YENİi SUBARU WRX

TheSero

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Tem 2013
Mesajlar
298
Tepki puanı
128
Puanları
0
Geçtiğimiz Mart ayında New York Otomobil Fuarı’nda WRX Concept modelini görücüye çıkaran Subaru, yeni WRX modelini bir bakıma müjdelemişti. Subaru ürün müdürü Toshiro Masuda, Subaru Impreza’dan doğan WRX modelinin Impreza’dan oldukça farklı olacağının altını çizmişti.

Ardından Subaru WRX’in kamuflajlı test versiyonu görüntülenmiş, gerek tasarım çizgileri, gerekse ön kaputta bulunan hava girişi ile neredeyse Impreza modelinin aynısı gibi görünüyordu.

Ancak geçtiğimiz gün Subaru tarafından yapılan açıklama ile 2015 yılında yollara çıkacak WRX modeline dair ilk görüntü yayınlandı. 2015 WRX modelinin yalnızca küçük bir kısmını gösteren resmi görüntünün ardından Japonyalı Subaru BRZ tutkunları aracın tamamının görünür olduğu bir fotoğrafı Facebook gruplarından yayınladı.

İlk bakışta köşeli ön tamponu göze çarpan WRX modelini agresif bir görüntüye kavuşturan ön farlar WRX Concept modelinden esinlenilmiş. Modelin imza niteliğini taşıyan kaput üstü hava girişi ise WRX modelinde önceki modele göre daha alçakta konumlandırılmış ve genişletilmiş. Resimlerden anlaşıldığı kadarı ile Subaru BRZ’de kullanılan 2.0 litrelik boxer motorun geliştirilmiş versiyonu kullanılması beklenen yeni WRX’de, Toyota’nın D-4S direkt enjeksiyon sisteminin kullanılması beklenmiyor. 2.0 litrelik boxer motorun kullanılacağı 2015 WRX’in yaklaşık 300 beygir güç üreteceği tahmin ediliyor.

Hakkında henüz yalnızca bir resmi görüntü ve piyasaya çıkış tarihi bilinen 2015 WRX modelini tamamen performans odaklı geliştirdiğini açıklayan Japon otomobil üreticisi, aracı bu ayın sonunda Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergileyecek.
subaru-wrx-2015.jpg
 
Üst