENT, balon işlemi ile açılan damarın daralma ihtimalini azaltsın diye damar duvarına takılan metalik tellerden örülmüş silindirik kafestir.
STENTLER kullanılmadan önce, 1-2 mm genişlikteki sönük balonun üzerine büzülmüş vaziyette yer alır. Bu balon da, ince bir tüpe bağlıdır.
KASIK atardamarı içinden bu tüp ilerletilir. Ucundaki balonun ve üzerindeki sönük stentin sorunlu damardaki darlığın içine yerleşmesi sağlanır. Yüksek basınçla balon şişirilir.
DAMARDAKİ balon şişer. Darlık bölgesi normal damar boşluğu çapına kavuşur. Şişme sırasında kafes stent açılır ve damar duvarına gömülür.


UZMAN GÖRÜŞÜ


Kalp krizi olsa eve göndermezdik
PROF.DR. SERVET ÖZTÜRK:

ERSUN Yanal hakkında Prof.Dr. Servet Öztürk, Yanal’ın iki damarında ciddi darlık gördüklerini ifade ederek, “Yarın (bugün) taburcu edeceğiz ve maça da muhtemelen ‘gidebilirsin’ diyeceğiz. Kalp krizi değil. Kalp krizi olsa 1 ay eve gidemezsiniz” diye konuştu.


Hastaneden ABD’ye giden bile var

Prof. Dr. Nevres Koylan:

(Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı)


“STENT ile damarın açılmasının nedeni, hastanın aktif hayata hızlı döndürülmesi. Yanal işine devam eder. Zaten stent takma işlemi ameliyat değildir. Bir gece hastanede kalmak yeterli. Stent takıldıktan sonra ABD seyahatine çıkan hastalarım var.”

Şansımız yüzde 51


Galatasaray derbisi öncesi F.Bahçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, “Bizim artımız saha avantajımız” diye konuştu.FENERBAHÇE Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, Galatasaray derbisinde şanslarının yüzde 51 olduğunu söyledi. Kiğılı, futbolda “Yüzde 100 kazanırız” demenin mümkün olmadığını ifade ederek, “Derbiye bakarsanız, 100 senelik tarihinde en kötü zamanlarımızda gidip Galatasaray’ı yenmişizdir. Derbiler, favorisi olmayan maçlardır. Sadece kendi saha avantajımızdan dolayı yüzde 51 şansa sahibiz” dedi.

G.SARAYLILARI KARŞILARIZ


KİĞILI, derbi maçta konuk ekip Galatasaray’ın yöneticilerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını da söylerken, “Onları elimizden geldiğince maçın sonuna kadar ağırlamak bizim vazifemiz” şeklinde konuştu. Alim TUNÇAY / A.A.


Eksik Aslanlar avantaj değil



G.SARAY’da sakatlıkları bulunan kaleci Muslera ve Sneijder’in derbide oynamasının beklenmediğiyle ilgili bir soru üzerine Kiğılı, “Ben onların oynamamasını avantaj olarak kabul etmiyorum. Sonuçta, Galatasaray sahaya 11 kişi çıkıp mücadele edecek” dedi.


Dev derbi için ekstra prim yok



FENERBAHÇE, G.Saray maçının primiyle ilgili resmi sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada, “Takımımızın prim sistemi sezon başında belirlenmiş olduğu gibi devam etmektedir” denildi.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25077165.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
3 yıl sonra rakip oldular



22068907.jpg
[h=2]
2010’da Hırvat Milli Takımı’nda birlikte çalışan Bilic ile Prosinecki bugün kozlarını paylaşacak.
[/h]

Sezon başında Beşiktaş’a gelişi son anda suya düşen Robert Prosinecki, Slaven Bilic’in Kartalı’nı Kayseri Kadir Has Stadı’nda ağırlayacak...KAYSERİSPOR ile Beşiktaş bugün Kadir Has’ta 3 puan mücadelesi verecek. Ancak bu mücadele aynı zamanda bir ‘Hırvat derbisi’ olacak...
Bir yanda Robert Prosinecki diğer yanda Slaven Bilic...

Hırvatistan Milli Takımı’nda beraber oynayan ikili daha sonra birlikte milli takımın yönetiminde de yer almıştı. Euro 96’da ve Fransa 98 Dünya Kupası’nda milli takımda yan yana oynadı. Euro 96’da iki isim Türkiye ile aynı grupta yer almış ve ay yıldızlı ekibi 1-0 mağlup etmişlerdi. 2006-2010 arasında ise Bilic, Hırvat Milli Takımı’nın hocalığını yaparken Prosinecki de yardımcısıydı. Euro 2008’de ise rövanşı aldı.


İKİSİ DE KAZANMAYA MECBUR


Sezon başında siyah beyazlı ekip Samet Aybaba ile yollarını ayırdıktan sonra Robert Prosinecki’nin kapısını çaldı. Kartal, Hırvat hoca ile anlaşma sağlasa da Kayserispor Yönetimi’nin devreye girmesiyle transfer son anda gerçekleşmemişti. Beşiktaş Yönetimi bunun üzerine Prosinecki’nin hemşehrisi Slaven Bilic ile temasa geçti ve sonunda da takımın başına getirdi.
Bugün iki hocanın da kazanmaya çok ihtiyacı var. Prosinecki, Kayserispor’u düşme hattından çıkarmak isterken Bilic de üç haftalık beraberlik serisine son verip zirveden daha fazla kopmak istemiyor. Prosinecki’yi iyi tanıdığını söyleyen Bilic, “Sistemini çok iyi biliyorum. Sahaya kazanmak için çıkacağız” dedi.


COŞKULU KARŞILAMA


Beşiktaş, Kayseri’de meşaleler ve tezahüratlarla karşılandı. Havaalanında Kayseri Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Cengiz Arslan, Bilic ve ekibine çiçek verdi.

3 maç daha var


SPOR Toto Süper Lig’de bugün üç mücadale daha oynanacak. Günün ilk maçı 15.30’da Kasımpaşa ile Gaziantepspor arasında. Saat 19.00’da ise Sivas ile Bursa, 19.30’da da K.Karabükspor-Ç.Rizespor ile karşı karşıya gelecekler.

Engel tanımaz misafirler


BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, antrenmanı ziyaret eden 30 engelli çocuğa, üzerindeki antrenman formasını hediye etti. Kaleci Tolga da eldivenlerini bir çocuğa armağan etti. Çocuklar daha sonra takımla fotoğraf çektirdi.

‘ÖRNEK BAŞKAN’


BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Ankara TED Koleji öğrencileri tarafından ‘Örnek Başkan’ seçildi. Dün yönetici Deniz Atalay ile TED Koleji’nde düzenlenen panele katılan Orman’a öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu. Başkan bol bol imza dağıttı.

LUCE İLE HAZIRLIK MAÇI



BEŞİKTAŞ, 14 Kasım’da siyah beyazlıların eski hocası Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bir hazırlık maçı oynayacak. Saat 19.00’da başlayacak maçın 15 ila 30 TL arasında değişen biletleri pazartesi satışa sunulacak.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25077121.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
İtalyan işi zafer planı

22069066.jpg
[h=2]
Mancini 6 maddeli galibiyet formülünü belirledi.
[/h]


Roberto Mancini, F.Bahçe’nin G.Saray önünde ilk yarılarda sonuca gittiğini tespit etti. Bu nedenle Juve maçındaki gibi kontrollü bir futbolla önce durdurup sonra vuracak...HÜRRİYET’e verdiği özel röportajda “Kadıköy’e tarihi değiştirmeye gidebiliriz” diyen Roberto Mancini, derbi planını yaptı. İki takım arasındaki maçları izleyen İtalyan teknik adam, Fenerbahçe’nin Kadıköy’de hep ilk yarılarda kurduğu baskı ile sonuca gittiği kanısına vardı. Ve “galibiyetin anahtarı ilk 45 dakika” parolasıyla şu taktiği hazırladı..



ÖNCE RAKİBİNİ TUTACAK


1-MANCINI, sarı lacivertlilerin ilk yarıdaki kurmak isteyeceği o baskıyı kırmak istiyor. Bu nedenle önce rakibini tutacak.


GERİYE DÜŞMEMELİYİZ


2-FUTBOLCULARI ile bir konuşma yaparak, “İlk yarı asla rakibin öne geçmesine izin vermemeliyiz” diye konuştu.


TEK FORVET DROGBA


3-TIPKI Juventus maçında olduğu gibi tek forvetli bir dizilişi tercih edecek. İleride Drogba’yı bırakacak.


CEYHUN İLK 11’DE


4-ORTA sahada Ceyhun Gülselam da maça 11’de başlayacak. Melo ile birlikte F.Bahçe’nin pas trafiğini kesmeye çalışacak.


KONTRATAK STRATEJİSİ


5-KONTRATAK futbolunu benimseyecek olan İtalyan hoca, Drogba, Selçuk ve Burak gibi kozları ile gol arayacak.


10 NUMARA SELÇUK


6-SNEIJDER’ın derbiye yetişme şansı yok denecek kadar az olduğu için 10 numara pozisyonunda Selçuk oynayacak.


KADIKÖY’DEKİ SON 9 DERBİNİN 7’SİNDE F.BAHÇE İLK YARIYI ÖNDE KAPADI



Sezon İlk Yarı Sonuç



2012-13 2-1 2-1

2011-12 2-1 2-2

2010-11 0-0 0-0

2009-10 1-0 3-1

2008-09 2-1 4-1

2007-08 1-0 2-0

2006-07 2-0 2-1

2005-06 2-0 4-0

2004-05 0-0 1-0


Kapıları kapattı taktik çalıştırdı



MANCINI basına kapalı dünkü antrenmanda F.Bahçe derbisine yönelik taktik çalışması yaptırdı. Önceki gün idmanı yarıda bırakan Drogba ile sakatlıkları geçen Hakan, Chedjou, Eboue ve Ceyhun takımla çalıştı. Muslera özel programda çalışırken, Sneijder’in tedavisine devam edildi.


Stresli değiliz kazanmaya gidiyoruz


G.SARAY’ın yıldızı Burak Yılmaz, derbiden galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. Türk Böbrek Vakfı’nı ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, “Kadıköy’e kazanmak için gideceğiz. Aklımızda sadece galibiyet var” dedi..



14 yıl baskısı yok



F.Bahçe’ye karşı deplasmanda 14 yıldır galip gelememelerinin üzerlerinde baskı oluşturmadığını da anlatan Burak, “Arkadaşlarımın üzerinde bir baskı veya stres görmedim. Anlamlı günde özel bir maç oynayacağız” diye konuştu.


Prekazi ‘Cimbom’ Boliç ‘Fener’ dedi


G.Saray ve F.Bahçe’nin unutulmaz isimleri yarınki derbide formasını giydiği kulüpleri şanslı gördüler.BİR dönem Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen, Türk futbolunun unutulmaz isimleri arasında da gösterilen Cevad Prekazi ve Elvir Boliç, pazar günü oynanacak derbiyi değerlendirdi. Prekazi, sarı kırmızılı formayı giydiği dönemde oynanan derbinin, bugünkü derbilere oranla çok daha zevkli geçtiğini söyledi.
Futbolculuğunda hem Galatasaray hem de F.Bahçe forması giyen, Elvir Boliç ise, Fenerbahçe’nin gerek son dönemde sergilediği futbolgerekse Aziz Yıldırım’ın yeniden başkan seçilmesinin etkisiyle derbide bir adım önde olduğunu kaydetti. ? KAYHAN GÜL/A.A.


Hep derbilere denk geliyorum


Roberto Mancini, “Ben her zaman tek takımı olan şehirlere gitmek istedim. Ama her gittiğim her şehirde en az iki takım vardı” dedi.GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini derbilerden yakındı... Her zaman tek takımı olan şehirlere gitmek istediğini söyleyen İtalyan teknik adam, “Maalesef gittiğim her şehirde en az iki takım oluyor ve hep derbilere denk geliyorum” dedi. Derbi maçlarda İngiltere ve İtalya’da genelde aynı havanın hakim olduğun dikkat çeken Mancini, “Kopenhag’tan aldığımız mağlubiyeti haketmemiştik. Ligin mücadeleci bir şekilde devam edebilmesi için F.Bahçe maçına büyük önem veriyoruz. Derbide muhteşem taraftarımıza güzel bir karşılaşma izletmek istiyoruz” diye konuştu.



‘Hocamıza bol şans’



Başkan Ünal Aysal da “Fenerbahçe ile güzel bir derbi oynayacağız, umarım iyi oynayan kazanır. Mancini’ye bol şans diliyorum, gerçekten şansa ihtiyacı olacak. Kopenhag’ta gördük, futbolda şans faktörü önemli” ifadesini kullandı.


Yanal’a geçmiş olsun mesajı


GALATASARAY, anjiyo olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal için geçmiş olsun mesajı yayımladı.Mesajda, “Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın rahatsızlığını öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine ‘geçmiş olsun’ der, acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25077224.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
3 büyükler de kadın futbolunda olsun



22068870.jpg
[h=2]
Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan Konak Belediyespor’dan devlere çağrı.
[/h]

Avrupa’da Türkiye’yi başarıyla temsil eden İzmir ekibinin oyuncuları “Beşiktaş,Fenerbahçe ve Galatasaray da kadın futbol şubesi konusunda atılım yapsın. Ülkemizin adını bu alanda da tüm dünya duysun” dedi.Avrupa’da Türkiye’yi başarıyla temsil eden İzmir ekibinin oyuncuları “Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray da kadın futbol şubesi konusunda atılım yapsın. Ülkemizin adını bu alanda da tüm dünya duysun” dedi.

‘TARİH YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ’



TAKIMIN forvet oyuncusu Gamze İskeçeli, “Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefimiz finale kadar gitmek. Gruptan çıktık tarih yazdık, son 16’ya kaldık tarih yazdık. Bu turu da geçerek tarih yazmaya devam edeceğiz. Kadın futbolu henüz iyi durumda değil biz ses getirdik biz söz ettirdik. Destek olunursa başarı devam eder. Biz önemli bir başarı elde ettik ancak maçlarımız canlı verilmiyor bu da bizi üzüyor.
Basın ve sosyal medya bizlere destek olursa Türk sporcularının adını sadece Avrupa’ya değil dünyaya duyurabiliriz” şeklinde konuştu. Kaleci Fatma Şahin ise, “Biz takım olarak bu seviyeye inanarak geldik. En kötü çeyrek final bekliyorum takımımdan. Rakip takımı iyi çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz, maçlarını izliyoruz. Kapasitemiz var amacımız evimizdeki ilk maçtan avantajlı skor elde etmek” ifadelerini kullandı.


Erkek takımı olsaydık dünyanın parası akardı



KONAK Belediyespor Teknik Direktörü Hüseyin Tavur da önemli açıklamalar yaptı. Tavur, “Böyle bir başarıyı erkek takımları elde etse, yere-göğe sığdırılmaz, dünyanın parası akardı. Artık Avusturya maçında herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Sadece TFF’nin değil İzmirli iş kadınlarının ve sivil toplum temsilcilerinin ilgisizliğine de üzülüyoruz” şeklinde konuştu.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25077053.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Galatasaray Polonya'da güldü



22068609.jpg
[h=2]
THY Avrupa Ligi C Grubu 4. maçında Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Polonya'nın Zielona Gora takımını 78-75 mağlup ederek gruptaki ikinci maçını kazanmış oldu.
[/h]



Tarihinde ilk kez
THY Euroleague arenasında boy gösteren Stelmet Zielona Gora'ya konuk olan Galasaray Liv Hospital, son saniyeleri büyük çekişmeye sahne olan maçı 78-75 kazanarak ikinci galibiyetini elde etti.

Grupta ilk maçında İtalya deplasmanında Montepaschi Siena'yı yenen, sonrasında Olympiakos ve Unicaja Malaga'ya kaybeden sarı-kırmızılı takım, Polonya'da kazanarak grupta tekrar iddialı bir konuma geldi.

Zielona Gora kentinde oynanan karşılaşmada ilk periyodu 25-22'lik skorla önde geçenGalatasaray Liv Hospital, devreyi de 43-36'lık üstünlükle tamamladı. Üçüncü çeyreği rakibi karşısında 61-52 önde bitiren Türk temsilcisi, maçtan da 78-75 galip ayrıldı. Bu sonuçla Galatasaray Liv Hospital, 4. maçında, 2. galibiyetini elde ettiKarşılaşmada Türk ekibinden Dudley, 21 sayılık performansıyla maçın en skorer ismi oldu. Polonya temsilcisinde ise Walker ve Zamojski 17'şer sayıyla takımının en skorer isimleri olmayı başardı.




4. ÇEYREK



-
Carlos Arroyo'nun atışı isabetli.. Galatasaray yeniden öne geçti 73-74

-
Zielona Gora, üst üste bulduğu sayılarla ilk kez öne geçti 73-72

-
Gordon üst üste bulduğu sayılarla son çeyrekte takımı sırtlıyor. 67-72

-
Jamont Gordon'un muhteşem üçlüğü isabetli 61-68

-
Mücadelede son 5 dakikaya girilirken karşılıklı sayılar var. 61-65

-
Son çeyrekte Zielona Gora hücumda daha etkili. 54-61



3. ÇEYREK


-
Üçüncü çeyrek Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. 52-61

-
Jamont Gordon'un üçlüğü isabetli. 52-61

-
Zielona Gora'nın üçlüğü ile fark iyice kapandı. 46-49

-
Zielona Gora bulduğu sayılarla farkı 6'ya indirdi 43-49

-
İkinci yarı Galatasaray'ın üst üste bulduğu sayılarla başladı. 36-48



2. ÇEYREK


- İlk yarı Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.
36-43

- Pops Mensah Bonsu'nun müthis sayısı ile Galatasaray farkı 10'a çıkardı.
31-41

-
İlk yarıda son 4 dakikaya girilirken, Galatasaray üstünlüğünü koruyor 31-35

-
Temsilcimiz bulduğu sayılarla yeniden farkı açtı 26-30

- Galatasaray ikinci çeyreğe üçlükle başladı.
22-28



1. ÇEYREK



- Galatasaray ilk çeyreği üstün kapattı
22-25

- Hücum ribauntunu alan Zielona Gora, bulduğu üçlükle öne geçti.
20-19

- Temsilcimiz üst üste bulduğu sayılarla farkı açtı.
15-19

- Kullanılan serbet atış isabetli
12-16

- Galatasaray basket faulü kazandı.


- Sinan Güler'in atışı isabetli
12-15

- Mücadele karşılıklı sayılarla devam ediyor
12-13

- Galatasaray üst üste bulduğu sayılarla öne geçti.
4-5

- Temsilcimiz, hemen karşılık verdi.
2-2

- Hücum ribauntuna çıkan Zielona Gora mücadeleye sayı ile başladı
2-0



http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/25075461.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
"Cim Bom"un derbi kozu Drogba

22063308.jpg
[h=2]

Spor Toto Süper Lig'de 10 Kasım Pazar günü derbi maçta Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray'ın gol yollarındaki en büyük silahı Didier Drogba'da olacak.
[/h]


Fildişi Sahilli yıldız futbolcu, bu sezon resmi maçlarda attığı 9 golle sarı-kırmızılı takımın en skorer ismi olarak dikkati çekiyor. Galatasaray'ın bu sezon oynadığı resmi maçların hepsinde de forma giyerek istikrarlı bir görüntü ortaya koyan Drogba, TFF Süper Kupa maçında 1, Spor Toto Süper Lig'de 6, UEFA şampiyonlar ligi'nde de 2 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Fildişi Sahilli futbolcu, Süper Lig'de Beşiktaş karşısında 2, Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarında da birer gol attı. Drogba, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus veİstanbul'daki Kopenhag maçlarında da birer kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.



Fenerbahçe'ye attığı golle Süper Kupa'yı kazandırdı



Didier Drogba, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği TFF Süper Kupa maçında attığı golle takımına kupayı kazandırdı. Sezon başında Kayseri'de oynanan ve normal süresi 0-0 tamamlanan karşılaşmanın 99. dakikasında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan Fildişi Sahilli futbolcu, sarı-kırmızılı takımın mücadeleden 1-0 galip ayrılmasını sağladı.


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe kadar gol attı



UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde 42 gol atan Didier Droba'nın bu kulvarda Fenerbahçe kadar golü bulunuyor. Kariyerinde Olympique Marsilya, Chelsea ve Galatasaray formalarıyla toplam 85 "Devler Ligi" maçına çıkan Fildişi Sahilli oyuncu, rakip filelere 42 gol gönderirken, Fenerbahçe ise 6 kez mücadele ettiği bu ligde oynadığı 40 maçta 42 gol attı.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25071715.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Fenerbahçe'de hedef galibiyet serisi


22068948.jpg
[h=2]
THY Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında maçında Fenerbahçe Ülker, deplasmanda Sırbistan'ın Partizan NIS takımını 78-88 mağlup ederek 4'te 4 yaptı.
[/h]

Grupta ilk 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, Sırp ekibini de mağlup ederek, yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

İlk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Budivelnik Kiev takımını 102-84 yenen FenerbahçeÜlker, daha sonra grubun güçlü takımları Barcelona (75-70) ve CSKA Moskova'yı (86-60) sahasında mağlup etmişti.Sarı-lacivertlilerde Bogdanovic 26, McCalebb 14, Bjelica 12 sayı üretirken ev sahibi Partizan'da Lauvergne 20 sayı 10 ribaunt, Tarance Kinsey 18 sayıyla oynadı.

Bu sonuçla yoluna kayıpsız devam eden temcilcimiz gelecek hafta Ülker Sports Arena'da Nanterre'i konuk edecek.



4. ÇEYREK


-
Bojan Bogdanovic'in müthiş üçlüğü isabetli. 76-85

-
Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılarla farkı açtı 71-80

-
Hücum ribauntunu alan Fenerbahçe'de Kenan Sipahi'nin atışı isabetli. 63-74

- Emir Preldzic'in muhteşem üçlüğü ile Fenerbahçe yeniden farkı açtı.
59-65

-
Son çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. 59-62




3. ÇEYREK


- Üçüncü çeyrek Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.
57- 60

-
Fenerbahçe'de kullanılan serbest atışta skor eşitlendi 49-49

-
Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılarla farkı kapattı. 43-40

-
Bu dakikalarda sahaya yabancı madde atılıyor.

-
İkinci yarı karşılıklı sayılarla başladı. 40-33



2. ÇEYREK


-
İlk yarı Partizan'ın üstünlüğü ile sona erdi. 38-30

-
Fenerbahçe ikinci molaya geride girdi. 30-24

-
Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılarla farkı kapattı 22-19

-
İkinci çeyrek Partizan NIS'in sayıları ile başladı. 20-13



1. ÇEYREK


-
İlk çeyrekte son saniyelere girilirken ev sahibi takımın üstünlüğü var. 15-13

-
İlk teknik molaya Fenerbahçe önde girdi 6-7

-
Hücum ribauntunu alan Fenerbahçe, eşitliği sağladı 2-2

-
Mücadele ev sahibi Partizan'ın sayısı ile başladı. 2-0


http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/25075350.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
Eskişehirspor evinde güldü

22068387.jpg
[h=2]

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Eskişehirspor, kendi sahasında Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.
[/h]




STAT:
Atatürk

HAKEMLER:
Özgür Yankaya (xxx), Erdinç Sezertam (xxx), Cemal Bingül (xxx)


ESKİŞEHİRSPOR:
Boffin (xxx)- Veysel (xxx)(Dk.81 Tanju), Sezgin (xxxx), Diego (xxx), Tarık (xxx)- Bienvenu (xx)(Dk.64 Necati xxx), Erman (xxx)(Dk.86 Kamara), Ndiaye (xxx),Hürriyet (xxxx), Erkan (xxx)- Jorquera (xxxx)


AKHİSAR BELEDİYESPOR:
Oğuz (xx)-Ahmet Cebe (xxx), Sonko (xxx), Uğur (xxx), Çağdaş (xx)(Dk70 Sertan xx)-Merter (xxx), Bilal (xxx), Kenan (xx)(Dk.46 Özgürcan xx), Bruno (xx)(Dk.70 Kerim xx)- Güray (xxx), Niasse (xx)

GOLLER:
Dk.55 Hürriyet. Ok.64 Necati (Eskişehirspor)

SARI KARTLAR:
Hürriyet, Tarık (Eskişehirspor). Çağdaş, Ahmet Cebe (Akhisar Belediyespor)


MAÇTAN DAKİKALAR



3'üncü dakikada Çağdaş'ın ortasında Güray'ın sert şutu direkten geri döndü, boşta kalan topu Bilal tamamlamak istedi, top auta çıktı.

6'ncı dakikada Jorquera'nın şutunda top savunmadan döndü, dönen topa Hürriyet sert vurdu, top dışarı gitti.

16'ncı dakikada Kenan'ın ortasında Güray'ın sert şutunu kaleci Boffin kornere çeldi.

21'inci dakikada Erkan'ın pasında Jorquera'nın şutu üstten auta çıktı.

41'inci dakikada Jorquera'nın kullandığı serbest atışta top direğe çarpıp auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz kapandı.

55'inci dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Erkan'ın pasında Jorquera vurdu top savunmadan döndü, Hürriyet plase bir vuruşla topu ağalara gönderdi: 1-0.

64'üncü dakikada Jorquera'nın pasında Necati güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

85'inci dakikada Necati'nin pasında Jorquera'nın şutu kalenin yanından auta gitti.

Maç, Eskişehirspor'un 2-0 galibiyeti ile bitti.



Sağlam: "İlk devre başa baş geçen maçı ikinci yarıda tamamen lehimize çevirdik"



Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, karşılaşmanın ilk devresindeki başa baş geçen maçın ikinci yarısını Eskişehirspor'un tamamen lehine çevirdiğini söyledi. Sağlam, maçın ardından yaptığı açıklamada, geçen hafta Gençlerbirliği maçında alınan yenilgiden sonra Akhisar Belediyespor maçının öneminin arttığını kaydetti. Ligin zirve yarışında birçok takımın puanının birbirine yakın olduğunu anlatan Sağlam, şöyle konuştu:

"Geçen hafta sıralamada biraz aşağıya indik. Bugün kazanıp lige verilecek milli maç arasına moralli girip camianın, taraftarın umudunu biraz artırmak istedik. Geçen haftanın moral bozukluğunu atabilmek ve sıralamada üst sıralara çıkmak için kazanmalıydık. Mağlup olmak kötü ancak mağlubiyetten gerekli dersleri çıkarttık. Üst düzey motivasyonla bu maça hazırlandık. Çocuklar sorumluluk aldılar. İlk devre başa baş geçen maçı ikinci yarıda tamamen lehimize çevirdik. Oyuncularım güzel iki golle maçı kazanıp, ligde üst sıralara tırmanmanın sinyalini verdiler. Özellikle ikinci yarıda ortaya konulan mücadele ve futbol mutluluk vericiydi. Eskişehir geçmişte şehir bütünlüğünü sağlayamadığından takım istediği yerlere gelememiş. Bu takıma herkesin sahip çıkması gerekiyor. "

Eskişehirsporlu futbolcu Sezgin Coşkun da Akhisar Belediyespor maçının ikinci yarısında, hareketli ve istekli futbolla golleri bulup galibiyeti aldıkların bildirdi. Erman Kılıç ise iyi mücadele edip galibiyeti aldıklarını vurguladı.



Hamzaoğlu: "Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum"



Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımın hak ettiği bir mağlubiyet aldığını söyledi. Hamzaoğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada, karşılaşmanın ilk yarısında Eskişehirspor ile başa baş mücadele ettiklerini bildirdi. Maçın ilk yarısında az da olsa net pozisyonlarının bulunduğunu ifade eden Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"İkinci yarıda Eskişehirspor sahaya hakim oldu. Bunu önleyemedik. Buna biz çanak tuttuk. Eski görüntümüzden, takım olduğumuz görüntüden oldukça uzaktık. Beraber oynayıp, birlikte hareket edemedik. Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum."

Akhisar Belediyesporlu futbolcu Ahmet Cebe de Eskişehirspor karşısında mağlup olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sertan Vardar ise ilk yarıda başa baş mücadele ettikleri Eskişehirspor'un ikinci yarıda kalitesini ortaya koyup maçı kazandığını belirtti.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25076576.asp
 

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
K.Erciyes nefes aldı



22068473.jpg
[h=2]

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Kayseri Erciyesspor, konuk olduğu Sanica Boru Elazığspor'u 1-0 mağlup etti. Lig'de 4 haftadır puan kaybeden Kayseri Erciyesspor bu galibiyetle rahat bir nefes aldı.
[/h]



STAT:
Atatürk


HAKEMLER:
Barış Şimşek (xxx), Alpaslan Dedeş (xxx), Bahtiyar Birinci (xxx)


SANICA BORU ELAZIĞSPOR:
Ivesa (x), Adem (xx), Görkem (xx), İbrahim (xx), Çağlar (xx) (Dk. 61 Özgür (xx), Vitolo (x), Sane (x) (Dk. 73 Serdar Özkan (xx), Serdar Gürler (xx), Köksal (xx) (Dk. 60 Hadji (x), Onur (x), Moore (x)


KAYSERİ ERCİYESSPOR:
Jorgacevic (xx), Numan (xx), Fazlı (xxx), Emre (xxx), Hansell (xx), Traore (xxx), Mandjeck (xx) (Dk. 78 Azofeifa (xx), Yasin (xxx), Cem Can (xxx), Murat (xx), Vleminckx (xxx)

SARI KARTLAR:
Vitolo, Köksal, İbrahim, Serdar Gürler (Elazığspor), Traore, Emre, Azofeifa, Hansell (Kayseri Erciyesspor)

KIRMIZI KART:
Dk. 85 İbrahim (Elazığspor)

GOL:
Dk. 60 Vleminckx (Kayseri Erciyesspor)


MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:


15'nci dakikada gelişen Kayseri Erciyesspor atağında Traore, Elazığspor yarı alanında topu yaklaşık 20 metre sürdükten sonra şut açısını buldu. Traore sert vurduğu şutta top, yandan az farkla auta çıktı.
19'uncu dakikada sol taraftan gelişen Elazığspor atağında Çağlar, ceza sahasına paralel bir orta yaptı. Moore ve Serdar topa dokunamadı. Kayseri Erciyesspor savunması topu kornere uzaklaştırdı.
20'nci dakikada hızlı gelişen Kayseri Erciyesspor atağında Yasin kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıktan sert bir şut çekti. Ivesa topu son anda kornere çeldi.
32'inci dakikada Elazığspor gole çok yaklaştı. Kayseri Erciyesspor kale çizgisi üzerinde oluşan karambolde, Erciyessporlu futbolcular son anda topu uzaklaştırdı. Ceza sahasının dışında topla buluşan Sane, 2 futbolcuyu oyundan düşürdükten sonra yerden sert bir vuruş yaptı, kaleye giden topu Kayseri Erciyesspor savunması son anda uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. 0-0
52'nci dakikada Elazığspor'da sağdan kullanılan serbest vuruşta Çağlar topu direk kaleye gönderdi. Kaleci Jorgacevic topu iki hamlede kontrol etti.
60'ıncı dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı içinde yükselen Vleminckx'in şık kafa şutunda top, ağlarla buluştu. 0-1
63'üncü dakikada soldan gelişen Elazığspor atağında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Serdar Gürler, sert vurdu. Top yandan auta çıktı.
70'inci dakikada Vleminckx'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Traore, plase bir vuruş yaptı. Kaleci Ivesa şık bir kurtarışla mutlak bir golü, topu kornere çelerek önledi.
73'üncü dakikada sağdan Elazığspor ceza alanına gönderilen pasta müsait durumda bulunan Vleminckx'in vuruşu üst direkten geri geldi. Bu pozisyonda, Kayseri Erciyes adına mutlak bir gol kaçtı.
85'inci dakikada Elazığspor'dan İbrahim Kaş, hakeme sözlü hakaretten dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi.
Süper Lig'in 11'inci haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Kayseri Erciyesspor'a 1-0 yenilerek son 7 haftada 0 çeken Elazığspor'da, bordo beyazlı taraftarlar, karşılaşmanın bitimine 10 dakika kala yaptıkları tezahüratla, futbolcuları yuhalayarak yönetimi istifaya davet etti.



Saraloğlu: "Kaybettiğimiz için son derece üzgünüz"


Sanica Boru Elazığspor Yardımcı Antrenörü İrfan Saraloğlu, Kayseri Erciyesspor maçını kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Saraloğlu, 1-0 kaybettikleri Kayseri Erciyesspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, mutlaka kazanmaları gereken bir karşılama olduğunu ancak maça iyi başlayamadıklarını kaydetti. İlk dakikalardaki top kayıpları nedeniyle rakibin baskısını hissettiklerini belirten Saraloğlu, “İlerleyen dakikalarda toparladık. Ciddi gol pozisyonları bulamadık ama daha etkili olabilirdik. İlk yarı gol bulabilseydik maçı daha iyi bir şekilde bitirecektik. Oyunu toparlamamız zor oldu ama bu maçı en kötü ihtimalle berabere bitirmemiz gerekiyordu. Kaybettiğimiz için son derece üzgünüz” dedi.

Sanica Boru Elazığsporlu Serdar Gürler ise karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını, iyi mücadele ettiklerini ancak yenilen golden sonra takımın savunmasının düştüğünü ve morallerinin bozulduğunu belirtti. Taraftar tepkisine çok üzüldüklerini dile getiren Gürler, en büyük kozlarının taraftar olduğunu, her şeyden çok onların desteğine ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi. Tidiane Sane de önemli bir maç kaybettiklerini, hatalarından dersler çıkarıp daha iyi olmaları gerektiğini ifade etti.



Çapa: "Galip geldiğimiz için özgüven açısından mutluyuz"



Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, her iki taraf için önemli bir karşılaşmanın oynandığını söyledi. Pozisyon açısından zengin bir maç olduğuna işaret eden Çapa, “Golden sonra iki net pozisyonumuz var. Onları değerlendirmiş olsaydık son dakikalara kadar stres yaşamazdık. Galip geldiğimiz için özgüven açısından mutluyuz. Bu galibiyet bizi yanıltmasın, sadece iyi bir mücadele vardı" diye konuştu. Kayseri Erciyesspor'un kalecisi Bojan Jorgaceviç de karşılaşmanın önemli bir maç olduğunu belirterek, akıllarında hep kazanmak olduğunu ve bunu sahaya yansıtıp galip geldiklerini kaydetti. Bakaye Traore ise maçı ilk dakikadan itibaren ne kadar istediklerini sahaya yansıttıklarını, gelecek karşılaşmalarda da aynı istediği sahaya yansıtıp kazanmayı arzuladıklarını dile getirdi.


http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25076705.asp
 
Üst