İsviçre'de bir ilan: F.Bahçe ceza alsın

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Şub 2013
Mesajlar
8,051
Tepki puanı
928
Puanları
0
Yaş
35
fenerbahce_sevinc_27012014_b.JPG




Futbol dünyasının yönetim merkezi İsviçre'nin önde gelen gazetelerinden Le Temps, Fenerbahçe'nin şike davasına yönelik UEFA ve FIFA'ya çağrıda bulunan bir ilan yayınladı.
Gazetede, Türkiye Yolsuzluk Karşıtı Platformu imzasıyla, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Fenerbahçe'ye CAS, UEFA ve Yargıtay kararlarına rağmen ceza vermemesinin eleştirildiği ve UEFA ve FIFA'yı göreve çağıran bir ilan yayınlandı.

Siyah zemin üzerine beyaz puntolarla verilen ilanda, UEFA ve FIFA yetkilileri göreve çağrılarak 'Şikeye karşı sıfır tolerans ilkesinin' gereklerinin yapılmasını talep etti.

Gazete ilanında şu ifadeler yer aldı:

"Sayın UEFA Yetkilileri, Sayın FIFA Yetkilileri,

CAS şöyle demektedir: 'UEFA, Fenerbahçe'yi şikeden dolayı iki sezon için UEFA kulüp turnuvalarına katılmaktan men etmiştir' Fakat Yargıtay, UEFA ve CAS cezalarına rağmen, TFF herhangi bir yaptırım uygulamamıştır. Futbol ailesi hem UEFA hem de FIFA?dan; tüzüklerinin, disiplin talimatlarının ve 'Şikeye karşı sıfır tolerans ilkesinin' gereklerini yapmalarını beklemektedir. Türkiye Yolsuzluk Karşıtı Platformu'

Yargıtayın "şike davası"yla ilgili kararı sonrasında TFF, sportif yargılamayı tamamladığını ve kararlarını değiştirmeyeceklerini açıklamıştı.

FIFA Futbolcu Statüsü ve Denetimi Başkanı Ömer Ongaro ise Fenerbahçe'ye verilen Avrupa kupalarından 2 yıl men cezasıyla ilgili, "Kararı UEFA aldı ve FIFA'nın bu konuya hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi yok" demişti.


http://www.sahadan.com/haberler/158211/Isvicrede-bir-ilan-FBahce-ceza
 

UĞUR BAŞAR

Uğur Başar
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Eki 2010
Mesajlar
4,000
Tepki puanı
419
Puanları
83
Yaş
48
Daha ne istiyor bu insanlar anlamıyorum :berbat
 
Üst